Sípmesterek számadása Zánkán…

145

Sűrű program várt a megye teljes játékvezetői gárdájára Zánkán, ahol az esedékes féléves fizikai és elméleti tudásukról kellett számot adni. Két hét múlva indul a megyei pontvadászat, ahol nélkülük nem lehetne mérkőzést rendezni.

Pénteken délután a Játékvezetői Bizottság tagjai a fiatal tehetségekkel, a “tálentekkel” foglalkoztak. Szombat délelőtt zajlott a fizikai felmérés, szerencsére mindenki tudta teljesíteni a központi szintidőket. Délután  a szabályváltozásokkal, azok megismerésével foglalkoztak. De nem is lenne igazi ez a továbbképzés, ha este ne rendezték volna meg a játékvezetők kispályás bajnokságát! Bár a vihar miatt nem tudtak minden mérkőzést lejátszani, ezt az eredményt hirdették ki:

  1. a Veszprém, 2., a Balatonfüred,3.,Ajka, 4.,Pápa, 5., Tapolca, 6., Lányok játékvezetői gárdái.

Vasárnap délelőtt Csik Ferenc, a megyei szövetség igazgatója az új bajnoksággal kapcsolatban tartott tájékoztatást, majd Dr. Guba László, a szövetség fegyelmi bizottságának vezetője ismertette a játékvezetéssel kapcsolatos feladatokat.

Üde színfolt volt az, hogy nyolc hölgy is részt vett ezen felmérésen. Így a megye labdarúgást kedvelői egyre több hölgyet láthatnak majd a pályákon mérkőzést vezetni vagy lengetni. Nagyon jó Veszprém megye a női játékvezetők terén. Baráth Noémi FIFA asszisztensi keret tagja, Vámosi Vanda a női országos keret, valamint a megye II. tagja. Vinkler Beáta pedig a megye III oszlopos tagja. Orbán Lili és a többi ifjú az ifjúsági mérkőzéseken tudják bizonyítani a rátermettségüket.

Wenczel Imre, a megyei Játékvezetői Bizottság elnöke örömmel látta a fiatalok és persze a nem fiatalok lelkes hozzáállást a félévente esedékes felmérések. Amellett, hogy ezek a felmérések kötelezőek, az elnök szerint roppant hasznosak is, hiszen közösségépítő hatása felmérhetetlen, valamint itt tudják egységesíteni a szabály értelmezéseket.

Így Kedves Olvasó, ha kilátogat valamelyik sportpályára, jusson eszébe, a játékvezetők nem “szükséges” rossz pályatartozékok, hanem a sportszerűség őrei! Azért vannak, hogy segítsék a labdarúgókat és igyekezzenek a nézők magas szintű kiszolgálását az ítéleteikkel.

De az az igazi játékvezető, akit észre sem lehet venni, hogy a pályán van. Bár tudom, ez ilyen formában ma még utópisztikus álom…

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!