Három tétmérkőzés: 24 lőtt és 2 kapott gól! Alakul az új VLS Veszprém

47

Elindult gólvadászat a Veszprém megyei első osztályban, s megkezdődött a Magyar Kupa megyei selejtező sorozata is. Ráadásul ismét együtt harcol a bajnoki címért a VLS Veszprém és a Balatonfüredi FC gárdája.

Az NB III-ból kiesett Veszprém és az NB III-ba fel nem jutó BFC is ragyogó rajtot vett. A veszprémiek eredményei a címben szerepelnek, a Balatonfüred is hibátlan: a bajnokin 6:1-re verte a tavalyi 6. helyezett Várpalotai BSK-t, az MK-ban pedig erőnyerők voltak.

Pető Tamás, a veszprémiek frissen kinevezett szakvezetője ügyesen fiatalított. A régi gárdából megmaradt 6-8 játékosa mellé ügyesen keverte a fiatalokat. A bajnokin ennek a szenvedő alanya lett a vendéglátó Balatonalmádi csapata.

Pedig a veszprémi kezdés után az almádi középpálya ügyesen szerzett labdát, ígéretes ellentámadásukat azonban szépen szerelte veszprémi védelem. Gulyás Gergő okos indításból máris elfutott a jobboldal,  a beadásra időben és pontosan érkezett a kapu bal odalához Szabó Bence, aki bal belsővel a tehetetlen hazai kapus, Borda Patrik mellett helyezte a hálóba a labdát. Első percben már vezettek a vendégek! Ugyanezeket megismételték az 5., és a 7., percekben is, így a 7. perc végén már 3:0 állt az eredményjelzőtáblán a vendégek javára.

Szabó Bence az első gólját lővi.

Akart az almádi gárda, támadott is, ám mindig volt egy veszprémi védő, aki szerelni tudott. A félidőben már 5:0 volt az eredmény. (Igaz, a harmadig veszprémi gól nagy kapushibából született. De azt a hibát is ki kellett használni. Ráadásul a mérkőzésen volt két 11-es is, amelyet a veszprémiek kíméletlenül ki is használtak. Végeredmény: 0:7!

Itt kell megemlíteni, hogy a fordulóban látott mérkőzéseken (TIAC – Sümeg VSE 2:4, és a BSE- VLS Veszprém 0:7) a játékvezetői gárdák, Pap Ervin (Karsai Roland, Petróczi Imre) és Gáspár András (Holczbauer Flórián, Magyar Ádám) nb-s szinteken vezették a mérkőzéseket.

A  veszprémi csapat megmutatta, lehet építeni rájuk! Jól zárt a védelem, ügyesen szervezett a középpálya, és a csatárok is tették a magukét, lőtték a gólokat.

Kis Tamás kapusnak nem sok dolga akadt, de amikor védenie kellett, megbízhatóan tette a dolgát. Kiemelkedett a védelemből Gulyás Gergő, aki, főleg a második félidőben sokszor vezetett támadást a jobb oldalon, s a beadásaiból kettő gól is született. A régi rutinos „róka” Gunther Zsolt ragyogóan szervezte a középpályán a játékot

Zömbik, Dr. Márki sem tudta tartani a VLS játékosát.

Elől a mesterhármast elérő Szabó Bence játéka néha élményszámba ment, Gálfi Zoltánt pedig a szemfülessége miatt kell kiemelni, no meg a két gólja miatt.

Amennyiben a csapat megőrzi ezt az egységét, amelyet ezen a három tétmérkőzésen mutatott, akkor a konkurenciának (Balatonfüred) igencsak nehéz dolga lesz, ha bajnok akar lenni!

 

Miután még 29. forduló van hátra a bajnokságból, így természetesen botorság már megnevezni a bajnoki cím tulajdonosát, de az előjelek alapján e két csapat közül kerülhet ki a bajnok. Ha csak az úrkúti gárda meg nem vicceli a mezőnyt!

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!