Holtverseny az élen

16

Idén is nagy sikerrel zárult a XXIII. Pannónia Kupa Nemzetközi Sakkversenyen. A megnyitón 8 nemzet képviseltette magát, a hazai sakkozókon kívül amerikai, cseh, finn, francia, olasz, svéd, szlovák játékosok is asztalhoz ültek.

A és B csoportban összesen 116 versenyző 7 fordulón keresztül harcolt a pontokért. A kiegyensúlyozott mezőnyt mutatja, hogy az élen 4 játékos is 5,5 pontot gyűjtött be. Szoros küzdelemben a holtversenyből az ifjú titán a 14 éves Karácsonyi Gellért került ki győztesen. Az 5-10 hely között helyezkedtek el az 5 pontosok, itt szlovák és finn játékosnak kedvezett a Buchholz számítás. Az értékes 20 éven alulinak járó különdíjat Papp Bence vehette át, a szenior díjat Petrán Peter szlovák nemzetközi mester nyerte meg. A legjobb női játékos a 12 éves Karácsonyi Kata (a bajnok húga, mind ketten többszörös korosztályos bajnokok egyéniben és csapatban).

B csoport mezőnyében kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 15 éves Fekete László, aki 118 élő ponttal gyarapodott, ezzel megszerezte a második helyett. Balatonalmádi városa által felajánlott kupát, Karkó Bálint érdemelte ki.

A péntek délutáni villámversenynek szintén a Pannónia Kulturális Központ légkondicionált terme adott otthont, ahol 38 fő indult el. Az 5-5 perces viadal végén, a főversenyen edzőként tevékenykedő Radnai Ádám FIDE mester örülhetett.

A záróünnepélyen a versenyzők megköszönték a város nagyvonalú támogatását és kifejezték abbéli reményüket, hogy 2019-ben ismét találkozhatunk a Balaton e csodálatos városában.

Végeredmények:

A csoport (57 induló)

 1. Karácsonyi Gellért 5,5 pont
 2. Zentai Péter 5,5 pont
 3. Sárdy Péter 5,5 pont
 4. Bódi Tibor 5,5 pont
 5. Jankó Zoltán (szlovák) 5,0 pont
 6. Laihonen Petteri (finn) 5,0 pont

B csoport (59 induló)

 1. Téglás Mátyás 6,5 pont
 2. Fekete László 6,0 pont
 3. Szunyogh István 5,5 pont
 4. Kovács Miklós 5,5 pont
 5. Hegedüs Luca 5,0 pont
 6. Buri Petra 5,0 pont

5-5 perces villámverseny (38 induló)

 1. Radnai Ádám 8,0 pont
 2. Binder Tamás 7,5 pont
 3. Koczó Kristóf 6,5 pont
 4. Bódi Tibor 6,0 pont
 5. Horváth Kálmán 6,0 pont
 6. Schmikli László 6,0 pont

Fáncsy Imre tudósítása.

 

 

 

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!