Sokan érdeklődtek a geriátriai kurzus iránt

13

Az egyetemen meghirdetett szabadon választható geriátriai kurzuson két szombaton (áprilisban és májusban) vehettek részt a hallgatók. Az idősgyógyászati oktatási programon az előadásokat a téma vezető hazai szakemberei, elsősorban a II. Sz. Belgyógyászati Klinika Geriátriai Tanszéki Csoportot már évek óta segítő nyugdíjas, illetve aktív professzorok és nem egyetemi szakmai vezetők tartották – ismertette Dr. Székács Béla ny. egyetemi tanár.

A szigorlói évben történt kötelező geriátriai kurzus megszüntetése óta a Semmelweis Egyetemen nem áll rendelkezésre idősgyógyászati ismereteket és szemléletet közvetítő oktatás, így jelzésértékű lehet a nagy érdeklődés az egyetemi tanár szerint. Mint rávilágított, kormányzati szinten is egyre nagyobb figyelem fordul a következő évtizedben tovább növekvő időskorú népesség számára szükséges szociális, medicinális ellátási kihívások kezelésének tervezésére, egészségmegtartást biztosító programok elősegítésére.

Dr. Székács Béla elmondta, magas volt a jelentkezési arány, 127 hallgatóból 122-en vizsgáztak sikeresen. Hozzátette, hogy a második oktatási napon sajnos már nem vehetett részt a kurzus szervezője, a két nappal korábban elhunyt Dr. Kiss István professzor.

Forrás: Dr. Székács Béla
Fotó (illusztráció): Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!