Így kell használni az egyetemi mobiltelefonokat külföldön

6

Az egyetemi dolgozók külföldi tartózkodásuk során többletköltség nélkül telefonálhatnak és internetezhetnek a hivatali „korlátlan” csomagban működő készülékeikkel az Európai Unió tagállamain belül. Ha azonban ezen kívül eső úti célt választanak, érdemes előre tájékozódni a díjakról, ami országonként eltérő lehet – tájékoztat az Informatikai Igazgatóság.

Az Európai Unión kívüli országokban lévő Magyar Telekom roaming partnerekről itt tájékozódhatnak. A roaming tarifák országonként eltérőek, a pontos díjak itt találhatók; a roaming hang, SMS és videótelefon szolgáltatásokra vonatkozó zónabesorolás pedig ezen a linken érhető el.

Az igazgatóság honlapján közzétett tájékoztatójában felhívja a figyelmet, hogy a mobilinternet-használat az Európai Unió tagállamainak területén ingyenes, az unión kívül azonban a díjak 95 százalékát írja jóvá a szolgáltató, tehát a használat költségének 5 százalékát számlázzák az egyetem felé. Bővebb tájékoztatást az Informatikai Igazgatóság honlapján találhatnak.

Az áprilisban elkezdődött szolgáltatóváltás, melynek során május végéig az egyetem összes szervezeti egysége zökkenőmentesen átállt a Magyar Telekom (T-Mobile) hálózatára, ebben a hónapban minden részletében lezárul – tájékoztatott Sándor László, az Informatikai Igazgatóság vezetője, hozzátéve, hogy a kedvezőbb tarifarendszernek köszönhetően az átállás jelentős (várakozásaik szerint 50 százalékos) megtakarítást hoz az egyetem költségvetése számára.

Forrás: Informatikai Igazgatóság
Fotó: (illusztráció) Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!