Ki hibázott a VLS-nél???

Nagy a baj a VLS Veszprém focicsapatánál – figyelmetlenség miatt.

Lassan három hete a városi zuhanyhíradóban már terjengett a hír;-pontlevonással bünteti majd az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a csapatot. Nos, tegnapra ez a hír igazzá vált, 4 pontot vontak le a csapattól Prágai Jurij jogosulatlan szerepléséért a Videoton II. csapata ellen.

Ezzel a csapat azonnal a kiesést jelentő 15. helyre csúszott vissza a 12. helyről. Sajnos, a döntés jogszerűségét nem lehet vitatni. Így a mérkőzést hiába nyerte meg 4:1-re a VLS Veszprém csapata, a három pontot a Videoton II. csapatánál írták jóvá, megspékelve egy büntetőponttal.

Itt még a “boldog békeidő”. Hévíz-VLS (archív fotó)

Régi, rutinos csapatvezetőkkel működő csapatnál érthetetlen, hogy ilyen kapitális hibát vétsenek az illetékesek. Elég csak megtekinteni az MLSZ adatbankját. A mérkőzés eredeti, kiírt játszási időpontja 2018. március 4-e. A játékos leigazolásának időpontja 2018. március 09.!  A mérkőzés az időjárás miatt később került megrendezésre (2018.04.04.) s a csapatvezetők ekkor már játszatták Prágait. Sőt, Prágai ezen a mérkőzésen a 18. percben gólt is szerzett. A végén simán nyertek a veszprémiek.

De hányan nem vették észre a játékos játékjogosultságát? Aki járatos a foci világában felteheti a kérdést, ennyire felületes volt a játékvezető? Akinek a mérkőzés előtt kötelessége ellenőrizni a játékosok játékjogosultságát. (Versenyengedély és az orvosi érvényessége!) Valószínűleg felületes lehetett az ellenőrzés a játékvezetők részéről.

De – szerintem, – a csapatvezetés hibázott legjobban. Amikor a vezetőedző csapatot hirdet, s közli a kezdőcsapat névsorát, akkor a technikai vezetőnek sikoltani kellett volna, hogy a Prágai nem játszhat!

A „szakembereknek” annyit kellett és illet volna tudni, hogy a versenykiírásban világosan szerepel, hogy a halasztott/pótolt mérkőzéseken csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik a mérkőzés eredeti időpontjában is már az egyesület tagjai voltak és rendelkeztek érvényes orvosi igazolássál. Prágai Jurij március 4-én még nem volt leigazolva!!! Nos, ezen simán átléptek a veszprémi vezetők, amely eredménye lett ez a fegyelmi büntetés.

Van még egy érdekes kérdés e témában. A Videoton nem óvott. A közlemény szerint az MLSZ saját hatáskörben rendelte el a vizsgálatot. Mai adat szerint (május 03.) az MLSZ égisze alatt 172 mérkőzés kerül lebonyolításra. S ez csak egy sima hétköznap! Hétvégeken 900 fölötti a mérkőzések száma. Így kétkedéssel fogadom, hogy az MLSZ saját hatáskörben szúrta ki ezt a kapitális hibát. Valakinek/valakiknek  nagyon csípheti a szemét veszprémi gárda, és egy kicsit súghatott az MLSZ felé. (Ha mégsem így történt volna a valóságban, akkor elnézést!)

Megtörtént a baki, így már csak az marad, hogy a VLS Veszprémnek csodát kell művelnie, ha nem akar kiesni a megye I-es bajnoki mezőnybe. Nem marad más hátra, mind legyőzni az alábbi ellenfeleit, s várni a riválisok botlásait. Reméljük sikerül a csapatnak a bennmaradás!

Hátralévő ellenfelek:

2018.05.05.         Pápa-Perutz (Pápán) 17,00

2018.05.12.         Kaposvári Rákóczi (Veszprém) 17,00

2018.05.19          Érdi VSE (Érd) 17,30

2018.05.29.         Csepel SC (Veszprém) 17,30

2018.06.03.         Puskás Akadémia II.(Felcsút) 17,30

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!