Tél tábornok közbeszólt három pályán… Megye I. „tavaszi” rajt (videókkal)

72

Az enyhe januári időjárás után a rajtra megérkezett a tél. Méghozzá havazással és fogcsikorgató hideggel. Három mérkőzés halasztást is szenvedett: Sümeg – Balatonalmádi (az új időpont még nem ismert), a Tihany FC – FC Zirc-Dudar (március 14-én, 18,00 óra) és a Fűzfői AK – Balatonfüred FC (április 11-én, 16,00 óra)lesznek pótolva.

De vissza a 16. fordulóhoz. Több csapat is albérletben kényszerült játszani.  Így az Ajka Kristály is a nagytestvér, az Ajka FC otthonában fogadta az Úrkút gárdáját. Küzdelmes mérkőzést vívtak a csapatok. A félidő végén a játékvezető ugyan kiállította Korpos Tibort, ám az 50. percben Sáringer Dávid kihasználta a hazaiak kapusának hibáját, s belőtte a vendégek vezető, egyben győztes gólját. S az 57. percben a hazaiak játékosa, Horváth László is a kiállítás sorsára jutott. A játék képe alapján – talán, – a döntetlen reálisabb lett volna. De ilyen a foci!

Ajka Kristály-Úrkút SK 0:1 (0:0)

Ajka, 50 néző. Jv.: Gáspár A.

Ajka Kristály SE: Szalai – Primusz, Hauser T. (Varga B.), Móger (Hauser R.), Vizkelety (Ambrus), Horváth L., Szabó Z., Jeney, Mészáros, Kungl, Szarka (Ménes). Edző: Sipos Tamás.
Úrkút SK: Zsigmond – Új, Imre (Keller), Sáringer, Szabó L., Korpos, Tróbert, Garai (Buchwald), Kuti (Márton), Haman, Varga M. Edző: Garai Péter.
Gólszerző: Sáringer.
Kiállítva:  Korpos (45.). ill. Horváth L. (57.),

Szintén Ajkán játszotta le a mérkőzését a Devecser gárdája a Peremarton ellen. A devecseriek Szélessy Péter révén a 33. percben megszerezték a vezetést. Már-már úgy nézett ki, hogy megtudják őrizni a három pontot. Csupán a peremartoni Dufek Zsolt gondolta másként, s a 88. percben ki tudott egyenlíteni. A játék képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Devecser SE-Peremarton 1:1 (1:0)

Ajka. Jv.: Kozma T.

Devecser SE: Nagy Sz. – Rába, Király, Orbán, Németh P., Szakonyi, Szélessy (Tisonyai), Paksai, Cserna, Illés M. (Németh A. helyett), Illés N. Edző: Cserna Róbert.
Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Fülöp (Szabó A.), Szabó Z. (Karáth), Felföldi, Dufek, Papp A., András Sz., András N., Csejtei.
Gólszerzők: Szélessy, ill. Dufek.

A Várpalota is albérletbe, Pétre volt kénytelen költözni a Csetény elleni mérkőzésre. A mérkőzés elején a Várpalota igyekezett mihamarabb dűlőre vinni a méekőzést. Csupán a jól szervezett csetényi védelem gondolta másként. Bár a 16. percben Lukács István be tudta venni a csetényiek kapuját. Nagy László, a vendégek edzője szerkezeti változtatást hajtott végre. A kontra játékot próbálta erőltetni a játékosaival. Rohamozott a palotai gárda, kontrázott a vendégcsapat. Időnként a lelkes maroknyi néző végre felfedezhette a foci szépségeit is. Jött a 42. perc, amikor jó 20 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat. A labdának Bíró Attila futott neki és kíméletlenül bevarrta a hazaiak kapujába az egyenlítő gólt. Jóformán még össze sem tudta magát szedni a hazai csapat, amikor a 44. percben az új igazolásuk Horváth Benjamin kapott egy ragyogó indítást a jobboldalon. Párlépést futott a labdával, majd 18 méterről bal lábbal erővel beívelte, belőtte a labdát, amely a hazai kapu jobb oldalában kötött ki. Máris vezetett a vendégcsapat!

A fordulás után egy ütközés után a hazaiak mestere hevesen reagált a játékvezetőnél, s a figyelmeztetés után sem hagyta abba a reklamását, így a játékvezető el is küldte a kispadtól.

Fokozni igyekezett a nyomást a hazai gárda, az 53. percben Borbás kapott egy jó labdát és kíméletlenül bevágta a labdát a vendégek hálójába. Az egyenlítő gól felrázta a palotaiakat. Lukács István vezetésével egyre többet támadtak, védekezésre kényszerítve a csetényieket. Köztudott, hogy ilyen esetekben nagyobb a hibázás lehetősége. Ennek eredményeként az 55. percben Dudás Ádám, majd a 80. percben ismét Lukács István volt eredményes. Elmondható, hogy az idény eleji formát jobban hozta a Várpalota, s megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Várpalotai BSK-Csetény 4:2 (1:2)

Pétfürdő, 50 néző. Jv.: Jónás B. Várpalotai BSK: Bálint – Kustán, Papp R., Borbás (Lujber), Bogdán, Benedek (Janás), Borbély (Kocsis), Dudás, Lukács, Kalapács, Zsupek. Edző: Pencz Norbert.
Csetény SE: Valler – Hornyacsek R., Hornyacsek E. (Pass), Szenft, Horváth B., Ganzler, Nagy R., Kovács G., Kiss Cs., Fenyvesi (Gersics), Bíró. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.
Gólszerzők: Lukács (2), Dudás, Borbás, ill. Horváth B., Bíró.
Kiállítva: Ganzler (92.).

Vasárnapra két mérkőzés maradt. Veszprémben az Erdész utcai műfüves pályán fogadta a Magyarpolány gárdáját a Gyulafirátót csapata. Hiába vezetett kétszer is a Rátót, a vendégeknek lelkes játékkal mind a két esetben sikerült egyenlítenie. A játékos-edző Piri Ottó nagyon jól szervezte a csapatát a pályán, és Kardos Attila  két remek helyzetfelismerésének köszönhetően vitt el egy pontot a polányi együttes.

GyulafirátótSE-Magyarpolány  2:2 (1:0)

Veszprém. Jv.: Horváth P.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N. (Ring), Horváth T., Végh, Veinperl, Rácz Ri. (Rácz Ro.), Zágor Zs., Balta G., Kövesi (Zágor M.), Tímár, Kálmán. Edző: Polonkai Csaba.
Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Kardos, Vöröskői (Döbrösi M.), Döbrösi G., Piri. Edző: Piri Ottó.
Gólszerzők: Tímár, Kálmán, ill. Kardos (2).

Egyenlő erők küzdelmét hozta a Pét – Ugod összecsapás. Mezőnyjáték folyt a pályán a kapuk veszélyeztetése nélkül. Két jól megszervezett védelem okosan akadályozta meg a gólszerzéseket.

Péti MTE-Ugod SE 0:0 (0:0)

Pétfürdő. Jv.: Pap E. Péti MTE: Gáti – Mári, Oláh, Pranjko, Kiss R. (Benke), Jónás, Bálint, Dunavölgyi (Gimes), Fenyvesi, Szakáts, Csapó (Gyurcsek).

Ugod SE: Tóth A. – Gödri Á., Varga T. (Szalay), Vesztergom, Kovács K., Zsoldos, Györkös, Szommer, Egyed, Czere, Hegyi (Mogyorósi). Edző: Szőke Zoltán.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!