Távozott a VLS Veszprém kispadjáról Orbán Tamás

169

Hétfő délután, a Tarr Andráshida utáni vereséget követően jelent meg a hír, a VLS Veszprém közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőedzővel, Orbán Tamással.

Ma a magyar labdarúgásban mondhatni, megszokott az ilyen hír. Nem megy a csapatnak, menjen az edző. Tény, egy csapat arculatának kialakítása, saját stílus kiépítése alapvetően a mindenkori edző feladata. Ám amiről nem igen esik szó, az a tény, hogy milyen is az adott csapat összetétele. Mennyire „érett” az adott együttes a bajnoki osztályához.

Nos, 2016. október végétől a pályaedzőből előlépett Orbán Tamás már az elején közölte a vezetéssel, hogy komoly erősítésekre van szükség, amennyiben stabilan meg akarnak maradni a harmadosztályban. Igen ám, egy ilyen erősítéshez hatalmas pénzmennyiségre van szükség. Viszont az NB 3-as csapatok közül a VLS Veszprém az egyik legszerényebb költségvetéssel rendelkező csapat.

Ha visszakeressük a megyei sajtóban megjelent tudósításokból az edzői értékeléseket a Veszprém mérkőzései után, már jó egy éve folyamatosan visszaköszönő értékelés  Orbán Tamás részéről, hogy ez a játékoskeret kevés a harmadosztályhoz. A játékosok zöme erős megyei szintű játékos, ám ez kevés a harmadosztályban.

Nincsenek befejező játékosai, nem stabil a védelem. Tavalyi bajnokságot a 11. helyen zárta az együttes. Ősszel a 17. forduló után a 15. helyen állt az együttes (17 meccs, 2-6-9 7:29 gól, 12 pont. Igaz 18 csapatos volt a mezőny.) Idén az őszt a már 16 csapatos mezőnyben a 14. helyen zárta. (16 mérkőzés, 3 – 4 – 9, 17:30 gól, 13 pont.) Ha csak a statisztikát nézzük, akkor az idei ősz valamivel jobban sikerült.

Több mérkőzésüket egy góllal veszítették el (Vidi II: 1:2, THSE Szabadkikötő 0:1, ) meglepő győzelmeket tudtak aratni( Gyirmót II ellen 3:1, Pénzügyőr ellen 1:0 Csorna ellen 5:1,) meglepő pontszerzéseket produkáltak (Dunaharaszti ellen 1:1, FC Ajka ellen 3:3,  III.ker TVE ellen 2:2, Érdi VSE ellen 0:0) Voltak fájó vereségek ( Tarr Andráshida 2:0; 3:1, BKV Előre 2:0, Pápai Perutz 3:0, Kaposvári Rákóczi 4:0, Csepel 2:0,  Puskás Akadémia 3:0)

Ha a fenti adatokat nézzük vegyes a kép. Tény, még meg van az esély, hogy mint tavaly, tavasszal megerősítse a helyét a harmadik vonalban a csapat.

Amit nem tudni, a klubvezetés, vagy maga az edző „fáradt” bele az eredménytelenségbe, egy biztos, nem valószínű, hogy szerencsés az idényközi edzőváltás. Orbán Tamás „A” licences edző, szakmai tudása nem elvitatható. 2016 október végétől irányította a csapatot.

Mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást; sikerül-e olyan edzőt találni, aki át tudja lendíteni a csapatot a gyengébb teljesítményen, sikerül-e az erősítés, amit Orbán Tamás többször is kért, és sikerül-e Orbán Tamásnak olyan csapatot találnia, amellyel végre sikereket érhet el.

Címlapkép: Zatkalik Dániel / Vehír.hu

Pozsgai Miklós

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!