Polányi meglepetés Tihanyban, csetényi pontrablás a zárófordulóban (videókkal)

94

Befejeződött az őszi szezon a megye egyes labdarúgó bajnokságban. A két nap alatt volt meglepetés, és várt eredmény. Mindenféleképpen az értékelés elejére kívánkozik a Magyapolány meglepetése a szurkolóinak, a dobogó magasabb helyeire pályázó Tihanyt, mondhatni simán megverték a saját pályájukon.

Igaz, a vezetést a Tihany szerezte meg, már az 5. percben Benedek István révén. A bekapott gól nem fogta meg a vendégeket, s a 11. percben a játékos-edző Piri Ottó szép fejessel egyenlített. Hét perccel később szabadrúgáshoz jutott a Tihany. Jól begyakorolt kombináció után Varga Győző ismét vezetéshez juttatta a hazai csapatot.  A fordulás után az 51. percben egy hosszan előreívelt labda átszállt a tihanyi védelem felett, Molnár Péter pedig kapásból, gyönyörű mozdulattal lőtt a hálóba. Ismét egál az eredmény. Mezőnyben többet birtokolták a labdát a hazaiak. Ennek ellenére a kontrákra felépített polányi akciók veszélyesek voltak. Így előbb Horváth László, majd ismét Piri Ottó vették be a tihanyi kaput.  Így összességében megérdemelten nyert a szervezetten védekező, nagyszerű napot kifogó Magyarpolány csapata.

Tihany FC-Magyarpolány 2:4 (2:1)

Tihany, 100 néző. Jv.: Mátéffy R. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi (Nemes), Stáhl, Varga Gy., Benedek (Kovács Á.), Márki (Kovácsfi), Németh K., Gál, Károlyi (Perger), László, Pass. Edző: Lukács István.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt (Döbrösi M.), Horváth L., Kardos, Döbrösi G., Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők:  Benedek, Varga ill. Piri (2), Horváth L., Molnár P.

Tróbert Attila, miután lövése elkerülte a fűzfői kaput.

Csak az első 25 percben volt egyenrangú ellenfele a Fűzfői AK csapata az Úrkút ellen. Innen kezdve fokozatosan átvette a játék irányítását a vendégcsapat. A 28. percben egy visszaadott labda Kuti Dániel elé került a fűzfői kaputól 20 méterre. A középpályás gondolkodás nélkül egy hatalmas lövést eresztett meg, s a labda, mintha zsinóron húzták volna, a vetődő Radnai Gábor kezei mellett vágódott a kapu bal felső sarkába. (0:1) A hátralévő időben is a vendégek irányították a játékot a szünetig. A második játékrész is a vendégek akcióval indult. A 65. percben a hazai védők bizonytalankodtak, ezt használta ki a rutinos Korpos Tibor a tehetetlen hazai kapussal szemben. (0:2) Ez a gól felrázta a hazai csapatot, mert a középkezdést követően egy szép akció végén Auerbach Attilának sikerült szépítenie. (1:2) Továbbra is az Úrkút volt a veszélyesebb, a hazai védelem a 87. percig állta a sarat. Ekkor egy korszerű akció végén a labda ismét Korpos Tibor elé került, aki nem hibázott. (1:3) És még nem volt vége. A 90. percben az úrkúti csapat egyik legjobbja, Haman Sadjo futott a labdával, a védője a 16-on belül becsúszott. A rutinos Haman Sadjo ügyesen átlépte, majd elesett. Pap Ervin játékvezető sípolt, s a büntetőpontra mutatott. (Többször megnézve a lassítást, – szerintem,- a védő előbb érte el a labdát, így erősen véleményes a büntető.) A 11-esnek maga a sértett futott neki, és védhetetlenül vágta a kapu bal felső sarkába. Ezen a napon ennyivel volt jobb az úrkúti gárda, ráadásul jobban is alkalmazkodtak a mély talajú pályához.

Fűzfői AK-Úrkút SK 1:4 (0:1)

Balatonfűzfő, 100 néző. Jv.: Pap E.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K. (Mózes), Kallós, Vati, Humli, Wellesz (László), Auerbach (Heidinger), Schneider, Szalai, Nyári, Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Úrkút SK: Zsigmond – Takács, Új, Imre, Szabó L., Korpos, Tróbert (Buchwald), Kuti (Freili), Haman, Keller (Sáringer), Varga M. Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Auerbach, ill. Korpos (2), Kuti,Haman.

  1. percig zsebben érezhette a három pontot az Ajka Kristály csapata. Ugyan is két góllal vezettek a Csetény csapata ellen. Ekkor jött Nagy Richárd, aki két góljával pontot tudott menteni a csapatának.

Ajka Kristály-Csetény SE 3:3 (2:0)

 Ajka, 100 néző. Jv.: Magyar Á.

Ajka Kristály SE: Szalai – Mészáros, Vizkelety (Sipos), Hauser T. (Szarka), Szabó Z., Kungl, Horváth L., Bencsik, Szedlacsek (Üveges), Móger, Primusz (Hauser R.). Edző: Sipos Tamás.

Csetény SE: Tálos – Hornyacsek R., Szenft, Kakas, Ganzler, Nagy R., Hornyacsek E. (Peng), Gersics, Jakab, Fenyvesi, Pass. Edző: Kottyán Bálint, Nagy László.

Gólszerzők: Szedlacsek (2), Szarka, ill. Nagy R. (2), Szenft.

Devecser SE-BFC 0:4 (0:1)

Devecser. Jv.: Baranyai T. Devecser SE: Csepregi – Rába, Orbán, Csicsics, Szakonyi (Németh P.), Szélessy (Németh A.), Paksai (Szente), Király, Cserna, Illés M., Illés N. (Horváth G.). Edző: Cserna Róbert.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Grecsó (Mátyás), Reznyák, Imre, Rápó (Tóth L.), Tóth G. (Szurok), Szabó P. (Mátó), Kós, Szőllősi, Udvardi M., Pálfi (Krén). Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Tóth L., Mátó, Szőllősi, Tóth G.

Sümeg VSE-VBSK 0:0

Sümeg, 200 néző. Jv.: Holczbauer F. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Reicz (Csordás), Karika, Schönberger (Makkos), Révész, Rédei, Márkus (Falusi), Mayer (Bencze). Edző: Fördős József.

Várpalotai BSK: Horváth R. – Hulka, Szőke, Borbély (Mária), Szabó G., Balogh, Lukács, Zsupek, Bálint, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Kiállítva: Balogh (70.).

Labdabüvőlés ugodi módra…

Aránylag hamar, már 24. percben megfogyatkozott a Balatonalmádi csapata. Történt, hogy szabadrúgáshoz jutott az ugodi kaputól 22 méterre a vendégcsapat. A sorfalba igyekezett beállni Zömbik Dávid. Ám a védők közül valaki fogta a derekát, s csipkedte. Zömbik tűrte egy darabig, majd finoman hátrafelé rúgott, pechjére a játékvezető, Jónás Bálint ezt kiszúrta, s rögtön felmutatta a középpályásnak a piros lapot.

Hiába támadott többet az almádi együttes, a  hazaivédők ekkor még jól oldották meg a feladatukat. A fordulás után a vendégek játéka szervezettebbé vált, amelynek meg is lett az eredménye. Az 52. percben Burcsik Martin már nem hibázott. (0:1) A folytatásban is a vendégek domináltak. Az 58. percben az ugodi térfél baloldalán Hencz Dénes kapott egy labdát. Rálépett, majd sarokkal a felfutó Újvári Gáborhoz továbbította. A szélső ragyogóan adott be lövés szerűen. Pethő Attila kiütötte a labdát, pechjére a felfutó Varga Péter elé, aki védhetetlenül helyezte el a labdát a kapu bal oldalába. (0:2) Öt perc múlva a jobboldalon Horvát Patrik kapott egy ragyogó előre ívelést, megiramodott a labdával, befelé kanyarodva 15 méterről kilőtte a hazai kapu jobb oldalát. (0:3) Az ugodi gárdát ez a gól sem törte le, igyekeztek, de vagy a védelem rombolt jól, vagy pontatlanok voltak a lövéseik. A mérkőzés összképe alapján a létszámhiányos vendégek akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna a lelkes, ám sok hibával játszó hazaiak ellen.

Ugod SE-Balatonalmádi SE 0:3 (0:0)

Ugod, 100 néző. Jv.: Jónás B. Ugod SE: Pethő – Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Joó (Fehérvári), Szommer, Egyed, Czere, Hegyi, Györkös (Fodor), Zsoldos (Gödri D.). Edző: Szőke Zoltán.

Balatonalmádi SE: Borda – Blaski, Stiger Ádám., Stiger Ákos., Jakab, Zömbik, Horváth P., Újvári (Benedek), Mogyorósi (Hencz), Burcsik, Varga P. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Burcsik, Varga, Horváth.

Kiállítva: Zömbik (24.).

További eredmények:

Devecser SE-Balatonfüred FC 0:4 (0:1)

Devecser. Jv.: Baranyai T. Devecser SE: Csepregi – Rába, Orbán, Csicsics, Szakonyi (Németh P.), Szélessy (Németh A.), Paksai (Szente), Király, Cserna, Illés M., Illés N. (Horváth G.). Edző: Cserna Róbert.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Grecsó (Mátyás), Reznyák, Imre, Rápó (Tóth L.), Tóth G. (Szurok), Szabó P. (Mátó), Kós, Szőllősi, Udvardi M., Pálfi (Krén). Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Tóth L., Mátó, Szőllősi, Tóth G.

Gyulafirátót SE-Peremarton SC Berhida 2:2 (2:1)

Gyulafirátót, 50 néző. Jv.: Molnár I. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Rácz, Végh, Veinperl, Zágor Zs., Zágor M. (Ring), Balta G., Szabó G., Olasz (Kálmán), Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R. (Fülöp T.), Szabó B., Szabó Z., Nagy Cs., Dufek, Gráczer (Kerekes), Szabó A., András Sz., András N., Csejtei. Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Balta G., Balta N., ill. Dufek (2).

Péti MTE-FC Zirc-Dudar 1:2 (1:2)

Pétfürdő. Jv.: Takács G. Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Győry (Fazekas), Müller, Oláh, Nagy M., Kun, Bálint, Dunavölgyi, Fenyvesi, Szakáts. Edző: Győry Csaba.

FC Zirc-Dudar: Sipos – Vörösházi, Horváth L., Vachtler, Papp S., Turner, Dávid, Nagy M., Takács, Papp B., Petróczi. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Kun, ill. Takács, Petróczi.

Elmondhatjuk, változatos, sokszor színvonalas mérkőzések után jöhet a levezetés, majd a megérdemelt pihenés, hogy januártól az alapozás vehesse a kezdetét.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!