Függetlenek egymás között…Mellár Tamás Veszprémben

55

 Kész Zoltán vendége lesz november 22-én 18,30-tól, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében Mellár Tamás akadémikus, a KSH egykori elnöke, Orbán Viktor korábbi tanácsadója lesz, aki bejelentette: függetlenként indul a 2018-as országgyűlési választáson.

A havonta megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton már olyan közismert személyek voltak Kész Zoltán vendégei eddig, mint Lukácsi Katalin,  Wittinghoff Tamás, Sándor Mária, Tétényi Éva, Dr. Gémesi György, Pilz Olivér, Németh Petra.

A fenti kiragadott névsorban található KDNP-ből kilépett képviselő, polgármesterek és volt polgármester, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és hallgató. A sorozat életképességét bizonyítja, hogy a részt vevők igénylik és várják a következő vendéget a beszélgetésekre.

(fotó:Népszava)

Mellár Tamás (Alsónyéken született, 1954.március 18.-án) magyar közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Kutatási területei a monetáris és fiskális politika, a magyar gazdaság modernizációja és az alulról építkező gazdaság. 1998 és 2003 között a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, 2006 és 2007 között pécsi önkormányzati képviselő.

1977-ben szerzett közgazdászdiplomát, majd 1981-ben szerzett egyetemi doktori címet. 1998-ban habilitált, majd kapta meg egyetemi tanári kinevezését. 1991-ben védte meg a közgazdaság-tudomány kandidátusi, 2007-ben akadémiai doktori értekezését. Az MTA Statisztikai Bizottságának lett tagja, később elnöke 1998 és 2005 között.

Tudományos munkássága mellett közéleti tevékenységet is folytatott: 1989-ben a Magyar Demokrata Fórum tagja lett, 1996 és 1998 között az országos választmány tagja volt, a pártból később kilépett. A 2006-os magyarországi önkormányzati választásokon a Fidesz Polgári Párt jelöltjeként bejutott a pécsi közgyűlésbe, de egy évvel később lemondott mandátumáról.

(Címkép: archív – Magyar Narancs)

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!