Kedves Olvasó!

A minap beszélgettem egy kedves tűzoltó barátunkkal. Sajnos az ő hivatásában gyakran találkozni veszélybe került emberekkel és otthonokkal. Addig beszélgettünk a gyerekek tűzvédelmi felkészítéséről és tűzesetekről, míg egyszer csak elhangzott Tőle a következő:

“Viszont sok esetben a szülőket is nevelni kell!”

Kissé kérdőn álltam most anyaként előtte, hiszen mi felnőttek minden körülmények közt helyt szeretnénk állni. Úgy éreztem valamit kihagytam eddig. Lehet, hogy mégsem készítettem fel a gyermekeim teljesen, hogy miképp óvják magukat a veszélytől?!

Majd elmesélt egy történetet:
“Volt egy eset Székesfehérváron a belvárosban. Egy tizenéves testvérpár volt csak otthon, és már nem emlékszem mitől – talán főztek valamit -, de lángra kapott a függöny a konyhában! Nyilván nem szándékosan gyújtották meg, szerencsére nem lett komolyabb baj a dologból. Azonban a szülők viselkedése kritikán aluli volt. Ott előttünk elkezdte az apuka megdorgálni a gyerekeit, szinte minősíthetetlen stílusban, hogy mit csináltak, és hogy lehettek ennyire hülyék stb… Aztán kollégáimmal közbevágtunk, hogy gondolja egy pillanatra végig, miről is van szó. Persze hibáztak, de nem sérült meg senki. Ügyesen eloltották a függönyt, ahelyett hogy kirohantak volna és akkor az egész lakást fenyegette volna a tűz. Továbbá értesítették a tűzoltókat. Tehát nem elmarasztalni, hanem éppen megdicsérni kellett volna őket!”

Ebből már számomra is összeállt a kép.

A nevelési folyamat hiába volt jó, én is kihagytam az utolsó lépést.

Miután minden általam fontosnak tartott tűzvédelmi ismeretet átadtam a gyerekeimnek, magamat felejtettem el felkészíteni.

Hogyan kezelném a helyzetet, ha egy nap bekövetkezne???
Hiszen mindenki másképp reagál…

Ha kicsit átgondoljuk, értékeljük az eseményeket, egy ilyen nehéz pillanatban is tudunk majd megfontoltan viselkedni és cselekedni.

/A szerző/

Tudatos szülőknek ajánljuk figyelmébe az alábbi oldalt: tuzolto-berles.hu/oktatas

Olvasd el korábbi cikkeinket is:
https://veszpremnews.greenlighttender.com/2017/11/14/tuzoltoauto-a-korhazban/
https://veszpremnews.greenlighttender.com/2017/11/27/hogyan-menthet-eleteket-pompi/

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!