Megugrott a Füred, botlott az Úrkút, Radnai pontot mentett a Fűzfőnek /videókkal/

A 13. fordulóban egy igazi meglepetés született; a Gyulafirátót simán legyőzte az újból bajnoki álmokat szövögető Úrkút csapatát. Fűzfőn pedig Radnai Gábor egy büntető kifogásával pontot mentett a Fűzfőnek. A forduló rangadóján a BFC simán verte a riválisát, a Tihany FC-t.

Szép időben 200 néző előtt léptek pályára a csapatok Fűzfőn. A hazaiak ellenfele az Várpalota volt, amely az elmúlt öt fordulóban hektikusan szerepelt. Meglepetésre a vendégek mestere nem kezdőként jelölte a házi gólfelelőst, Bogdán Istvánt.

A mérkőzés első felében felváltva vezették a támadásokat a csapatok. A hazaiak igyekeztek mielőbb vezetést kicsikarni, de vagy Közép Gergely volt az akadály, vagy csak saját magukat okolhatták a pontatlan befejezésekkel. Természetesen ez igaz a vendégekre is; Radnai Gábornak többször kellett az utolsó pillanatban mentenie. A második félidő 68. percében várpalotai akció futott a jobboldalon. Ketten kísérték a palotai támadót, – aki lehet, hogy lesről indult, – majdnem lefutotta a védőit, amikor azok a büntetőterületen belül egy lépésre kibillentették az egyensúlyából. Baranyai Tamás játékvezető határozottan egyből  a büntetőpontra mutatott. A labdának Kustán Tamás futott neki, s a jobb alsó sarok felé tartó lövést Radnai Gábor parádés vetődéssel újheggyel tolta a jobb kapufára. A labda pedig kifelé pattant, s a védők fel tudtak szabadítani. Ezzel a védéssel a hazaiak kapusa pontot mentett a hazaiaknak.

A változatos, helyenként izgalmas, de sok hibával tarkított mérkőzésen igazságos pontosztozkodás történt.

Fűzfői AK-Várpalota 0:0

Balatonfűzfő, 200 néző. Jv.: Baranyai T. Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Szalai, Kallós, Balatoni, Humli, Nyári, Pál, Szabó P., Schneider (Wellesz P.), Auerbach (László). Edző: Horváth Ferenc.

Várpalotai Bányász SK: Közép – Horváth R., Hulka (Bogdán), Kalapács, Borbás (Zsupek D.), Szabó G., Balogh, Lukács, Csapó (Borbély), Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

A tavalyi bajnokságban meglepetésre mind a két mérkőzését megnyerte Községi SE Magyarpolány a házigazda Balatonalmádi ellen. Így a hazaiak kissé szorongva várták a mérkőzést.  Már a mérkőzés elején igyekezett az Almádi nyomást gyakorolni a vendégekre. 12. percben kapott a baloldalon egy ragyogó indítást Straub Ádám. Befelé húzva 7 méterről lőtt, de a lövését Közép Gergely lábbal ki tudta vágni az alapvonalon túlra. A 16. percben már a vendégek hálójában kötött ki a labda, de az asszisztens Stiger Ákos megmozdulását lesnek ítélte meg, így érvénytelen volt a gól. Továbbra is veszélyesebben támadott a hazai gárda, aminek eredményeként a 35. percben ismét Stiger Ákos kapott egy jó labdát a polányi kapu előtt. A baloldali akció során Nácsa Bence ragyogóan ívelte be a labdát a kapu elé, s a bolyból ragyogó ütemben ugrott ki Stiger Ákos, aki mellel levette a labdát, majd a vetődő kapus mellett a jobb sarokba vágta a labdát (1:0) Ez már érvényes gól volt!  A 40. percben a saját térfelének a közepén megint Stiger Ákos volt főszereplő. Egy polányi akciót becsúszva szerelt. Előre vágta Burcsik Martinnak, aki sarokkal visszapasszolta Straub Ádámnak. Straub a büntető jobb sarkánál kicselezett egy védőt, és 12 méterről kilőtte a jobb sarkot. (2:0)

A fordulás után igyekezett a vendéggárda mindent egy lapra feltenni. Veszélyesebbekké váltak a támadásaik. A 66. percben a játékos-edző Piri Ottó szerzett egy labdát a saját térfelén. Előre ívelte a jobboldalon felfutó Horváth Lászlóhoz. A csatárt nem tudták szerelni, aki botladozva, de tovább tudta küldeni a felfutó Polt Péterhez. A csatár megiramodott, s a 16-os vonalánál két hazai védő között kiugrott, a védők pedig felvágták. Polt a 16-os belül elesett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A büntetőnek Horváth László futott neki, s a vetődő Borda Patrik  mellett a kapu közepébe küldte a labdát. (2:1)

A gól felrázta a vendégeket. Egyre többet és egyre veszélyesebben támadtak, de a hazaiak védelme, élén Blaski Gáborral jól állta a rohamokat. Az almádiak is több kontra támadást vezettek. Egy ilyen akciónál Közép Gergelynek a saját térfelének a közepéig kellett kifutnia, hogy Újvári Gábor elől ki tudja vágni a labdát a nézőtérre.

Blaski Gábor fejjel ment.

Összességében az első félidő a hazaiaké, a második félidő a vendégeké volt a helyenként izgalmas, változatos mérkőzésen. A hazaiak jobban akarták a győzelmet, így megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Balatonalmádi-Magyarpolány 2:1 (2:0)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Pilinger K. Balatonalmádi Se: Borda – Blaski, Stiger Ád. (Kovács R.), Stiger Ák., Straub (Jakab), Zömbik, Horváth P., Nácsa B., Újvári, Burcsik (Mogyorósi), Varga P. Edző: Kozma Csaba.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P. (Szállási), Bencsik, Gottfried, Polt, Horváth L., Kardos, Vöröskői (Piri), Döbrösi. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők:  Stiger Ákos.,Straub ill. Horváth L.

További eredmények:

Tihany-Balatonfüred 1:3 (1:2)

Tihany, 500 néző. Jv.: Gáspár A. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Kovács Á. (Kovácsfi), Keszei (Márki), Németh K., László (Nemes), Klauz (Varga Gy.), Pass, Erőss, Benedek. Edző: Lukács István.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Grecsó, Imre (Mátó), Rápó, Tóth G. (Mátyás), Szabó P. (Tóth L.), Kós, Krén (Pálfi), Szőllősi, Udvardi M. (Reznyák). Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Benedek, ill. Reznyák, Grecsó, Tóth G.

Egy pillanatnyi kétséget sem hagyott a bajnokaspiráns a találkozón.

Devecser-Csetény 1:3 (1:3)

Devecser, 100 néző. Jv.: Nagy J. Devecser SE: Csepregi – Tisonyai, Szakonyi, Szélessy, Paksai, Orbán, Illés M., Illés N., Cserna, Király, Németh A. Edző: Cserna Róbert.

Csetény SE: Valler – Hornyacsek R., Kiss S. (Fenyvesi), Szenft, Kakas, Nagy R., Hornyacsek E., Vincze, Jakab, Tálos D., Bíró. Edző: Nagy László.

Gólszerzők: Szakonyi, ill. Nagy R. (2), Bíró.

Kiállítva: Fenyvesi (75., Csetény SE).

Egyre jobb formába lendül a Csetény csapata.

FC Zirc – Dudar-Ugod SE 1:4 (0:1)

Zirc, 100 néző. Jv.: Pap E. FC Zirc/Dudar: Lattenstein – Vörösházi, Pavelka (Horváth L.), Vachtler, Nagy K., Papp S., Dávid, Torkos, Nagy M., Papp B. (Takács), Petróczi. Edző: Nagy Krisztián.

Ugod SE: Pethő – Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Joó (Fodor), Szommer (Mogyorósi), Egyed, Czere (Sári), Hegyi, Györkös, Zsoldos. Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Nagy K., ill. Zsoldos (2), Hegyi, Vachtler (öngól).

Kezd feléledni az ugodi csapat???

Gyulafirátót-Úrkút 2:0 (0:0)

Gyulafirátót, 150 néző. Jv.: Lovasi I. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Rácz (Balta Z.), Kálmán, Veinperl, Ring (Péteri), Zágor, Balta G., Szabó G., Olasz, Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Szabó L., Korpos, Tróbert, Takács, Kuti (Varga M.), Kádár (Pfaff), Haman (Imre), Keller (Márton). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Tímár, Szabó L. (öngól).

Kiállítva: Lang (92., Úrkút SK).

A forduló meglepetés mérkőzése.

Péti MTE-Peremarton 2:2 (2:1)

Pétfürdő. Jv.: Horváth P. Péti MTE: Gáti – Gyurcsek (Nagy M.), Győry, Müller, Oláh, Benke (Jónás), Kun (Fazekas), Bálint, Dunavölgyi R., Fenyvesi, Szakáts. Edző: Győry Csaba

Peremarton SC Berhida: Bereczky – Dufek, Varga R., Kerekes, András N., András Sz., Csejtei, Szabó B., Gulyás (Fülöp), Barthalos (Ferencz), Nagy Cs. (András Zs.). Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Gyurcsek, Dunavölgyi R., ill. Csejtei, Kerekes.

Kiállítva: Müller (79., Péti MTE).

Ismét pontot szerzett a Peremarton.

Sümeg-Ajka Kristály 1:1 (0:0)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Takács G. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Makkos (Schönberger), Reicz (Bencze), Karika, Markó, Csordás (Rédei), Révész, Mayer. Edző: Fördős József.

Ajka Kristály SE: Szalai – Móger, Hauser R., Primusz, Ménes (Vizkelety), Hauser T., Szedlacsek, Horváth L., Szabó Z., Mészáros (Szarka), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Mayer, ill. Szedlacsek.

Sipos Tamás a volt mester ellen ült a kispadon, így érthető a döntetlen, avagy igazságos volt a látottak alapján.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!