Újabb pontot szerzett a Peremarton,  Csetényben a „Liba” elintézte a Rátót csapatát

94

A már igencsak őszies időben lezajlott 12. forduló hozott pár érdekes és izgalmas mérkőzést. A sereghajtó Peremarton a mostanában hektikus formát mutató Balatonalmádi csapatát fogadta. A vendégek kapuját immáron már másodszor az ifi kapusuk, Nácsa Marcell védte. Ennek az az oka, hogy Borda Patrikot, az első számú kapusukat két mérkőzésre eltiltotta a fegyelmi bizottság.

A mérkőzés elején a hazaiak igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, ám jól működött az almádi védelem. Egészen a 15. percig. Ekkor a jobb oldalon kapott egy indítást Dufek Zsolt, aki elfutott a jobb szélen, kissé befelé húzott, majd jó 20 méterről a vendégek bal kapufája mellett a hálóba lőtt. (Nácsa dermedten nézte a becsapódó labdát.)(1:0) Ez a gól felrázta az addig elképzelés nélkül focizó vendégeket. Sorra vezették a támadásaikat, a hazaiak pedig átálltak a kontratámadásokra. A félidő utolsó percében jobboldali sarokrúgáshoz jutott az almádi gárda. A labdát Burcsik Martin ívelte be erőből. A labda a kapu előtt álló Kerekes Dániel térdéről vágódott a hálóba (1:1)/ Bár a jegyzőkönyv ben Zömbik Dávid van feltüntetve góllövőként/

A szünetben felrázta a csapatát a vendégek edzője, Kozma Csaba. Sorra vezette a támadásaikat a vendégek. Veszélyesebbé váltak az almádi akciók. Az 55. percben a jobboldalon Nácsa Bence futott el, ügyesen belőtte a labdát a 11-es pont magasságában felfutó Varga Péter elé, aki egyből bevágta a labdát a hazai kapu baloldalába. (1:2) A bekapott gól után felpörgött a hazai csapat, igyekeztek egyenlíteni. A vendégek visszaálltak a kontrákra. Húsz percnyi mezőnyjáték után ismét egy kontraakció futott a pályán a baloldalon. A labda az addig jól szervező Burcsik Martinhoz került, aki a baloldalról, jó 20 méterről hatalmas lövést eresztett el. A labda pedig a hosszú sarokban kötött ki. (1:3)

A várakozások ellenére, a Peremarton csapata nem zuhant össze, fokozni kezdték a nyomást. Sora vezették az akcióikat.  A 85. percben Csejtei János lövésre szánta el magát, s a lövése a vendégkapuban kötött ki. (2:3) A gól felrázta a hazaiakat, a vendégek pedig az eredmény tartására fordították a figyelmüket. Hiába, mert a 90. percben ismét Csejtei János volt eredményes.(3: 3)

Ha összegezzük, a Peremarton küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, s a vendégek odaajándékoztak egy pontot a házigazdáknak.

Peremarton-Balatonalmádi 3:3 (1:1)

Berhida, 55 néző. Jv.: Holczbauer F. Peremarton SC Berhida: Varga R. – Szabó B., Szabó Z., Nagy Cs. (Ferencz), Gulyás (Barthalos), Dufek, András Sz., András N., Csejtei, Bereczky, Kerekes. Edző: Saáry Zoltán.

Balatonalmádi SE: Nácsa M. – Nácsa B., Horváth P., Varga P., Mogyorósi, Stiger, Straub, Zömbik D., Hencz (Dani), Blaski, Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Dufek, Csejtei (2), ill. Kerekes (öngól), Varga, Burcsik.

Vasárnap Veszprém felett sötét felhők, eső volt az úr, addig Csetényben a nap is kisütött. A mély talajú pályán nehéz volt folyamatos játékot játszani. Az irreálís mélytalajú pályán folyamatos játék nem alakulhatott ki, így sokszor csak “dagonyázás” folyt a játéktéren . A hazaiaknál Kakas József állt legjobban a lábán ezen a talajon, s ez a 15. percben meghozta a vezetést a hazaiaknak. (1:0) A rárótiak a bekapott gól után felpörögtek.  Akcióiakat azonban jól kezelték a hazai védők. A 31. percben egy jobboldali sarokrúgás után a labda a hazai 11-es pontnál pattogott a labda. A hazai védők képtelenek voltak felszabadítani, így a lecsúszó labdára Zágor Zsolt csapott le, s a labdát sikerült neki a hálóba továbbítania. (1:1)

A szünet után továbbra is a csetényiek kerültek fölénybe. Ám ez a fölény meddőnek bizonyult. Nagy László, a hazaiak edzője a 83. percben lehozta Ganzler Tamást és beküldte a „veterán” Gersics Józsefet. (Róla annyit illik tudni, hogy a 49. évét tapossa, s többször csereként lőtt gólokat az ellenfeleinek. Beceneve, ahogy a megyében a focitársadalom is ismeri: Liba. ) A 88. percben már a sokadik sarokrúgását végezhette el a csetényi csapat. A beívelést nem sikerült kivágni a vendégeknek (az a fránya talaj!), a labda ide-oda gurult, majd Gersics elé került, aki jobb külsővel a vetődő Gyurmánczi Roland mellett a hálóba gurította. (2:1) Öröm volt nézni, ahogyan a gólszerző örömét kifejezte. Majd az ünneplés után viccesen cserét kért az edzőjétől. A hátralévő időben próbálkozott a Rátót, de nem sikerült nekik az egyenlítés. Az irreális talajú pályán a győzelmet jobban akaró csapat megérdemelten nyerte a találkozót.

Csetény-Gyulafirátót SE 2:1 (1:1)

Csetény, 100 néző. Jv.: Ákos D. Csetény SE: Tálos G. – Hornyacsek R., Szenft, Kakas, Ganzler (Gersics), Nagy R., Hornyacsek E. (Fenyvesi), Vincze (Tálos D.), Jakab, Kiss S., Bíró. Edző: Nagy László.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Végh, Kálmán, Veinperl, Zágor Zs., Balta G., Szabó G., Olasz (Balta Z.), Péteri (Zágor M.), Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők:  Kakas, Gersics ill. Zágor Zs.

További eredmények:

Úrkút SK-Tihanyi FC 2:1 (0:1)

Úrkút, 280 néző. Jv.: Hegedüs M. Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Szabó L., Korpos, Tróbert, Kuti, Kádár, Haman (Márton), Keller (Sáringer), Takács. Edző: Garai Péter.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Benedek), Németh K., Nemes, Gál, László, Kovácsfi (Csik), Károlyi (Varga Gy.), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Korpos, Szabó L., ill. Gál.

Kiállítva: Gál (85., Tihanyi FC).

Magyarpolány-Ugod SE 2:0 (0:0)

Magyarpolány, 50 néző. Jv.: Bódi A. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Kardos, Vöröskői (Döbrösi M.), Döbrösi G., Piri (Szállási). Edző: Piri Ottó.

Ugod SE: Pethő – Mogyorósi, Gödri D. (Joó), Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Szommer, Egyed, Czere (Fodor), Hegyi, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Piri, Polt.

FC Zirc/Dudar-Sümeg VSE 1:2 (0:0)

Zirc, 50 néző. Jv.: Baranyai T. FC Zirc/Dudar: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Vachtler (Papp B.), Dávid, Torkos, Nagy M., Takács (Papp S.), Petróczi, Orbán, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Reicz (Falusi), Karika, Révész, Markó (Rédei), Csordás (Makkos), Márkus (Bencze), Mayer (Horváth R.). Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Dávid, ill. Karika, Kiss L.

Kiállítva: Orbán (96., FC Zirc/Dudar), Sipos (65., FC Zirc/Dudar).

Ajka Kristály-Fűzfői AK 3:1 (2:0)

Ajka. Jv.: Horváth P. Ajka Kristály SE: Szalai – Móger (Sipos), Hauser R., Primusz, Ménes, Hauser T. (Bencsik), Szedlacsek (Szarka), Horváth L. (Üveges), Szabó Z., Mészáros (Vizkelety), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Szalai, Balatoni, Humli, Kardos (Heidinger), Nyári, Pál, Szabó P., Schneider (László), Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Vizkelety, Szedlacsek, Balatoni (öngól), ill. Heidinger.

Várpalotai BSK-Devecser  6:1 (2:0)

Várpalota, 40 néző. Jv.: Mátéffy R. Várpalotai BSK: Közép (Bálint) – Horváth R., Hulka (Borbély), Kalapács, Borbás, Bogdán (Mária), Szabó G., Balogh Á. (Lujber), Lukács, Csapó (Zsupek D.), Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Devecser SE: Csepregi – Király, Szente (Horváth G.), Németh A., Németh P., Szélessy, Paksai (Szakonyi), Cserna, Csicsics (Tisonyai), Illés M., Illés N. Edző: Cserna Róbert.

Góllövők: Bogdán(2), Szabó, Kalapács, Kustán, Zsupek, ill., Szakonyi.

Balatonfüred-Péti MTE 6:0 (0:0)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Magyar Á. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Grecsó, Reznyák (Mátó), Imre, Rápó (Szabó P.), Sowunmi Babatunde, Tóth G., Kós, Krén (Mátyás), Udvardi M. (Tóth L.). Edző: Beszédes Sándor.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Müller, Oláh, Nagy M. (Jónás), Kun, Győry (Horváth T.), Schieder, Fenyvesi, Benke (Fazekas), Bálint.

Gólszerzők: Szabó P. (3), Mátó, Grecsó, Sowunmi Babatunde.

Pozsgai Miklós

 

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!