Megszületett a döntés az Úrkút – Balatonalmádi meccs utáni „balhé” ügyében, újra tárgyalja a Fegyelmi Bizottság a Balatonfüred-Úrkút mérkőzésen történteket

Mint megírtuk, október 14 – én  játszották le az Úrkút SK – Balatonalmádi SE megye egyes bajnoki mérkőzést Úrkúton. Akkor a felvezetőben a következőt írtuk: „ – Az úrkúti pályán viszont a mérkőzés lefújása után korbácsolódtak  fel a kedélyek.” S ígértük, az eset lezárultával tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat a fejleményekről.

(A mérkőzés lefújása után, amikor a játékosok a pályáról vonultak lefelé, pár néző bement a pályára és kitört a balhé. Az biztos, hogy Borda Patrik és a helyi nézők egyike a pálya területén földre kerültek. Borda Patrikot valaki hátulról tarkón ütötte, ezért került a pálya gyepére, a nézőt pedig a csoport sodorta el. Ennyit tudtunk meg akkor a helyszínről. A nyitóképünk a helyszínen készült. )

Nos, e heti ülésén az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága meghozta a verdiktet. Amit biztosan tudunk a mérkőzést követő kedden meghallgatták a játékvezetői jelentésben szereplő játékosokat, vezetőket a Balatonalmádi részéről.

A csütörtökön késő délután megjelent Hivatalos Közlöny fegyelmi határozatok része az alábbiakat tartalmazza:

Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Hivatalos Értesítő 2017-2018 17. számú 17/2017-18 (2017. 10.26.) számú Megyei Hivatalos Értesítő

… Fegyelmi határozatok

… 2017-18/244 A FB ÚRKÚT SK – BALATONALMÁDI SE mérkőzésen történtek alapján Borda Patrik vendég csapat labdarúgója 8.§ (1) a), b), 9.§ (1) d) 1) és 18.§ (2) a) 10.§ (3) eltiltja 2 bajnoki mérkőzésre.

2017-18/245 A FB ÚRKÚT SK – BALATONALMÁDI SE mérkőzésen történtek alapján Lendvai Károly vendég csapat labdarúgója 8.§ (1) a), b), 9.§ (1) d) 1) és 18.§ (2) a) 10.§ (3) eltiltja 2 bajnoki mérkőzésre.

2017-18/246 A FB ÚRKÚT SK – BALATONALMÁDI SE mérkőzésen történtek alapján Garai Péter hazai csapat labdarúgója 8.§ (1) a), b), 9.§ (1) d) 1) és 15.§ (2) a) 10.§ (3) eltiltja 2 bajnoki mérkőzésre.

2017 -18/247 A FB ÚRKÚT SK – BALATONALMÁDI SE mérkőzésen történtek alapján Úrkút SK hazai sportszervezet 8.§ (3) a), e), 9.§ (3) b) és 33.§ A sportszervezet három hazai mérkőzésre köteles saját költségére sportszövetségi ellenőrt fogadni. (nem tett eleget rendezői feladatainak)

Nem tisztünk, hogy állást foglaljunk az ügyben. Az Olvasóinkra bízzuk a döntés súlyának megítélését. Annyit azért meg kell említenünk, hogy az Úrkút SK. vezetősége, játékosai azért nem nyugodhatnak meg, mert ugyan ebben  a közlönyben ez is olvasható a csapattal kapcsolatban:

„…2017-18/229 BALATONFÜREDI FC – ÚRKÚT SK mérkőzésen történtek alapján Balatonfüred FC hazai sportszervezet 8.§ (3) a), e) (1), 9.§ c) d) és 33.§ a rendezői létszám duplájára emelése és szövetségi ellenőr fogadása a sportszervezet saját költségére a következő 2 hazai mérkőzésre. (A FB 2017-18/102. sz. határozatát a Fellebbviteli Bizottság hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el.)

Amennyiben az Almádi az eltiltásokat nehezményezné, és fellebbezne, elképzelhető, hogy a Fellebbviteli Bizottság  ezt az alapügyet is visszaadhatja új eljárásra a Fegyelmi Bizottságnak.

Üdvös lenne, ha a megyei bajnokságok mérkőzései csak a fociról, a sportról és főleg a sportszerűségekről szólna, s nem az ilyen felelőtlen rendbontásokról!

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!