Egy félidő telt el frászban a Balatonfürednél a 11. fordulóban…

108

Igazi őszies időjárásban zajlott le  az MTD-Napló megyei bajnokság 11. fordulóója. Szombaton két mérkőzést rendeztek meg. A bajnoki címre hajtó Tihany FC nagy és nehéz küzdelemben, a csereként beállt Károlyi Zsombor találatának köszönhetően tudta otthon tartani a három pontot a Csetény csapata ellen.

Szomszédvári „rangadót” vívott egymással a Devecser és a Kristály csapata. Az első percektől igyekezett nyomást gyakorolni az ajkai gárda, de a hazaiak jól megszervezték a védelmüket. Így a devecseriek kontrákra igyekeztek támaszkodni. Egy ilyen kontratámadás futott a 16. percben a baloldalon. Orbán Tamás kapott egy ragyogó labdát a szélen, befelé húzott, s a büntetőterületen belül Hauser Roland hátulról utolérte. A védő kezei a magasban, a támadó pedig rutinosan elesett. A spori pedig sípolt, s a büntetőt pontra mutatott.  A labdának – a jegyzőkönyvvel ellentétben Szélessy Péter futott neki, s az elvetődő Szalai Kornél mellett a kapu közepébe lőtte a hazaiak gólját. (A jegyzőkönyvben Illés Norbert szerepel góllövőként, bár ő csak a 62. percben lépett pályára Paksai Márk  cseréjeként.) Az első félidőben igyekeztek a vendégek, de semmi nem sikerült nekik a hazai védelem hatékony munkájának köszönhetően. A fordulás után fokozta a nyomást az ajkai csapat. Az 50. percben Ménes Balázshoz került a devecseri térfél közepén a labda, három védőt lerázott, majd éles lövése éppen hogy elment a hazai kapu előtt. Két perc múlva Szabó Zoltán szerzett egy labdát, betört a 16-son belülre, lőtt, ám Csepregi András a jobb alsó sarokba tartó lövést kiütötte az alapvonalon túlra. A következő támadás meghozta a kiegyenlítést. Bencsik Áron ügyesen ívelt a hazai kapu előterébe. A hazai védők nem tudtak felszabadítani, a labda végül Móger Balázs elé került, aki nem hibázott három méterről a kapus mellett tolta be a labdát a kapuba.

Ez a gól meghozta a harci kedvét a vendégeknek. Fokozni igyekeztek a nyomást, a hazaiak pedig igyekeztek kontrákra építeni a játékukat. Az világossá vált, mind a két csapat hajtott a győzelemre. A 71. percben egy előrevágott labdába nagyon ügyesen tette bele a ballábát Szedlacsek Balázs, így a labda kissé irányt változtatva a vetődő Csepregi András mellett a kapu jobb oldalába vágódott. A gól után igyekeztek a hazaiak, de a vendégek jól szűrték az akciókat.

Ez a mérkőzés volt az, amelyen bármely csapat győzhetett volna, de miután az ajkaiak jobban akarták a győzelmet, így elmondható, – ilyen arányban,- megérdemelten nyertek.

Devecser-Ajka Kristály  1:2 (1:0)

Devecser. Jv.: Pap E. Devecser SE: Csepregi – Király, Tisonyai (Rába), Burucs (Németh A.), Orbán, Németh P. (Csicsics), Szakonyi, Szélessy (Szente), Paksai (Illés N.), Cserna, Illés M. Edző: Cserna Róbert.

Ajka Kristály SE: Szalai – Hauser R., Primusz (Móger), Ménes (Üveges), Hauser T. (Vizkelety), Szedlacsek (Kis-Varga), Horváth L., Szabó Z., Bencsik, Kungl, Szarka (Sipos). Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Szélessy P.., ill. Móger, Szedlacsek.

Igen cudar időben kezdődött Balatonalmádiban a Füred vendégjátéka. Az almádi játékosok arcán látszódott az eltökéltség, elszántság. Nem véletlenül, hiszen a listavezető, bajnokaspiráns a múlt héten pont egy tucat góllal terhelte az Ugod kapuját. Ráadásul kapusuk, Borda Patrik  játék jogát felfüggesztette a szövetség (ameddig az úrkúti eseményeket nem vizsgálja ki a Fegyelmi Bizottság), így az éppen hogy 18 éves ifjúsági kapust kellett betenni a kezdőcsapatba az edzőnek. Így élete első megye egyes mérkőzésére készülhetett Nácsa Marcell.

Igyekeztek már az első percekben fölénybe kerülni a fürediek, de látható volt, hogy Kozma Csaba edző jól megszervezte a védelmét a tóparti gárdának. Ráadásul a széleken vezetett támadásaik veszélyesek voltak a hazaiaknak. Feltűnő volt Újvári Gábor elfutásai, Horváth Patrik indításai és Blaski Gábor által szervezett védekezés. S eljött a 28. perc: – szokás szerint Horváth ívelte előre a labdát jobboldalra. Újvári rajtolt rá, befelé húzott, s ballal 11 méterről emelte kapura. A labda Fogarasi Attila lábáról vágódott a kapu közepébe.(1:0) Továbbra is koncentráltan játszott a hazai csapat, a fürediek pedig igyekeztek, de rendre fennakadtak a jól záró védelmen. Ráadásul az ifjú hazai kapusnak volt két ragyogó védése is. Jött a 39. perc. Egy ártatlannak tűnő szabálytalanság után a vendégek csapatkapitánya reklamált a játékvezetőnél. Addig tette ezt, amíg villant a sárga lap Pálfi Róbertnek. Rögtön a szabadrúgás után a labda oldalt kikerült a játéktérről. A fürediek akarták bedobni, de a játékvezető a hazaiaknak adta a dobás jogát. Erre, kissé vehemensen ismét reklamált Pálfi Róbert. Nedvesi Richárd játékvezető előkapta a sárga lapot, majd a pirosat is.(2. sárgája volt Pálfinak két percen belül!) Így a 41. perctől 10 emberrel folytathatták tovább a játékot a vendégek.

Mint utólag kiderült, Beszédes Sándor a szünetben jót húzott! Szurok Viktor helyett Udvardi Márkot küldte a pályára. A cserjátékos már az 50. percben meghálálta a cserét: – középpályán szereztek labdát a fürediek. A labda Udvardihoz került, aki kicselezett két védőt, majd a pálya közepéről, jó 35 méterről a jobb alsó sarok felé ellőtte. Az ötösön kint álló hazai kapus vetődött a lövésre, de szerencsétlenségére a labda felpattant pont előtte, így felette akadálytalanul vágódott a hálóba a labda.(1:1) Az 58. percben baloldali füredi sarokrúgást követően gyönyörűen tenyerelte léc fölé a hálóba tartó labdát Nácsa Marcell. A megismételt sarokrúgást Újvári szerezte meg a saját 16-sánál. Villámgyorsan lefutotta a füredi játékosokat. A félpályánál balra kijátszotta a labdát a felfutó Jakab Gergőnek, aki a ráfutó két védő között kiugratta Újvárit. Újvári kissé balra kisodródva, a kifutó Fogarasi lábai között a hálóba gurította a labdát. Előny ismét a hazaiaknál. (2:1)

Fokozta a nyomását a Füred. A 66. percben ismét baloldali sarokrúgás a Fürednek. A beívelés után a hazai védelem hibáját kihasználva Sowunmi Tomas ugrott a legmagasabbra, s védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába.(2:2)  A 69. percben ismét sarokrúgás, csak most jobbról. A beívelésre ismét Sowunmi Thomas ugrik a legmagasabbra, s most a kapu baloldalába fejel védhetetlenül. (2:3) Előny már a vendégeknél. Ezen a mérkőzésen a sarokrúgások okozták a hazaiak vesztét, mert a 78. percben baloldali sarokrúgás ismét. A beívelést a védők balra kifejelték oldalra. A labda pont Udvardi Márkhoz került, aki kicsit előre húzott, és 11 méterről hatalmas lövést eresztett meg a kapu baloldali hosszú sarkába. Így már 4:2 volt az állás. A hátralévő időben igyekezett csökkenteni a gólkülönbséget a hazai gárda, ám már jól megszervezte a védelmét a füredi gárda.

Összességében, jobb időjárási körülmények között egy ragyogó mérkőzésnek lehettek volna tanúi a nézők. Dicséret illeti mind a két csapatot, a zord időjárás ellenére sokszor a foci szépségeit is felvonultatták a mérkőzésen!

Balatonalmádi-Balatonfüred 2:4 (1:0)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Nedvesi R. Balatonalmádi SE: Nácsa M. – Nácsa B., Horváth P., Varga P. (Jakab), Mogyorósi, Stiger Ákos, Újvári, Stiger Ádám, Zömbik, Blaski, Burcsik (Kovács R.). Edző: Kozma Csaba.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Imre (Mátó), Rápó, Sowunmi Babatunde, Tóth G. (Mátyás), Szurok (Udvardi M.), Kós (Krén), Grecsó (Szabó P.), Szőllősi, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Újvári (2), ill. Sowunmi Babatunde (2), Udvardi M. (2).

Kiállítva: Pálfi (41., Balatonfüredi FC).

További eredmények:

Tihany-Csetény 1:0 (0:0)

Tihany, 150 néző. Jv.: Takács G. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Németh K.), Varga Gy. (Horváth B.), Márki (Károlyi), Nemes, László, Kovácsfi (Perger), Klauz (Gál), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Kiss S., Szenft (Hornyacsek E.), Bíró, Kakas (Peng), Ganzler, Nagy R., Jakab, Fenyvesi (Vincze), Tálos D. Edző: Nagy László.

Gólszerző: Károlyi.

Ugod-Peremarton SC Berhida 4:1 (3:1)

Ugod. Jv.: Hegedűs I. Ugod SE: Pethő – Gödri D. (Joó), Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Szommer, Egyed, Czere (Fodor), Hegyi, Györkös, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Nagy Cs. (Ferencz), Gulyás, Dufek, Horváth K. (Gráczer), Szabó A., András Sz., András N., Csejtei, Kerekes (Fülöp). Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Vesztergom (2), Zsoldos, Hegyi, ill. Szabó A.

Kiállítva: Szabó A. (83., Peremarton SC Berhida).

FC Zirc/Dudar-Községi SE Magyarpolány 2:1 (1:0)

Zirc, 50 néző. Jv.: Gáspár A. FC Zirc/Dudar: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Vachtler, Papp S. (Dávid), Torkos, Nagy M. (Nagy K.), Takács (Papp B.), Petróczi, Orbán, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Bencsik, Gottfried, Polt, Horváth L., Kardos, Vöröskői (Döbrösi M.), Döbrösi G., Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Dávid, Nagy M., ill. Horváth L.

Gyulafirátót-Várpalotai BSK 2:2 (2:0)

Gyulafirátót, 50 néző. Jv.: Pilinger K. Gyulafirátót Se: Károlyi (Gyurmánczi) – Kálmán, Veinperl, Ring (Horváth M.), Zágor, Tímár, Balta G., Szabó G., Péteri, Csizmazia, Balta Z. Edző: Polonkai Csaba.

Várpalotai BSK: Bálint – Vékony, Horváth R., Hulka, Kalapács (Zsupek), Bogdán (Borbély), Szabó G., Lujber, Balogh Á., Csapó, Papp R. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Csizmazia, Tímár, ill. Borbély, Bogdán.

Sümeg VSE-Fűzfői AK 1:1 (1:0)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Bódi A. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Makkos (Csordás), Reicz (Rédei), Karika, Révész, Markó, Márkus (Horváth R.), Mayer (Bujtor). Edző: Fördős József.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Balatoni, Humli, Kardos, Dudás (Heidinger), Nyári, Varga T. (László), Szabó P., Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Karika, ill. Kovács K.

Péti MTE – Úrkút SK 0:4 (0:1)

Pétfürdő, vezette: Holczbauer Flórián(Lovasi I.)

Péti MTE: Gáti-Gyurcsek, Győry, Müller, Dunavölgyi R.,(Fenyvesi)- Oláh, Nagy,(Fazekas) Kun,(Fréh) Scheider,(Jónás)- Szakács, Benke. Edző: Győry Csaba.

Úrkút SK: Zsigmond,- Új, Szabó,Tróbert,(Imre) Lang,-Kuti D., Keller,(Buchwald) Kádár-Varga, Sáringer,(Takács A.,) Haman Sadjo. Edző:……

Góllövők: Haman Sadjo, Tróbert, Kuti D., Kádár.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!