Kész Zoltán: – „…nekünk pedig az a dolgunk, hogy a választópolgárok akaratát beteljesítsük!…”

56

Váratlanul tűnt fel a magyar politika színpadán Kész Zoltán 2014 őszén. Egy veszprémi tüntetés szónokaként elmondott beszéde után ismerősei unszolták, hogy induljon a Veszprém 1-es választókerület időközi választásán, amelyet azért kellett kiírni, mert Navracsics Tibor – aki a körzet országgyűlési képviselője volt – uniós biztos lett Brüsszelben.

A kormánypártoknak ráadásul éppen kétharmaduk volt a parlamentben, így a tét az volt, hogy ha sikerül Kész Zoltánnak nyernie, akkor megszűnik ez a kétharmad. Amikor bejelentette, hogy beszáll a képviselői helyért való küzdelembe, természetesen azonnal megindultak ellene a nemtelen támadások. Ennek ellenére sikerrel legyőzte az ellenfeleket.

Amikor a Pannon Egyetemért állt ki. (archív fotó)

Független képviselőként indult és azóta is így politizál. Célja, feladata és hitvallása, hogy a veszprémi választókerületéért dolgozzon.

Kész Zoltán már bejelentette, hogy a jövő évi választásokon is megméretteti magát. Bejelentése után Veszprém város és a megye volt önkormányzati vezetőitől is biztató, megerősítő támogatást kapott az alábbi levél formájában:

„ Tisztelt Választók!

Magyarországnak 2018-ban meg kell szabadulnia az Orbán-rezsimtől! Hazánkért és helyi közösségünkért aktív szerepet vállaló polgárként azt tapasztaljuk, hogy ez a választók többségének egyértelmű akarata. Meggyőződésünk, hogy ennek az igénynek leginkább úgy tudunk megfelelni, ha az egyéni választókerületekben a legerősebb helyi jelölt mögé állunk. A Veszprém megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület közhangulatát jól ismerve bátran kijelenthetjük, hogy a legerősebb helyi jelölt Kész Zoltán, jelenlegi országgyűlési képviselőnk. A magunk részéről minden erőnkkel és befolyásunkkal őt fogjuk támogatni, és erre kérjük most önt is. Veszprém büszke város. Büszkék vagyunk arra, hogy a mi szavazataink bontották le 2015-ben a Fidesz kétharmados parlamenti többségét, és továbbra is bízunk tősgyökeres veszprémi képviselőnkben, aki nem adta fel függetlenségét, és térségét a legnagyobb felelősségteljességgel képviseli. Kész Zoltánról pontosan tudja a többség, hogy folyamatosan járva Veszprémet és a környező településeket, kormányzati és pártháttér nélkül is képes volt a helyiek mindennapi problémáiban segíteni, a veszélybe került veszprémi egyetem ügyében pedig olyan politikai oldalakon átívelő tiltakozást szervezett, amely városszerte, valamint egyetemi körökben országos elismerést váltott ki. Nincs okunk tehát arra, hogy ne Kész Zoltánt támogassuk a közelgő választási kampányban. Ha ön is így tesz, akkor óriási közös sikert fogunk elérni. Köszönettel, tisztelettel: Veszprém, 2017. október 14.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere (2006-2010) s. k.

Dr. Dióssy László címzetes egyetemi tanár, Veszprém polgármestere (1990-2006), országgyűlési képviselő (1994-1998), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke (1999-2006), a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára (2006-2010) s. k.

Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke (1998-2006), a Pannon Egyetem díszpolgára s. k.

Maróti Rezső, Veszprém város tanácselnöke (1980-1990) s. k.

Dr. Zongor Gábor, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke (1990-1998), országgyűlési képviselő (1998-1999), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára (1999-2016) s. k.”

A levéllel kapcsolatban Kész Zoltán a közösségi oldalán ezt közölte: „ Az a megtiszteltetés ért, hogy Debreczenyi János, Dióssy László, Kuti Csaba, Zongor Gábor és Maróti Rezső, azaz Veszprém 1980 és 2010 közötti vezetői és a megye 1990 és 2006 közötti irányítói egyaránt támogatják újraindulásomat a tavaszi parlamenti választáson. Köszönöm nekik! A Fidesz egyedül maradt, a többség a mi oldalunkon áll, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a választópolgárok akaratát beteljesítsük. Mindenkit erre hívok: tavasszal zavarjuk el az Orbán-rezsimet!”

Ha az aktivitását nézzük, akkor azt látjuk, hogy a független képviselő 328 önálló indítványt nyújtott be és 19 alkalommal szólalt fel a parlamentben. Az indítványokból 54 kimondottan a választókerületével foglalkozik. Egyes ügyeket kitartóan képviselt, a hajmáskéri tornaterem megépítéséért például kilencszer írt az illetékes minisztériumoknak. A Modern városok programban Veszprémnek ígért fejlesztésekért is több alkalommal emelt szót. Felszólalásaiban többek között kiállt a Pannon Egyetem egységéért, a veszprémi körgyűrű fejlesztéséért, valamint megemlékezett Brusznyai Árpádról és az olaszfalui áldozatokról.

Függetlenek egymás között rendezvénysorozat házigazdájaként a megyei könyvtárban. (archív fotó.)

Az adatok alapján nyilvánvaló, hogy a térség független képviselője nemcsak ül a Parlamentben, hanem tesz is a választókerületéért.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!