Füreden egy tucat góllal feledtették a kisiklást, Úrkúton  túl zajosra sikeredett a végjáték (videókkal)

122

Senki sem gondolta, hogy a megye egyes bajnokság 10. fordulója izgalmasan zajlik le. A múlt héten váratlan vereséget szenvedett Balatonfüred hazai pályán valósággal kiütötte az Ugod csapatát. Az úrkúti pályán viszont a mérkőzés lefújása után korbácsolódtak  fel a kedélyek. De nézzük a megye I. mérkőzéseit.

Balatonfüreden lépett pályára a tabella második felében tanyázó Ugod. Az eredménytől függetlenül csak dicséret illeti az Ugod csapatát, a nagyarányú vereget nagyon sportszerűen viselték el. Beszédes Sándor tanítványai arányosan osztották el a gólokat. Hatot az első, hatot a második félidőben helyeztek el az ugodi kapuban. Kiemelkedő teljesitényt nyújtott a négy gólt lövő Sovunmi Babatunde, aki ezzel a góllövő lista negyedik helyére jött fel. Bár, ez a teljesítmény nem lehet mérvadó a hazaiak számára, hiszen egy szerényebb képességű csapat ellen hozták a kötelező eredményt.

Balatonfüredi FC-Ugod SE 12:0 (6:0)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Keszthelyi T. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Imre (Krén), Rápó, Mátó (Udvardi M.), Sowunmi Babatunde, Tóth G., Grecsó (Kós), Szőllősi (Szurok), Tóth L. (Reznyák), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Ugod SE: Pethő – Mogyorósi (Szőke), Gödri Á., Joó, Zsirai, Kovács K. (Gödri D.), Szommer (Fodor), Egyed, Czere, Györkös, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Sowunmi Babatunde (4), Rápó (2), Tóth G. (2), Reznyák, Pálfi, Tóth L., Emperger.

Utolsó sikerét Úrkúton 2013. június 2-án érte el  a Balatonalmádi csapata. Akkor 4:0-ra tudtak nyerni Úrkúton. Most, ahogy a mérkőzés előtt Blaski Gábor csapatkapitány elmondta, minimum céljuk legalább az egy pont elvitele Úrkútról.  A mérkőzésen a hazaiak nagyon hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. Előbb Keller Tamás, majd Korpos Tibor hagyott ki hatalmas ziccert. A mérkőzés előre haladtával sok volt a pontatlan lövés, illetve a hazai játékosok naggyá tették Borda Patrikot, aki ragyogó formában védte a lövéseket. Mint például a 36. percben Korpos Tibor lövését, amely mértani pontossággal ment a jobb felső sarok felé, ám az almádi kapus ritkán látható bravúrral tolta a labdát a léc fölé! Ekkor már a hazaiaknál látni lehetett a kezdődő görcsösség jeleit. A vendégeknél pedig egyre erősödött a magabiztosság. A fordulás után folytatódott a „macska – egér” harc. Oly annyira, hogy a 71. percben Haman Sajo csúnyán mellé lőtte a labdát, amely az akkor üres almádi kapu mellett hagyta el a játékteret.  Időnként, amikor lehetősége nyílt, akkor az almádiak is igyekeztek veszélyeztetni az úrkúti kaput. Végül a hazaiak támadásai sorra elhaltak a Blaski Gábor által irányított almádi védelmen.

A mérkőzés lefújása után, a Naplóban megjelentekkel ellentétben,- a hazai rendezők nem álltak a helyzet magaslatán! A közvetítőállásról csak azt lehetett látni, hogy tumultus keletkezik a játékoskijárónál. Az elsősorban hazai játékosok és pár néző jóvoltából az almádi játékosok nehezen tudtak az öltözőjükbe bevonulni. Sőt, valaki a játéktéren még  tarkón ütötte Borda Patrikot, aki a földre rogyott, szerencsére nem veszítette el az eszméletét.  Ami árnyékolja még a képet, hogy a pályán, szabálytalanul, civilek és kiskorú gyermekek tartózkodtak még akkor is, amikor már lecsitultak a kedélyek! Így igencsak kemény dolga lesz majd a Fegyelmi Bizottságnak, hogy kiderítse mi is történt a mérkőzés után az úrkúti pálya szélén… (A fegyelmi tárgyalásról tudósítjuk olvasóinkat!)

Uptade! A cikk közreadása után Vágfalvi Norbert, az egyesület elnöke az alábbiakat közölte a cikk szerzőjével: “Azt írod hogy a Borda Patrikot megütöttek azt mert nem írtad le hogy ő fel lökött, a másik játékosotok pedig mellbe rúgott egy hazai nézőt aki történetesen a Garai Péter édesapja és 70 éves nyugalmazott egyetemi tanár, a Veszprémi Társadalombiztosító volt igazgatója, aki békítő szándékkal ment oda a dulakodó játékosokhoz!!!!Ha korrekt a tudósítás akkor mindkét esetet le közli, ha részrehajló akkor csak azt amit te írtál!” Miután konkrétan ezeket az eseményeket személyesen nem tapasztaltam, kézségesen teszem közzé az elnök úr véleményét, hogy ne tűnjön egysíkúnak a tudósítás.

Úrkút SK-Balatonalmádi 0:0

Úrkút, 200 néző. Jv.: Ákos D. Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Szabó L., Korpos, Tróbert, Kuti (Takács), Kádár, Haman (Imre), Keller (Sáringer), Varga M. Edző: Garai Péter.

Balatonalmádi SE: Borda – Horváth P., Varga P., Mogyorósi, Stiger Ákos., Újvári G., Stiger Ádám, Hencz (Dani), Blaski, Kovács R. (Lendvai), Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Nem sokan gondolták, hogy a Sümeg csapata ilyen súlyos csapást mér a vendéglátó polányiakra. Az első félidőben egyenrangú ellenfélként játszottak a hazaiak. Igaz, egy védelmi hibát könyörtelenül kihasználtak a sümegiek. Ám jött a második félidő. A hazai játékosok egy óra elteltével kezdték elveszíteni a kondíciójukat. Ezt azonnal ki is használták a vendégek. Egyre többet és egyre veszélyesebben támadtak a vendégek. Igaz, már a mérkőzés elején, a 19. percen megsérült a leg gólképesebb csatáruk, Horváth László. Az eredmény hűen tükrözte, hogy a csapat edzője Piri Ottó nem véletlenül kesereg az edzéslátogatottságok miatt. Ő tudja, de a játékosai még nem érzik, hogy befektetett munka nélkül nincsenek eredmények!

Magyarpolány-Sümeg VSE 1:6 (0:1)

Magyarpolány, 100 néző. Jv.: Pilinger K. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried (Vöröskői), Polt, Horváth L. (Szállási), Kardos, Döbrösi, Piri. Edző: Piri Ottó.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman (Horváth R.), Hegedűs, Kiss L., Reicz (Falusi), Karika (Bujtor), Révész, Markó, Csordás (Rédei), Márkus (Makkos), Mayer. Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Polt, ill. Makkos (2), Bujtor, Révész, Reicz, Mayer.

További eredmények:

Fűzfői AK-Devecser SE 2:0 (2:0)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Nagy J. Fűzfői AK: Radnai – Pál (Keil), Vati G. (Heidinger), Balatoni, Humli, Kardos (Dudás), Auerbach, Kovács K., Varga T. (László), Kallós, Nyári. Edző: Horváth Ferenc.

Devecser SE: Csepregi – Király, Tisonyai, Németh A. (Csicsics), Burucs (Németh P.), Orbán, Szakonyi, Szélessy, Paksai, Illés M., Illés N. (Rába). Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Kardos, Humli.

Ajka Kristály-Gyulafirátót 2:0 (0:0)

Ajka, 150 néző. Jv.: Mátéffy R. Ajka Kristály SE: Szalai – Hauser R. (Szarka), Primusz, Ménes, Hauser T. (Vizkelety), Szedlacsek, Horváth L., Szabó Z., Bencsik, Mészáros (Sipos), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Rácz (Csizmazia), Kálmán, Veinperl, Ring, Zágor, Tímár, Balta G., Olasz, Balta Z. (Péteri). Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerző: Szabó Z. (2).

Várpalotai BSK-Tihany 0:1 (0:0)

Várpalota, 80 néző. Jv.: Lovasi I. Várpalotai Bányász SK: Közép – Vékony, Horváth R., Hulka (Janás), Kalapács (Zsupek), Bogdán, Borbély, Szabó G., Lujber, Csapó, Balogh Á. Edző: Pencz Norbert.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Varga Gy. (Gál), Márki (Kovácsfi), Németh K., Nemes, Károlyi, Klauz, Pass (Perger), Erőss (Csik), Benedek (Horváth B.). Edző: Lukács István.

Gólszerző: Gál.

Peremarton-FC Zirc/Dudar 0:0

Berhida, 85 néző. Jv.: Magyar Á. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Szabó Z. (Nagy Cs.), Dufek, Barthalos (Gulyás), Szabó A., András Sz., András N., Csejtei, Kerekes (Gráczer). Edző: Saáry Zoltán.

FC Zirc/Dudar: Sipos – Vörösházi, Vachtler, Nagy K., Papp S., Barcza (Papp B.), Dávid, Torkos, Takács, Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!