Kikapott a Füred, megszerezte első győzelmét a Péti MTE!  (videókkal)

98

Több csapat számára is emlékezetes marad a megye I. kilencedik fordulója. Talán a legnagyobb meglepetést a FC Zirc-Dudar győzelme okozta az addig hibátlan Balatonfüred legyőzésével. A szomszédvári összecsapáson az addig egy pontot szerző Péti MTE győzelme is kimagaslott az addig 4. helyen álló Várpalotával szemben. De menjünk sorban.

Zircen lépet pályára a bajnokaspiráns Balatonfüred csapata. Az 5. percben a füredi kaputól úgy 35 méterre szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A labdának Takács Dávid futott neki és az elemi erővel eltalált lövése védhetetlenül vágódott Hegedüs kapujába. (1:0) A vendégek a bekapott gól után sorra vezették támadásaikat, ám a nagyon jól megszervezett zirci védelem minden nyomást kibírt. A várható siker fokozott koncentrációra sarkalta a hazaiakat, s egységes csapatként sikerrel rombolták a fürediek minden akcióját.

A Veszprém News kérésére Nagy Krisztián, a csapat játékos-edzője így értékelte a mérkőzést: – Annyit tudok elmondani, hogy egy rendkívül fegyelmezett és okos csapat voltunk ezen a mérkőzésen.  Azt semmiképp sem mondanám, hogy a Füred rosszul játszott, azt játszotta, amit szokott, de ezen a meccsen semmi sem sikerült nekik. Nálunk pedig nagyon sok volt a kiemelkedő teljesítmény és csapatként is jelesre teljesítettünk. A fiúknak annyit mondtam, hogy egy meccsen bármi megtörténhet, és ha fegyelmezetten és okosan, egymást segítve csapatként játszunk, akkor meglepetést okozhatunk, de ha öncélúan, és akaratlanul akkor pedig hatalmas pofonba is beleszaladhatunk, mivel kimagaslóan a legjobb csapat ellen játszunk és képesek bárkit nagyon megverni!

Nagyon büszke vagyok a csapatra, remélem ez kellő motivációt fog adni a bajnokság hátralévő mérkőzéseire! –

FC Zirc-Dudar-BFC 1:0 (1:0)

Zirc, 100 néző. Jv.: Jónás B. FC Zirc-Dudar: Vörösházi – Pavelka, Vachtler, Papp S. (Torkos), Barcza, Dávid (Nagy K.), Nagy M., Takács, Turner, Sipos, Petróczi. Edző: Nagy Krisztián.

Balatonfüredi FC: Hegedüs – Emperger, Imre (Lattenstein), Sowunmi Babatunde, Tóth G., Szurok (Rápó), Kós (Reznyák), Grecsó, Szőllősi, Udvardi M. (Mátó), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerző: Takács.

Miután elromlott a fűnyírója a péti csapatnak, így a szomszédvári „rangadót” nem a center, hanem a műfüves pályán játszották le. A hazaiak az utolsó előtti helyen szerénykedtek egy ponttal, amíg a vendég palotaiak 18 ponttal a negyedik helyről várták a találkozót. Már az első percekben látszott a pétiek komolyan veszik a találkozót, jól zártak, s igyekeztek ellentámadásokat vezetni. Ennek ellenére a 21. percben Bogdán kapott egy ragyogó labdát, s a rutinját kihasználva be is lőtte a péti kapuba a  vendégek vezető gólját. A bekapott gól nem letörte, hanem feltüzelte a péti játékosokat, amelynek eredményeként Müller a 42. percben egy kavarodás utáni helyzetben ki tudott egyenlíteni. A második részben váltakozva zajlottak az akciók, eredmény nélkül. Az addig kissé hátra vontan játszó Gyurcsek Márkot előre küldte középcsatárt játszani Győrí Csaba játékos-edző. Ezzel az átalakított szerkezettel egyre veszélyesebb lett a hazai gárda. A 77. percben Gyurcsek kapott egy ragyogó indítást, amit ügyesen fejezett be, s a labda a hálóban kötött ki.  A bekapott gól felrázta a palotaiakat, igyekeztek egyenlíteni, de ragyogóan zárt a hazai védelem.

Ügyesen tartották a labdákat, s minden alkalmat kihasználtak a kontra akciókra. A 86. percben ismét Gyurcsek ugrott ki a baloldalon, elfutott, s hajszálpontosan tálalt a jobb oldalon felfutó Kun elé, aki 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot. Ezzel eldöntötte a mérkőzést is.

A szép számú nézősereg azt próbálta meg megfejteni, ha így is tud játszani a péti gárda, akkor eddig miért teljesített mélyen a tudása alatt?

Péti MTE-Várpalotai BSK 3:1 (1:1)

Pétfürdő. Jv.: Nedvesi R. Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Győry, Müller, Oláh, Benke (Dunavölgyi), Jónás (Fazekas), Kun, Bálint, Fenyvesi (Schieder), Szakáts. Edző: Győry Csaba.

Várpalotai BSK: Bálint – Hulka, Kalapács, Bogdán, Borbély, Szabó G., Balogh ?., Csapó (Óvári), Zsupek, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Müller, Gyurcsek,Kun, ill. Bogdán.

Három egygólos vereség után a zsinórban négy meccsen győztes Csetény csapatát fogadta a Balatonalmádi, a tóparti pályán. A kezdeti idegeskedések után a 16. percben egy hazai kapu előtti kavarodás után Hornyacsek Roland megszerezte a vezetést a vendégeknek. (0:1)  Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek a vezetésüknek, mert a 20. percben, szintén egy kapu előtti kavarodás után Zömbik Dávid, a hazaiak középpályása eszmélt a leggyorsabban, s becsúszva tolta a labdát a csetényi kapuba (1:1) Zömmel a középpályán folyt a mérkőzés, sok rossz átadással, előre íveléssel-mind a két oldalról. A hazaiaknál a küzdeni akarás volt dicsérhető, a vendégeknél pedig a harcosság. Így voltak olyan periódusok, amikor „izzott” a pálya. Már-már úgy tűnt, marad a döntetlen, amikor az addig nagyon jól játszó Burcsik Martin kapott egy ragyogó labdát a 81. percben. Elfutott a jobb oldalon, befelé húzva a 16-os jobb sarkáról hatalmas lövést eresztett meg. A lövése ágyúgolyó szerűen vágódott a csetényi kapu jobb alsó sarkába. (2:1) Így a vendégeknek nem maradt más, mint mindent egy lapra téve a támadások indításai. Már a hosszabbításban, a 92. percben jártunk, amikor a csereként beállt Hornyacsek Eriket – a vendégek edzője szerint,- felvágták a büntetőterületen belül. A játékvezető pedig továbbott intett. Erről hangot is adott az edző a saját facebook oldalán. Akárhogyan is nézzük, a helyzetek alapján a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot a jól küzdő vendégekkel szemben.

BSE-Csetény SE 2:1 (1:1)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Lovasi I.

Balatonalmádi SE: Borda – Nácsa B., Horváth P., Varga P., Stiger, Újvári, Zömbik, Straub, Blaski, Kovács R. (Felföldi), Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Csetény SE: Tálos G. – Hornyacsek R. (Peng), Kiss S., Szenft (Hornyacsek E.), Kakas, Ganzler (Gersics), Vincze, Jakab, Fenyvesi (Nagy R.), Tálos D., Bíró. Edző: Kottyán Bálint, Nagy László.

Góllövők: Zömbik, Burcsik, ill., Hornyacsek R.

További eredmények:

Tihanyi FC-Ajka Kristály 2:2 (1:0)

Tihany, 200 néző. Jv.: Molnár I. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Varga Gy., Márki (Keszei), Németh K., Nemes, Gál (Kovács Á.), Károlyi, Pass, Benedek. Edző: Lukács István.

Ajka Kristály SE: Szalai – Mészáros (Vizkelety), Szabó Z., Bencsik (Üveges), Horváth L. (Szarka), Kungl, Ménes (Sipos), Szedlacsek, Hauser T., Hauser R., Primusz. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Varga Gy.,Benedek, ill. Szedlacsek (2).

Sümeg VSE-Devecser SE 1:1 (0:1)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Gáspár A. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman (Horváth R.), Hegedűs, Makkos (Bujtor), Reicz (Falusi), Révész, Schönberger (Kiss L.), Markó, Rédei, Márkus (Csordás), Mayer. Edző: Fördős József.

Devecser SE: Csepregi – Burucs (Szente), Csicsics, Szakonyi, Szélessy, Paksai (Horváth G.), Illés M., Illés N., Cserna (Tisonyai), Király, Németh A. (Rába). Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Csordás, ill. Szélessy.

Ugod SE-Úrkút SK 0:2 (0:1)

Ugod, 150 néző. Jv.: Pilinger K. Ugod SE: Pethő – Mogyorósi, Gödri Á., Szommer, Zsirai, Egyed, Czere (Fodor), Gödri D. (Zsoldos), Hegyi, Joó (Fehérvári), Györkös (Sári). Edző: Szőke Zoltán.

Úrkút SK: Zsigmond – Új, Korpos, Tróbert (Freili), Garai, Kuti A., Kuti D. (Sáringer), Keller (Ódor), Kádár, Lang, Haman. Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Haman, Keller.

Gyulafirátót SE-Fűzfői AK  1:1 (1:0)

Gyulafirátót, 200 néző. Jv.: Horváth P. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Rácz, Kálmán, Veinperl, Zágor Zs., Zágor M. (Balta N.), Balta G., Szabó G., Olasz, Péteri, Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Vati, Balatoni, Humli, Nyári, Varga T. (Stein), Pál, Auerbach, Wellesz (László). Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Kálmán, ill. Humli.

Községi SE Magyarpolány-Peremarton SE Berhida  3:2 (1:0)

Magyarpolány, 100 néző. Jv.: Kozma T. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Horváth L. (Lakner), Kardos, Döbrösi (Szállási), Piri (Vöröskői). Edző: Piri Ottó.

Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Szabó Z. (András Zs.), Gulyás (Karáth), Kerekes, Szabó A., András Sz., András N., Csejtei, Ferencz. Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Horváth L. (2), Bencsik, ill. Csejtei (2).

Már a második olyan forduló zajlott le a megye egyben, ahol minden mérkőzésen csupán két  játékvezető volt. Tudom, nagyon kevés a megyében a hadra fogható játékvezető, ám legalább a megye egyes mérkőzéseken legyen mindenütt három játékvezető. Így nem fordulhatna elő olyan eset, ami az egyik pályán megtörtént. Sarokrúgáshoz jutott az egyik csapat. A játékos letette a sarokzászlóhoz a labdát, ahogy neki a legkényelmesebb volt. A játékvezető látta, hogy nem érint vonalat/körívet a labda. Szólt a játékosnak, hogy igazítsa meg a labdát. A játékos úgy tett, mint aki megigazította. A spori látván, hogy még mindig szabálytalanul áll a labda, ismét szólt. Erre a játékos:

  • a partjelző szerint szabályos!

A spori egy pillanatig gondolkodott, majd sárga lapot adott a játékosnak. Mire fel? Arra fel, mert leesett neki, hogy csak ketten vannak, s az asszisztense éppen a pálya másik felén tartózkodik!

Komolyra fordítva a szót, ha hárman vannak, akkor is nagy a hibázási lehetőség a sporiknál, de így, ha csak ketten vannak, hatványozódik a hibázás lehetősége is!

Pozsgai Miklós

 

 

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!