Kapusparádé Csetényben (videókkal)

91

Érdekes mérkőzésnek lehetett tanúja a csetényi „katlanba” kilátogató több mint 250 néző.  Az elmúlt fordulókban egyik csapat sem remekelt, így nem véletlen, hogy a találkozó előtt az alsóházban tanyáztak.

Az Ugodnak égetően szüksége lett volna a pontokra, hogy ne szakadjanak le nagyon, a hazaiak pedig egy esetleges győzelem esetében a középmezőnybe zárkózhatna fel. A mérkőzésen a hazaiak igyekeztek mihamarabb dűlőre vinni a kérdést; igyekeztek állandó nyomás alatt tartani a vendégeket. A vendégcsapat pedig láthatóan kontratámadásokra építette fel a taktikáját. Amire viszont sokan nem gondoltak, az, hogy mind a két kapus remek napot fog ki.

Pethő Attila, az Ugod kapusa, korát és  a tömegét meghazudtolva, – repkedett a levegőben. Óvatos becslés szerint legalább még három- négy góltól mentette meg a csapatát. Pechjére az 55. percben a pálya jobb oldalán felfutó Nagy Richárd a 16-os sarkáról olyan lövést eresztett meg, amely majdnem kiszakította a kapu jobb alsó sarkát! Hiába repült erre a lövésre is Pethő Attila, olyan gyors volt a lövés, hogy nem érhette el. Nem ő, hanem talán még Buffon és Gulácsi  is csak nézte volna a löketet!

A másik kapuban a bohém, és jóval fiatalabb Mits Roland állt. Ő sem unatkozott a mérkőzésen. Az ugodi játékosok nem kímélték. Volt három olyan védése, amelyek a felső léc alatt éppen befértek volna, de ő ügyesen kitolta. A mérkőzés vége felé azonban sikerült a frász hoznia a hazai nézőkre! Egy előre ívelt ugodi labdára kifutott, de el tudták tolni előle a labdát. Ám Mits Roland mint egy őrült lefutotta az ugodi játékost, s az alapvonal előtt még el tudta csípni a labdát.

A változatos mérkőzést megérdemelten nyerték meg a hazaiak, ennyivel voltak jobbak. De csak ennyivel! S a küzdeni akarásért dicséretet érdemel az Ugod gárdája is. Ha koncentráltabban játszanak, akkor hamar beköszönt a siker is.

Csetény-Ugod SE 1-0 (0-0)

Csetény, 260 néző. Jv.: Holczbauer F.

Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Szenft (Kakas), Ganzler, Nagy R., Hornyacsek E., Vincze, Jakab, Fenyvesi, Tálos D. (Kiss S.), Bíró. Edző: Nagy László.

Ugod SE: Pethő – Mogyorósi (Sári), Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Joó (Györkös), Szommer, Egyed, Czere (Fodor), Kovács K. (Fehérvári), Zsoldos (Gödri D.). Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerző: Nagy Richárd.

Szombaton is szerencsém volt egy hasonlóan izgalmas és küzdelmes mérkőzést megnézni Várpalotán, ahol az elmúlt mérkőzéseit elveszítő Balatonalmádi volt az ellenfél. A vendéglátók viszont az elmúlt három mérkőzésüket simán nyerték, az almádiak pedig elveszítették az utolsó két mérkőzésüket.

A mérkőzésen többet futottak a hazaiak, viszont veszélyesebb kontratámadásokat vezettek a vendégek. A hektikusan játszó Várpalota nem igen volt veszélyes a kapura egészen az 57. percig. Ekkor egy almádi kapu előtti kavarodásból, a védelem hibáját kihasználva Szabó Gergő volt eredményes. A gól után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek. Kiemelkedett a vállsérüléséből visszatérő Burcsik Martin játék intelligenciája. Nehezen tartották a palotai védők, de a az egész almádi gárda igyekezett. A 69. percben a kitörő Burcsikot Lukács István két kézzel  meglökte, kibillentette az egyensúlyából a büntetőterületen belül –magyarán  kézzel meglökte. Burcsik elesett, Lukács felszabadított a játékvezető sípja pedig néma maradt!

A mérkőzés hátralevő idejében Bogdán hagyott ki egy óriási helyzetet, az almádi küzdött az egyenlítésért legalább – sikertelenül. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. De a focit gólra játszák, így maradt a három pont a Várpalotánál.

Várpalotai BSK-Balatonalmádi 1-0 (0-0)

Várpalota, 80 néző. Jv.: Baranyai T.

Várpalotai Bányász SK: Közép – Horváth R., Hulka, Kalapács, Borbás (Balogh Á.), Szabó G., Lukács, Csapó (Bogdán), Zsupek (Borbély), Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Balatonalmádi SE: Borda – Blaski, Stiger Ádám, Stiger Ákos (Hencz), Zömbik D., Horváth P., Nácsa B., Mogyorósi, Kovács R. (Straub), Burcsik, Varga P. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerző: Szabó Gergő.

A forduló további eredményei:

Úrkút SK-FC Zirc/Dudar 3-0 (2-0)

Úrkút, 100 néző. Jv.: Nagy J.

Úrkút SK: Zsigmond – Új, Lang, Szabó L., Korpos, Tróbert (Pfaff), Garai (Buchwald), Kuti (Imre), Keller (Sáringer), Varga M., Haman (Ódor). Edző: Garai Péter.

FC Zirc-Dudar: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Vachtler, Barcza, Dávid, Torkos, Zám (Papp S.), Takács, Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerző: Korpos Tibor(3).

Peremarton-Sümeg VSE 1-1 (0-0)

Berhida, 100 néző. Jv.: Magyar Á. Peremarton SC Berhida: Sztankovics – Varga R., Szabó B., Fülöp (Barthalos), Szabó Z., Nagy Cs., Dufek, Szabó A., András Sz., Csejtei, Kerekes (András Zs.).

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Makkos (Bujtor), Reicz, Révész, Schönberger, Markó, Rédei (Falusi), Márkus, Mayer (Horváth R.). Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Barthalos, ill. Makkos.

Balatonfüred-Magyarpolány 5-0 (1-0)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Mátéffy R. Balatonfüredi FC: Hegedüs – Emperger (Gaál), Imre (Hardi), Rápó (Krén), Mátó (Reznyák), Tóth G., Szurok, Kós, Grecsó, Szőllősi (Mátyás), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Mód, Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik (Döbrösi M.), Gottfried, Polt P., Horváth L., Döbrösi G., Piri (Polt B.). Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Tóth G. (2), Kós, Hardi, Pálfi.

Ajka Kristály-Péti MTE 3-1 (1-1)

Ajka, 170 néző. Jv.: Bódi A. Ajka Kristály SE: Szalai – Mészáros, Szabó Z., Kungl, Horváth L. (Ménes), Vizkelety (Szarka), Hauser T. (Kis-Varga), Szedlacsek (Sipos), Móger (Bencsik), Hauser R., Primusz. Edző: Sipos Tamás.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek (Jónás), Dunavölgyi R., Müller (Dunavölgyi Sz.), Fazekas, Kun, Oláh, Fréh, Nagy M. (Benke), Schieder, Szakáts.

Gólszerzők: Mészáros, Szabó Z., Szedlacsek, ill. Kun.

Fűzfői AK-Tihanyi FC 2-3 (1-1)

Balatonfűzfő, 100 néző. Jv.: Gáspár A.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Balatoni, Humli, Auerbach, Nyári, Varga T., Szalai, Schneider, Wellesz P. (Heidinger). Edző: Horváth Ferenc.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Pass), Varga Gy. (Kovácsfi), Márki (Csik), Németh K., Gál, László, Károlyi, Erőss, Benedek (Perger). Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Kovács K. (2), ill. Gál, Pass, Benedek.

Kiállítva: Szalai (82.), Schneider (89.), ill. László (89.).

Devecser-Gyulafirátót 4-1 (3-0)

Devecser, 100 néző. Jv.: Takács G.

Devecser SE: Csepregi – Burucs, Csicsics, Szakonyi (Horváth G.), Szélessy (Paksai), Orbán, Illés M., Illés N. (Szente), Cserna (Tisonyai), Király, Németh A. Edző: Cserna Róbert.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Kálmán, Veinperl, Zágor Zs., Zágor M., Balta G. (Ring), Szabó G., Olasz, Péteri, Tímár, Balta Z. (Rácz). Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Szélessy (2), Király, Illés N., ill. Zágor M.

Pozsgai Miklós

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!