7. forduló: Hazai csapatok – Vendégcsapatok  2:6! (videókkal!)

90

Nem sok siker született a hetedik fordulóban a hazai csapatok számára. Több helyen a vendégcsapatok még azt a „galádságot” is elkövették, hogy több góllal is megterhelték a vendéglátók hálóit.

A sereghajtó otthonában lépett pályára a bajnokaspiráns Balatonfüred FC. A peremartoniak mezőnyben jól játszottak a jóval nagyobb játékerőt képviselő balatonfürediekkel szemben. Bár a 16. percben a hazai védelem hibáját Mátó Gergő kíméletlenül büntette.(0:1) A bekapott gól nem törte le a hazaiakat. Kontrákra igyekeztek építeni a játékukukat. Változatos mezőnyjáték után jött az újabb védelmi baki, ezt a 35. percben Rápó Csanád használta ki. (0:2) És ez a gól sem szegte kedvét a hazaiaknak. A néha tetszetős mezőnyjátékukat nem tudták azonban gólra váltani.  Szünet után folytatódott a hullámzó játék. Néha úgy látszott a Balatonfüred játékosai belekényelmesednek az eredménybe. De jött a 70. perc, amikor az újabb védelmi hibát a csereként beállt Udvardi Márk bűntette. (0:3) A 75. perctől kezdett fáradni a hazai gárda, nem fizikálisan, hanem fejben. Ennek köszönhetően a 78. percben Szőllősi Márton belőtte a vendégek negyedik gólját. Már-már úgy nézett ki, ez marad a végeredmény, amikor a hosszabbítás második percének a végén Rápó Csanád ismét kihasználta a védelem megingását, s belőtte az ötödik gólját a Balatonfüredieknek.

Aki csak a végeredmény olvassa, annak könnyű füredi győzelem képe ugorhat be, de néha tetszetősen játszott a peremartoni gárda. Ha sikerül a befejezés is a csapatnak, akkor jobb eredményeket érnek majd el. Mert iramban partnerei voltak a jóval többet edző ellenfelüknek.

Peremarton-BFC  0 – 5 (0 – 2)

Berhida, 85 néző. Jv.: Pap E. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Szabó Z., Gulyás (Barthalos), Dufek, Szabó A. (András Zs.), András Sz., András N., Csejtei (Fülöp T.), Kerekes (Fülöp D.). Edző: Saáry Zoltán.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Reznyák, Imre (Tóth G.), Rápó, Mátó (Udvardi M.), Szurok, Mátyás, Kós (Emperger), Krén (Grecsó), Szőllősi, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Mátó, Udvardi, Szőllősi, Rápó (2).

Hosszú idő után lépet ismét hazai pályára a félszigeti csapat, a Tihany FC. Ellenfele az eléggé hektikusan szereplő Devecser volt. A vadonatúj eredményjelzőt a 12. percben Pass Balázs gólja avatta fel. Az első félidő után már négy gól volt a hazaiak előnye. Nem tudni, hogy a szünetben Cserna Róbert mit mondott a csapattársainak, de egy teljesen más felfogásban játszó Devecser lépett pályára, aminek eredményeként az 58., és a 65., percekben lőtt két Szakonyi Stefán gól csökkentette a vendégek  addigi négy gólos hátrányát kettőre! Így Lukács Istvánnak, a hazaiak edzőjének cserékkel kellett erősítenie a hazai védelmet. Mint kiderült, ez sikerült is neki.

Tihanyi FC-Devecser SE 4 -2 (4 – 0)

Tihany, 150 néző. Jv.: Magyar Á. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Horváth B. (Perger), Kovács Á. (Varga Gy.), Márki (Kovácsfi), Németh K., Nemes, Gál (László), Károlyi, Pass (Benedek). Edző: Lukács István.

Devecser SE: Csepregi – Rába (Horváth G.), Csicsics (Szakonyi), Szélessy, Paksai (Burucs), Orbán, Illés M., Illés N., Cserna, Király, Németh A. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők:  Pass, Károlyi, Dévényi, Gál, ill. Szakonyi (2).

A vasárnapra maradt hat mérkőzésre, – miután a megyében vasárnap összesen 49 mérkőzés került megrendezésre, – csak egy asszisztenst tudott küldeni a Játékvezetői Bizottság. Ennek ellenére, a játékvezetők minden mérkőzésen nagyon jól megállták a helyüket. Így csak tolmácsolni tudjuk Wenczel Imrének, a megyei szövetség JB. elnökének a kérését, hogy szeretettel várják azok jelentkezését, akik kedvet éreznek a játékvezetéshez. Jelentkezni lehet a megyei szövetségnél. Veszprém, Wartha Vince u. 3.  Telefon: 06/30/774-2629.

Folytatva, izgalmas mérkőzésnek tűnt a Balatonalmádi – Ajka Kristály találkozó. Nos, nem az lett. Mind a két csapat mélyen a tudása alatt játszott, így az alacsony színvonalú mérkőzést egy védelmi hibát kihasználva, szerencsés góllal a vendégek nyerték meg.

BSE-Ajka Kristály 0 – 1 (0-1)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Gáspár A. Balatonalmádi SE: Borda – Stiger Ád., Stiger Ák., Hencz (Dani), Zömbik D., Horváth P., Nácsa B., Mogyorósi, Kovács R., Felföldi, Varga P. Edző: Kozma Csaba.

Ajka Kristály SE: Szalai – Bakos, Hauser R., Primusz, Vizkelety, Horváth L., Szabó Z. (Hauser T.), Mészáros (Kis-Varga), Bencsik, Kungl, Szarka (Sipos). Edző: Sipos Tamás.

Gólszerző: Vizkelety.

További eredmények:

Péti MTE-Fűzfői AK 0 – 1 (0-0)

Pétfürdő. Jv.: Jónás B. Péti Mte: Gyurcsek (Győry) – Müller, Oláh, Fréh (Fazekas), Nagy M., Kun, Bálint, Schieder, Szakáts (Benke), Dunavölgyi, Gáti. Edző: Győry Csaba.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós (Heidinger), Vati, Balatoni, Humli, Wellesz (László), Auerbach, Varga T., Szalai (Schneider), Pál. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Kovács K.

Sümeg VSE-Gyulafirátót  1-0 (0-0)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Lovasi I. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Reicz (Falusi), Révész, Schönberger, Markó, Csordás (Bujtor), Rédei (Horváth R.), Márkus, Mayer (Makkos). Edző: Fördős József.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Kálmán, Veinperl, Ring (Rácz), Zágor Zs., Balta G., Szabó G., Olasz, Péteri, Tímár, Balta Z. (Zágor M.). Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerző: Reicz.

Magyarpolány-Úrkút SK 0-6 (0-2)

Magyarpolány, 150 néző. Jv.: Pilinger K. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Mód, Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik (Lakner), Polt, Horváth L., Szállási, Döbrösi G. (Vöröskői), Piri (Döbrösi M.). Edző: Piri Ottó.

Úrkút SK: Kádár – Új, Lang, Szabó L. (Ódor), Korpos, Tróbert, Garai, Kuti (Márton), Keller (Sáringer), Varga M. (Buchwald), Haman (Imre). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Tróbert (2), Korpos (2), Imre, Keller.

FC Zirc-Dudar-Csetény 2-3 (1-0)

Zirc, 200 néző. Jv.: Nedvesi R. FC Zirc-Dudar: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Vachtler, Papp S. (Zám), Barcza, Torkos, Nagy M., Takács, Petróczi, Orbán. Edző: Nagy Krisztián.

Csetény SE: Mits – Hornyacsek R. (Gersics), Nagy R., Szenft, Bíró, Kakas (Tálos D.), Ganzler, Hornyacsek E., Vincze, Jakab, Fenyvesi. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.

Kiállítva: Orbán (57.).

Gólszerzők: Barcza, Nagy M., ill. Nagy R. (3).

Ugod SE-Várpalotai BSK  0-5 (0-2)

Ugod, 150 néző. Jv.: Bódi A. Ugod SE: Pethő – Gödri Á., Szommer, Vesztergom, Zsirai, Györkös (Mogyorósi), Egyed, Czere (Fodor), Hegyi (Kovács K.), Joó (Gödri D.), Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Várpalotai BSK: Bálint – Horváth R., Hulka (Balogh), Kalapács, Borbás, Borbély (Zsupek D.), Szabó G., Lukács, Csapó, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Kalapács (3), Hulka, Pethő (öngól).

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!