Csak a Füred jutott tovább a Magyar Kupában (videókkal)

49

A megyei selejtezők után már a NB-s csapatok is bekapcsolódtak a Magyar Kupa 128 csapatos fő tábláján zajló küzdelmekbe. Megyénkből érdekelt  hat csapata közül a VLS Veszprém egyből az NB I-es Diósgyőrt kapta ellenfélként.

A november végi esős, csípős, szeles, hideg idő ellenére szép számú közönség látogatott ki az egyetemi pályára. Már a mérkőzés elején kidomborodott a diósgyőriek nagyobb tudása. A veszprémi csapat igyekezett szervezetten védekezni, ennek ellenére már a 6. percben, egy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést Szarka Ákos révén. Még jóformán fel sem ocsúdtak a hazaiak, amikor a 10. percben egy újabb hibát kihasznált a diósgyőri gárda. Most Forgács Dávid volt a gólszerző.

Bárdos Bence bedobást végez.

Ezek után rendezte sorait a veszprémi csapat. Kontrái többször is ígéretes voltak, de jól rombolt a vendég védelem. Bene Zsombornak voltak szép elfutásai, csak a társak általában lemaradtak. Már – már úgy látszott marad az eredmény, amikor a 89. percben  egy  baloldali szabadrúgásra a tömörülő játékosok közül Bárdos Bence ugrott a legmagasabbra, s a fejese védhetetlenül vágódott a kapu baloldalába. Ahogyan a veszprémi vezetőedző fogalmazott a Veol.hu-nak:

„ Orbán Tamás: – A Diósgyőr pont annyit focizott, amennyi elég volt a továbbjutáshoz. Az eső miatt nehéz volt játszani, a vendégek fizikálisan fölénk nőttek.”

Hogy sorba menjünk, az Úrkút is nehéz ellenfelet kapott a másodosztályú Ceglédi VSE csapatával. A november végi időjárás, a mély talaj kemény erőpróba elé állította mind a két csapatot.

Szabó Viktor átadja a mezt. (forrás: Cegléd VSE.hu)

A mérkőzés előtt Szabó Viktor, a ceglédiek csapatkapitány átadott egy mezt, amelyen a játékosok aláírása szerepelt, az önkormányzat képviselőjének, hogy az öt hónapos beteg kislány kezelésére árverezzék el. A mezen az aláírásokon kívül a „Gyógyulj meg Elena! 2017.09.20. Úrkút SK – Ceglédi VSE” felírat szerepel.

A vendégek igyekeztek már az elején előnyt szerezni, amit már a 6. percben Peres Csaba jóvoltából gólra is váltottak. Mindenki azt várta, hogy a ceglédiek fokozzák a nyomást, de a hazaiak ébredtek fel, aminek eredményeként a 15. percben Keller Tamás kapott egy jó indítást. Lefutotta a védőjét, s a kapujából kifutó ceglédi kapus, Tulipán Ákos feje felet ívelt lövése a kapuban kötött ki. A 23. percben egy szabálytalanságot követően a hazai kaputól jó 25 méterre szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A labdának Nyilas Elek futott neki. A lövése úgy vágódott a hálóba, hogy  Zsigmond Gyula még bele tudott kapni.

Itt még irányította a csapatát Haman Sadjo.

A 44. percben, az addig jól játszó Haman Sadjo ütközött az egyik ceglédi játékossal, s fájdalmas arccal a földön is maradt. Az úrkúti játékost a csapattársa Márton Gábor ölben vitte le a pályáról.(Mint megtudtuk a jobb térde sérült meg, valószínűleg hosszabb kihagyás vár a volt kameruni válogatottra.)

A fordulás után az 53. percben ismét Nyilas Elek volt eredményes. Ezzel 3:1-re módosult az eredmény a vendégek javára. Öt perc múlva Keller Tamás futott el a jobb oldalon. Már sikerült a 16-on belülre kerülnie, amikor az egyik ceglédi védő Keller mezét húzva igyekezett meggátolni az úrkúti játékost. A játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatva lefújta az akciót. A letett labdának Márton Gábor futott neki. Nagyon alányúlt, s a labda a bal kapufa felett hagyta el a játékteret. Nagy lehetőség volt!

A kihagyott büntető megfogta a hazai csapatot, innen kezdve a hangsúlyt a védekezésre fektette. Így a vendégek szabadon szőhették a támadásaikat.  A 73. percben ismét Nyilas Elek volt eredményes, így meg lett a mesterhármasa a mérkőzésen. A hazaiakon a fáradság jelei kezdtek mutatkozni, többször sikerült a vendégeknek elfutniuk, de rendre elhibázták a helyzeteiket.

S jött három perc, amit a nézők nem felednek el sokáig. A 79. percben, a csereként beállt Györe Krisztián helyezett okosan egy labdát az úrkúti hálóba. Ezzel már 5:1 volt az eredmény a Cegléd javára! A középkezdés után azonnal labdát veszítettek a hazaiak. A labdára a szintén csereként beállt Farkas János csapott le, s okosan, a kényszer kapus Freili Gábor mellett gurította a hálóba. Újabb középkezdés. A visszagurított labdát Márton Gábor szépen kiemelte előre, amire Keller Tamás rajtolt. Ügyesen baloldalra játszott, a ceglédi védők nem tudtak felszabadítani, így a labda a felfutó Sáringer Dávid elé került, aki  14 méterről,  a baloldalról hatalmas lövést eresztett meg. A labda pedig a vetődő Tulipán mellett a hosszú alsóban kötött ki. 2:6. Három perc, három gól!  A hátralévő időben mezőnyjáték folyt. A hazaiak igyekeztek még gólt szerezni, de rendre szerelték őket, vagy elhibázták a lövéseiket.

Az irreális időjárás ellenére az úrkúti gárda, még ha tartalékosan is, tisztességgel helyt állt. A két osztálynyi különbséget még teljes csapattal sem tudta volna eltüntetni az úrkúti gárda.

Úrkút SK-Ceglédi VSE

2-6 (1-2)

Úrkút, 100 néző. Jv.: Horváth P. Úrkút Sk: Zsigmond (Freili) – Új, Márton, Sáringer, Kádár, Haman (Buchwald), Imre, Kuti, Keller, Ódor, Varga M. Edző: Garai Péter.

Ceglédi VSE: Tulipán – G. Bíró, Nyilas, Peszmeg, Peres (Albert), Szabó V. (Farkas J.), Farkas A., Fehér, Nagy Zs., Asztalos (Györe), Valkovszki. Edző: Klausz László.

Gólszerzők: Keller, Sáringer ill. Nyilas (3),Peres, Györe Farkas J.

Kemény küzdelem folyt Balatonfüreden az azonos osztályokban szereplő csapatok között. A mérkőzés a hosszabbításban dőlt el. A Budapest bajnokságban jelenleg 4. helyén álló Pestszentimre csapatát fogadta az eddig 100 %-os Balatonfüred FC. A mérkőzést a műfüves pályán néha orkán erejű szélben rendezték meg. Az első félidőben a labda mellett az elemekkel is meg kellett küzdeniük a játékosoknak. Így az első félidő gól nélkül zárult.

A fordulás után az 52. percben  a vendégek, Erdei Péter góljával megszerezték a vezetést, amire az 54. percben Tóth Gergő gólja volt a válasz. Küzdelem dominált a pályán, eredmény nélkül. A rendes játékidő hosszabbításában a 92. percben ismét a vendégeknél volt az előny. Zeis Nicolas talált a füredi kapuba. A középkezdés után azonnal válaszolt a hazai gárda Kós Krisztián révén.   Így jöhetett a ráadás.

A hosszabbításban látszódott az, hogy a vendégek fáradnak. A hazaiak pedig bírják a terhelést. A feszültséget a füredieknek a 115. percben lőtt Mátó Gergő gól oldotta. A vendégek már nem tudtak újítani, így 3:2-vel a Balatonfüred FC bejutott a legjobb 64 csapat közé.

Balatonfüred FC-Pestszentimrei SK

3-2 (0-0)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Kiss N. Balatonfüredi FC: Hegedüs – Emperger, Imre (Mátó), Rápó, Tóth G., Mátyás (Szurok), Kós, Grecsó, Szőllősi, Udvardi M., Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Pestszentimrei SK: Ilcsik – Keszthelyi, Nagy G., Havasi (Zeis), Erdei, Cséka, Lakatos, Blazinovits, Eke (Mészáros), Czene, Sipos (Ubrankovics). Edző: Molnár Zoltán.

Gólszerzők: Tóth G.Kós K.,Mátó, ill.  Erdei, Zeis.

További eredmények:

Bácsa FC-Pápai Perutz FC  1:0 (0-0)

Győr, 100 néző. Jv.: Kiss L. Bácsa FC SE: Ács – Katona M., Kiss B., Kurucz, Gajdos, Veller, Katona V. (Posta), Bögöly, Sipos, Kulcsár, Kalmár (Mendel). Edző: Korsós György.

Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy B., Horváth T., Jurik (Szabó B.), Szép, Udvardi, Koncsag, Farkas D., Iványi, Tauber (Kozma), Somogyi (Molnár L.). Edző: Marton Miklós.

Gólszerző: Gajdos.

Csetény-Ercsi Kinizsi  0:4 (0:2)

Csetény, 200 néző. Jv.: Kubicsek M. Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Szenft, Bíró, Kakas (Peng), Nagy R., Hornyacsek E. (Juhász), Vincze, Jakab, Fenyvesi (Kiss S.), Tálos D. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.

Ercsi Kinizsi SE: Hodula – Gróf (Hoffmann), Lak (Mónus), Rapai, Kondreska (Kovács P.), Rebők, Ivacs, Nagy R., Hosszú, Szalánczi, Kővári. Edző: Gróf András.

Gólszerzők: Ivacs (2), Kővári, Hosszú.

Így nem marad más hátra, hogy szurkoljuk a Balatonfüred csapatának, hogy minél messzebb jussanak a Magyar Kupában!

Pozsgai Miklós.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!