6. forduló: Gólszüret,- 47 góllal fűszerezve (videókkal) Frissítve!

88

Címkép: Csetény- Magyarpolány mérkőzésen Hornyacsek Erik(12) lövése útban a hálóba.

A kora őszi időjárás ellenére meglepően sok gól született a 6. fordulóban. Összesen 47 gól esett, ami 5,87-os gólátlagot jelent. Egyedül csak a Balatonalmádi csapata nem talált az ellenfele hálójába. Sajnos, Fűzfőn két súlyosabb sérülés miatt mentőt kellett hívni. A két sérültnek, Wellesz Péternek és Jakab Gergőnek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Jakab Gergő jobb bokája a mérkőzés után, útban az orvoshoz. (forrás: facebook.hu)

Wellesz Péter mérkőzés közben mellkasi fájdalmak miatt állt ki a mérkőzésből. Mint megtudtuk, Wellesz Péter  már jobban van szerencsére, Jakab Gergőre pedig hosszabb kihagyás vár

Kezdjük Fűzfőn lezajlott találkozóval. Az öltőben Horváth Ferenc, – mint kiderült,- jó taktikát dolgozott ki a játékosainak. A lehető leghamarabb gólt, gólokat kell lőni!  A hazaiak a taktikának megfelelően gyorsa letámadásokkal kezdtek. Így már a 10. percben, – igaz egy védelmi hibának köszönhetően,- egy lövés a kapufa éléről visszapattant a mezőnybe, amire Humli Péter reagált a leggyorsabban, s 6 méterről fejelt a hosszú sarokba. Ezzel megszerezték a vezetést. Ez a gól láthatóan kicsit  megtörte a vendégeket. Ameddig a vendégek igyekeztek rendezni a soraikat, addig a 15. percben Kovács Kálmánnak sikerült megugrania, s védhetetlenül vágta a hálóba a hazaiak második gólját. A második gólja után a hazaiak biztonsági játékra törekedtek, a vendégek pedig hajtottak, de rendre hibáztak a befejéseknél. A mérkőzés után a Veol. hu-nak így nyilatkozott a két edző:

Horváth Ferenc (FAK): – Mindkét csapat tartalékosan állt fel. Mint az előző fordulóban (Ugod), most is a mérkőzés első felében eldöntöttük a három pont sorsát. A mai napon jobban akartuk a győzelmet, így sikerünk megérdemelt. Ezúton is jobbulást kívánok mindkét sérült játékosnak.

 Kozma Csaba (BSE):– Tartalékosan, több sebből vérezve mentünk neki a találkozónak. Úgy gondolom, az első félidőben két taktikai hiba eldöntötte a meccset. Sajnos a mai nap képtelenek voltunk gólt szerezni.

Fűzfői AK _ Balatonalmádi SE 2:0 (2:0)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Bódi A. Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Balatoni, Humli (László), Varga T. (Heidinger), Szalai, Pál, Schneider, Auerbach, Wellesz P. (Dudás). Edző: Horváth Ferenc.

Balatonalmádi SE: Mocher – Blaski, Stiger, Jakab (Cser), Zömbik D., Horváth P., Nácsa, Mogyorósi, Kovács R., Szalai (Varga P.), Felföldi. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők:  Humli, Kovács K.

Már az első percben góllal indult a füredi találkozó, ahol a jó rajtot vevő Sümeg volt az ellenfél. Erre még tudtak válaszolni a vendégek, de innen kezdve felőrölte a hazai csapat a vendégek ellenállását.

Balatonfüred-Sümeg VSE 7:2 (4:1)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Horváth P. Balatonfüredi FC: Hegedüs (Fogarasi) – Emperger, Grecsó, Imre (Rápó), Sowunmi, Tóth G., Kós (Mátó), Szőllősi, Udvardi M. (Reznyák), Lattenstein (Szurok), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Bencze, Kiss L., Reicz, Révész (Rédei), Schönberger, Markó, Csordás, Mayer (Horváth R.). Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Mátó (2), Sowunmi (2), Udvardi M. (2), Bencze (öngól), ill. Csordás, Mayer.

Már írtuk, jó az „öreg” a háznál. Itt az úrkútiak egyik meghatározó  játékosára utaltunk. Nos, Korpos Tibor most sem hagyott kétséget a peremartoni csapatnak; mester négyes góllal terhelte meg a hálójukat. A vendégek végig a védekezésre fektették a hangsúlyt, így esélyt sem adtak maguknak egy szorosabb mérkőzésre. Reméljük, ez a mérkőzés megfelelő töltet ad a szerdai Magyar Kupa mérkőzéshez, ahol az NB II-es Cegléci VSE lesz az úrkútiak ellenfele.

Úrkút SK-Peremarton SC 6:1 (2:0)

Úrkút, 150 néző. Jv.: Baranyai T. Úrkút SK: Kádár – Új (Buchwald), Imre (Ódor), Szabó L., Korpos, Garai (Kuti A.), Keller, Lang, Varga M., Sáringer, Haman (Freili). Edző: Garai Péter.

Peremarton SC Berhida: Fülöp D. (Horváth K.) – Varga R., Kerekes (Fülöp T.), András N., Szabó A., András Sz., Dufek (Ferencz), Szabó Z., Gulyás, Nagy Cs., Bereczky. Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Korpos (4), Keller (2), ill. Szabó A.

A múlt heti győzelme után szorosabb mérkőzésre számíthattak az FC Zirc-Dudar hívei. A vendéglátó várpalotai  gárda már a 8. percben 2:0-ra vezetett. Annak ellenére, hogy akár nagyobb arányú is lehetett volna a hazai előny, azonban a palotai csapat kényelmessé kezdett válni. Így ígéretes támadásokkal próbálták a helyzetüket javítani-sikertelenül. A fordulás után a Várpalota ismét fokozta a nyomását, amelyek során kialakult az öt gólos különbség.

Várpalotai BSK-FC Zirc 6:1 (2:1)

Várpalota, 60 néző. Jv.: Gáspár A. Várpalotai Bányász SK: Közép (Bálint) – Horváth R. (Zsupek), Hulka (Szekér), Kalapács, Borbás, Bogdán (Borbély), Szabó G., Balogh Á. (Csapó), Lukács, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

FC Zirc-Dudar: Sipos – Pavelka, Vachtler, Nagy K. (Papp B.), Papp S. (Orbán), Barcza, Dávid, Nagy M., Takács (Vörösházi), Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Kalapács (3), Csapó (2), Közép, ill. Barcza.

Hiába szerzett vezetést a vendég csapat Devecserben, a hazaiak sikerrel fordították meg a mérkőzés állását a közepes színvonalú mérkőzésen.

Devecser-Péti MTE 4:2 (1:0)

Devecser, 100 néző. Jv.: Hegedűs I. Devecser SE: Csepregi – Tisonyai (Burucs), Csicsics, Szakonyi (Szente), Szélessy, Paksai (Rába), Orbán, Illés, Cserna (Horváth G.), Király, Németh A. Edző: Cserna Róbert.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Győry, Müller, Oláh, Fréh, Nagy M., Kun, Bálint, Szakáts, Dunavölgyi.

Gólszerzők: Szélessy (2), Illés, Szakonyi, ill. Gyurcsek, Fréh.

A szezont ragyogóan kezdő Ajka Kristály csapata az elmúlt időszakban mintha vissza kezdene zuhanni. Most az eddig szerényen kezdő Ugod volt a vendége az ajkai csapatnak. A hazaiak rossz felfogásban kezdték a mérkőzést, ráadásul büntetőt is hibáztak. Meddő kísérleteik sorra elbuktak, amit jól használtak ki a vendégek, s így megérdemelten vittél haza a három pontot.

Ajka Kristály-Ugod SE 2:3 (1:2)

Ajka, 200 néző. Jv.: Pap E. Ajka Kristály SE: Szalai – Hauser R., Üveges (Vizkelety), Primusz (Ménes), Hauser T. (Sipos), Szedlacsek, Móger (Kis-Varga), Szabó Z., Mészáros, Kungl, Szarka (Varga B.). Edző: Sipos Tamás.

Ugod SE: Cseh – Gödri, Vesztergom, Zsirai, Joó (Horváth M.), Szommer, Egyed, Czere, Hegyi, Györkös, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Móger (2), ill. Zsoldos (2), Szommer.

Kiállítva: Szedlacsek (76., Ajka Kristály SE).

Felsőházi rangadót vívott a tabella második és harmadik helyezett csapata Gyulafirátóton. A nagy iramú mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést egy szabadrúgás gólból. Már – már úgy nézett ki, hogy otthon marad a három pont. Csupán a tihanyiak nem gondolták így, a mérkőzés véghajrájában sikerült megfordítaniuk az állást. Így övék lett a három pont.

Gyulafirátót-Tihanyi FC 1:2 (1:0)

Gyulafirátót, 150 néző. Jv.: Takács G. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Végh (Péteri), Kálmán, Veinperl, Zágor, Tímár, Balta G. (Ring), Szabó G., Olasz, Csizmazia, Balta Z. (Rácz). Edző: Polonkai Csaba.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Horváth B. (Varga Gy.), Kovács Á., Keszei (Márki), Németh K. (Benedek), Nemes, Károlyi, Klauz (Gál), Pass (Kovácsfi). Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Tímár, ill. Varga Gy., Benedek.

Még az ifjúsági mérkőzést is elhalasztották Csetényben, a pálya kímélése miatt.  A korán kiérkezett hazai nézők aggódva figyelte a pálya talaját vizsgáló játékvezetői hármas ténykedését. majd megnyugodtak, amikor Ákos Dávid játékvezető játékra alkalmasnak minősítette a pályát. Úgy indult a mérkőzés, hogy a vendég polányiak megszerezték a vezetést. 3:3-ig váltva vezettek a csapatok. A csúszós, mély talajú pályához a hazaiak jobban alkalmazkodtak, s a 61. percben a kiugró hazai csatárt lerántó Gottfried kiállítása után már nem volt kérdéses a hazaiak győzelme. Ha a csetényiek jobban kihasználják a helyzeteiket jobban kihasználják, akkor a győzelmük nagyobb arányú is lehetett volna.

Csetény-Magyarpolány 5:3 (3:2)

Csetény, 180 néző. Jv.: Ákos D. Csetény SE: Tálos G. (Mits) – Hornyacsek R., Nagy R., Kiss S. (Hornyacsek E.), Szenft, Bíró, Ganzler (Kakas), Vincze, Jakab, Fenyvesi (Peng), Tálos D. Edző: Nagy László.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Mód, Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik (Lakner), Gottfried, Polt, Horváth L., Szállási (Döbrösi), Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Tálos D. (2), Kakas, Hornyacsek E., Szenft, ill. Horváth L. (2), Bencsik.

Kiállítva: Gottfried (61., Községi SE Magyarpolány).

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!