Magyar Kupa mérkőzés adománygyűjtéssel Úrkúton

251

 A Magyar Kupa Országos főtáblájára jutott Úrkút SK csapata szeptember 20-án, szerdán az NB II.-ben szereplő Ceglédi VSE-t kapta ellenfélként a hatodik fordulóban. Az úrkúti szakosztály vezetésnek  tudomására jutott, hogy a településükről elszármazott Dánielné Berják Zsanett öt hónapos kislányát műteni kell. Vágfalvi Norbert, a sportkör elnöke  tájékoztatta portálunkat, hogy bár magát a műtétet finanszírozza az OEP, de a külföldön tartózkodás költségeit a szülőknek kell állniuk.
– Zsanett itt élt, itt járta ki az iskoláit. Innen ment férjhez és költözött Szigetszentmiklósra. A szülei ma is itt élnek közöttünk. A faluban adománygyűjtést szerveztek több helyszínen, ehhez csatlakozott egyesületünk is, megnéztük, miként tudnánk segíteni nekik. Mivel a németországi műtét több összetevőt von maga után, így a kiutazás és a szállás költségeit is! A szerdai Úrkút-Cegléd mérkőzésen nem szedünk belépőt, de ennek fejében reméljük, hogy mindenki bedobja az adománygyűjtő dobozba az erre szánt összeget, vagy akár még többet is.
A ceglédi csapatot is tájékoztatták az akcióról?
– A ceglédiek is egyből segíteni akartak, nagyon normálisak voltak. A vendégek egy Elená-nak szóló mezzel támogatják a kezdeményezést, melyet mindkét csapat focistái dedikálnak, és a mérkőzést követő napokban árverezésre bocsájtunk majd. Ezúton is köszönjük nekik! Az adományokat közvetlen a családnak fogjuk eljuttatni.
Mennyire súlyos a kislány állapota?
– Sajnos a májával komoly a gond, veleszületett rendellenességgel jött a világra, így májátültetésre van szükség. Az igen komoly műtétet, – tudtommal, Hamburgban fogják elvégezni. Maga az édesanya fogja a májlebenyét adni a csöppségnek.
A második vonalból kaptak ellenfelet, mennyire tudnak felkészülni a mérkőzésre?
– Mi nem álmodunk nagyokat, igyekezni fogunk becsülettel helyt állni, s igyekszünk minél jobban megnehezíteni a ceglédiek dolgát. Hiszen a labda gömbölyű!
Egy biztos, az úrkúti vezetőség már nagyot alkotott ezzel az adománygyűjtő akcióval. Emberségből, sportszerűségből jeles!
Pozsgai Miklós
Címkép forrása: facebook.hu

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!