Hasít a Füred, Tihany és a Zirc (videókkal)

99

Túl vagyunk az ötödik fordulón a megye egyes bajnokságban. Kezdenek kialakulni az erővonalak. Bár még messze a bajnokság vége, de a képzeletbeli fogadóirodák nagyon magas oddsot adnának arra, hogy nem a Balatonfüred fogja megnyerni a bajnokságot.

Ideális időben, szép számú közönség előtt csapott össze a Balatonfüred gárdája a hatszoros (volt) bajnok Úrkút csapatával. Az eredetileg kijelölt játékvezető (Ákos Dávid) kisebb sérülése miatt Gáspár András dirigálta a találkozót.

Már a mérkőzés elején világossá vált, hogy a fürediek igyekeznek mihamarább góllal, gólokkal megtörni a vendégek pontszerző álmait. A 15. perc elején Lattenstein cselezgetett az úrkúti térfél közepén,majd  kiugratta a büntetőterületre felfutó Thomas Sowunmit. A csatárt a büntető terület baloldalánál Kuti Dániel nemes egyszerűséggel „elütötte”. A jogosan megítélt büntetőnek Lattenstein futott neki, s olyan erővel küldte a jó irányba vetődő Zsigmond kapujának a jobb alsó sarkába, hogy az védhetetlen volt! (1:0)

A gól után igyekezett gyorsítani a vendégcsapat, de vagy pontatlanok voltak a passzok, vagy jól helyezkedtek a hazai védők.  A 20. percben baloldalon szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A labdát Haman Sadjo ívelte be a füredi kapu előterébe. Pálfi gyertyába fejelte fel a labdát, s a lehulló labdára legmagasabbra Korpos ugrott fel, s ügyesen vissza fejelte a kaputól jó 25 méterre álló Kutihoz, aki hatalmas lövést eresztett meg. A labda a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe.(Hegedüs kapus rajta volt a lövésen, bár kérdéses, ki tudta volna e tolni.)

Egy perc múlva a hazai védők a kitörni készülő Kutit vágták fel a hazai kaputól 30 méterre. A szabadrúgásnak ismét Sadjo állt neki, s a belőtt labdáját Pálfi oldalra fejelte, pont a felfutó Új Tamás elé.  A befelé cselező védőt Souwnmi lerántotta a büntetőterületen belül. Ez is 11-es! A letett labdának Korpos futott neki, s a lövése a jobb kapufa mellett jó 20 centire elkerülte a kaput. Ez kimaradt! A 28. percben Kuti ütközött a középpályán, majd fájdalmas arccal földön maradt. Sportszerűen Thomas Sowunmi és Új Tamás vitték le a pályáról a megsérült úrkúti játékost. (A jobb térde sérült meg, valószínűleg szalag szakadás, vagy porcleválás lesz a diagnózis.) Így gyorsan a másik úrkúti „veteránnak”, Márton Gábornak kellett beállnia. Hullámzó játék folyt, sok reklamálással a vendég kispad irányából. Így a 33. percben sárga lappal figyelmeztette a játékvezető a kispadon helyet foglaló Garai Péter játékos-edzőt a játékvezető. A 43. percben Kós kapott egy ragyogó indítást, lerázott két védőt, majd 19 méterről csúnyán a jobb kapufa mellé lőtt.

A 44. percben egy jobboldali szögletet Zsigmond kapus kiöklözött. Pont Udvardi elé, aki a bolyba visszalőtte a labdát. Öt úrkúti védő között Kós meg tudta tartani a labdát, egy csel és egy félfordulat után laposan a bal sarokba lőtte. (2:0) S ezután ismét az úrkúti kispad reklamált. Elsősorban az asszisztenssel foglalkoztak, aki kihívta a játékvezetőt, majd a magából kivetkőző tartalék kapusnak, Marics Gábornak felmutatta a piros lapot!

A fordulás után a második akciót az Úrkút vezette. baloldalon Új ügyesen tálalta a labdát Sadjohoz, aki azonnal tovább rúgta a labdát Langnak, aki majdnem az alapvonaltól beívelte a kapu elé. A menteni igyekvő Udvardi ügyetlenül kézzel ért a labdához. A játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A labdának Sadjo futott neki, s a jobbra vetődő Hegedüs mellett a kapu baloldalába vágta a labdát. (2:1)

A szépítő gól után az úrkútiak igyekeztek kiegyenlíteni, ám jól zárt a hazai védelem. Hiába támadtak többet, a veszélyesebb akciókat a hazaiak vezették.

A 75. percben cserét kért a vendég kapus, Zsigmond Gyula. meghúzódott a combizma, csak bicegni tudott. Igen ám, a cserekapusuk ki lett állítva, így az eddig a mezőnyben addig jól játszó Kádár Balázsnak kellett be állnia a kapuba.

Az 59. percben megpecsételte az úrkútiak álmát a hazai csapat. Jobbról szállt a beadás, amit befejeltek a 11-es pontra. Ott Sowunmi lekezelte, s védhetetlenül vágta a hálóba a labdát. (3:1)

Az idő előrehaladtával egyre jobban kerekedett felül a füredi gárda, s hagyott alább a vendégek lelkesedése.

Így teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a füredi csapat. A vendégek és a nézők egy része kritizálta a játékvezetőket. A kilenc sárga, egy piros lap kiosztása ellenére nem vezették rosszul a találkozót.

 

A múlt heti fűzfői győzelem után otthon aratott szép győzelmet az FC Zirc-Dudar. Ráadásul a múlt heti négy gólukat most felül is múlták; hatot varrtak be az addig jól szereplő Ajka kristály gárdájának. Pedig a 69. percig csupán egy-egy gól esett. Nem tudni, hogy a hazaiak játékos – edzője Nagy Krisztián mit mondhatott a pályán a csapatának, innen kezdve megtáltosodtak! Történt ugyanis, hogy a 68. percben tudott egyenlíteni az Ajka Kristály, majd kettő percre rá maga a „Mester” adta meg az alaphangot a csapatának.

Ha a Zirc-Dudariak így folytatják, akkor még sok csapatnak okozhatnak meglepetést.

Tavaly mind a kétszer legyőzték az ellenfelüket az Almádiak. Nos, most sem történt másként. Az újjáalakult Balatonalmádiak simán vették a Devecser elleni találkozójukat. Ráadásul a hazaiaktól Straub Ádám és Burcsik Martin a lelátón foglalt helyet. Mind a ketten maródiak. Staub Ádámnak a talpával vannak gondok, Burcsik Martinnak pedig a bal vállában történt szalagszakadás okoz kiesést. Mind a ketten meghatározó játékosai a Balatonalmádi együttesnek. Straub Ádám talán egy két hét múlva, Burcsik Martin pedig – szerencsés esetben négy hét múlva léphet ismét pályára. Mielőbbi gyógyulást a sérült játékosoknak.

Font pontokat szerzett a Tihanyi gárda az újonc Sümeg otthonában. Ezzel a győzelmükkel igyekeznek szorosan a listavezető nyakán maradni.

További eredmények:

Peremarton-Csetény SE

1-2 (1-0)

Peremarton, 85 néző. Jv.: Mátéffy R. Peremarton SC Berhida: Bereczky – András N., Dufek, Szabó A. (Lendvai), Varga R., Czipp (Gulyás), Csejtei, András Sz., Szabó B., Barthalos, Nagy Cs. (Kerekes). Edző: Saáry Zoltán.

Csetény SE: Tálos G. – Hornyacsek R., Kiss S., Szenft, Ganzler, Nagy R., Hornyacsek E., Jakab, Fenyvesi, Tálos D. (Pass), Rummel. Edző: Molnár János.

Gólszerzők: Csejtei, ill. Szenft (2).

Kiállítva: Rummel (85.).

Péti MTE-Gyulafirátót SE 0-2 (0-1)

Pétfürdő. Jv.: Horváth P. Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Győry, Müller, Fazekas, Oláh, Fréh, Nagy M., Kun (Dunavölgyi), Fenyvesi, Szakáts. Edző:

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N. (Ring), Végh (Rácz), Kálmán, Veinperl, Zágor, Balta G., Szabó G., Olasz, Tímár, Balta Z. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Tímár, Balta G.

Kiállítva: Fenyvesi (13.).

Ugod SE-Fűzfői AK

0-2 (0-2)

Ugod, 150 néző. Jv.: Mátéffy R. Ugod SE: Porcelán (Mogyorósi) – Gödri Á., Szommer, Vesztergom, Zsirai, Egyed (Fodor), Czere, Gödri D. (Fehérvári), Hegyi, Györkös (Sári), Zsoldos. Edző: Szőke Zoltán.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Pál, Kallós, Balatoni, Humli (Dudás), Auerbach, Schneider (Stein), Varga T., Szalai, Heidinger (László). Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Kovács K., Varga T.

Magyarpolány-VBSK

2-3 (1-2)

Magyarpolány, 80 néző. Jv.: Holczbauer. Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Horváth L., Kardos, Vöröskői, Döbrösi. Edző: Piri Ottó.

Várpalotai BSK: Bálint – Horváth R., Hulka, Kalapács, Borbély, Szabó G., Balogh, Lukács, Csapó, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Góllövők: Horváth L., Gottfried., ill., Kalapács R., Hulka, Kustán.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!