Hengerelt a Füred, VBSK és a Tihany. Szikrázott a rátóti pálya (videókkal)

91

A negyedik forduló után már csak egy csapat hibátlan, a Balatonfüred FC. Ugyanis a Sümeg gárdája kikapott Úrkúton. Nagyot harcolt egymással a rátóti pályán a hazai csapat a vendég Balatonalmádi együttes. Sajnálatos, hogy a 79. percben a szélvész gyors Burcsik elfutás után a hazai védők úgy rúgták fel a vendég középpályást, hogy valószínűleg egy hónapos kényszerpihenő vár az almádi játékosra.

Ahogy a megyei szövetség youtube csatornáján is élőben láthatták a nézők, érdekesen alakult a mérkőzés Fűzfőn, ahol az FC Zirc-Dudar vendégszerepelt. A hazaiaknál Nyári Dániel maródi, Humlit pedig otthon érte egy kisebb baleset, de vállalta a játékot.

Az első 25 percben jól megszervezte a védelmét a vendégcsapat. Hamar kiderült, hogy alapvetően a kontrajátékra építették fel a taktikájukat. A Fűzfő igyekezett nyomni, de jól zárt a zirci retesz. Azután jött a 27. perc, amikor egy baloldali akció során a felező vonaltó jó 10 méterre a zirci térfélről Kovács Kálmán hajszál pontos labdát ívelt Auerbach Attila elé. A hazaiak csatára két védő között kiugrott és 14 méterről a vetődő Sípos Martin lábai között a hálóba gurított. (1:0)  Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a fűzfőiek, mert a 31. percben egy ellentámadást vezetett a Zirc. Nagy Krisztián ügyesen tálalt a felfutó Takács Dávid elé. A felfutó hátvéd – szintén két védő kíséretében, – a kapura tört. A két védő közösen a 16-os vonala előtt felvágta a zirci játékost. A szabadrúgásnak maga a sértett futott neki és életerős lövése a szétrebbenő sorfal között védhetetlenül vágódott a hazai kapuba. (1:1)

Az egyenlítő gól után igyekezett átvenni a játék irányítását a vendégcsapat.  Megint nem kellett sokat várni. A 40. percben szép zirci támadás futott a pályán. Petróczi Márton kissé jobbról középre gurított Dudás Ádámnak, aki lágyan, három fűzfői védő között begurította a labdát, amelyre Orbán Péter rajtolt rá, és a becsúszó Vati Gergő előtt, 12 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát. (1:2)

A gól után csak azt lehetett látni a lelátóról, hogy Pavelka Béla, exfűzfői játékos valamit mond, amire Szabó Patrik, a hazaiak játékosa Pavelkának rontott, kezét ütésre emelte, ám Pavelka elhajolt előle. Így csapattársai fogták le a magából kivetkőzött fűzfői játékost. Kozma Tamás játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot. Így megfogyatkozott a hazai gárda a folytatásra.

Fordulás után a vendégek igyekeztek birtokolni a labdát, ezzel őrizve az előnyüket. A 49. percben  a félpályától indult Dudás Ádám, kicselezte Auerbach Attilát, majd még két fűzfői játékost, majd ügyesen a felfutó Turner Pétert indította. Turner megiramodott, és 15 méterről a vetődő Radnai mellett a kapu jobb alsó sarkát lőtte ki. (1:3) Igyekeztek a hazaiak, de semmi sem sikerült nekik. A vendégek ügyesen alkalmazták a kontráikat.  A 73. percben baloldalon Orbán Péter kiugratta Petróczi Mártont. A csatár megiramodott, nyakában Szalai Lászlóval. A védő egy méterrel a büntető területen belül igyekezett becsúszni, sikertelenül. A becsúszás nem sikerült, Petróczi elesett. A megítélt büntetőnek a sértett futott neki, és a jobbra vetődő Radnai mellett a kapu baloldalába lőtt. (1:4)

A hátralévő időben igyekezett a hazai csapat legalább szépíteni, de a jól megszervezett vendégvédelem jól állta a sarat. Persze a vendégeknek is akadt még helyzete, de a kapukat már egyik csapat sem tudta bevenni. Végül a kilátogató nézők egy változatos, gólgazdag találkozót láthattak.

Fűzfői AK-FC Zirc/Dudar 1-4 (1-2)

Balatonfűzfő, 50 néző. Jv.: Kozma T. Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Vati, Balatoni (Pál), Humli (Stein), Szalai, Dudás, Szabó P., Schneider (László), Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

FC Zirc/Dudar: Sipos – Pavelka, Vachtler, Nagy K., Papp S. (Horváth L.), Orbán, Dávid, Nagy M., Takács, Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Auerbach, ill. Takács, Orbán, Turner, Petróczi.

Kiállítva: Szabó P. (41., Fűzfői AK).

A becsülettel küzdő Peremarton csapat már a 20. percben három gólos hátrányba került a nagyszerű napot kifogó Várpalotával szemben.

Várpalota-Peremarton 6-1 (4-0)

Várpalota, 65 néző. Jv.: Lovasi I. Várpalotai Bányász SK: Közép (Bálint) – Horváth R., Hulka (Zsupek), Kalapács (Szekér), Borbás, Bogdán (Borbély), Szabó G. (Balogh Á.), Lukács, Csapó, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Peremarton SC Berhida: Matkaicsek – Varga R., Szabó B., Fülöp D., Szabó Z., Nagy Cs., Czipp, Dufek, Szabó A. (Gulyás), András N., András Zs. (Kerekes). Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Bogdán, Szabó G., Kalapács,Kustán(2) Balogh, ill. Dufek.

A lelkes polányiak jól tartották magukat az első félidőben Ajkán. A szomszédvári mérkőzésen a második félidőben a hazaiaknak sikerült a vendégek feje fölé nőni. Szedlacsek Balázs jóvoltából beindult a gólgyártás.  Így megérdemelten tartották otthon a három pontot a hazaiak.

Ajka K.-Magyarpolány 4-1 (0-0)

Ajka, 200 néző. Jv.: Mátéffy R. Ajka Kristály SE: Szalai – Bakos, Hauser R., Ménes, Hauser T. (Bencsik), Szedlacsek (Móger), Vizkelety (Sipos), Horváth L., Szabó Z. (Szarka), Mészáros, Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Mód (Lakner), Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Horváth L., Kardos, Szállási (Benkő), Döbrösi G., Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Szedlacsek (2), Sipos, Horváth L., Hauser T., ill. , Horváth L.

Nem kímélte a vendéglátóit a Tihany csapata. Keszei jóvoltából már a 7. percben vezettek a félszigetiek a péti pályán. A hazaiak igyekeztek minél kevesebb góllal megúszni ezt a találkozót.

Péti MTE-Tihanyi FC 0-7 (0-2)

Pétfürdő. Jv.: Gáspár A. Péti MTE: Kalapács – Müller (Gyurcsek), Fazekas, Oláh, Fréh, Nagy M. (Schieder), Kun, Bálint, Dunavölgyi, Fenyvesi, Szakáts. Edző: Győry Csaba.

Tihanyi FC: Sárdi (Endresz) – Dévényi, Stáhl, Varga Gy., Keszei (Horváth B.), Németh K. (Kovács Á.), Gál, László (Nemes), Kovácsfi (Klauz), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Keszei (2),Pass (2), Nemes, Varga Gy., Erőss.

Hiába kezdett jobban a hazai úrkúti gárda, a sümegiek sorra blokkolták ezeket a támadásokat. Bár Korpos és Ódor is lőtt egy-egy kapufát. A 36. percben egy beadást már Haman Sadjo okosan a sümegi kapuba helyezett. S a félidő utolsó percében Imre Péter ragyogó beadást Korpos Tibor a hálóba vágta. Ezzel a két gólos előnnyel vonultak a csapatok pihenőre.

A második félidő 51. percében a vendégektől Makkos Attila begyűjtötte a második sárgáját, így jött a piros lap is. Az előny ellenére a hazaiak elkényelmesedtek, a vendégek pedig már egyáltalában nem jelentettek veszélyt az úrkúti kapura. Így megérdemelten tartották otthon a pontokat.

Úrkút SK-Sümeg VSE 2-0 (2-0)

Úrkút, 300 néző. Jv.: Pap E. Úrkút SK: Zsigmond (Marics) – Új, Imre, Szabó L., Korpos (Sáringer), Tróbert (Freili), Kuti (Pilka), Kádár, Ódor (Keller), Varga M., Haman. Edző: Garai Péter.

Sümeg VSE: Kovács R. – Hegedűs, Kulman, Kiss L., Makkos, Reicz (Rédei), Révész, Schönberger (Bencze), Markó (Csordás), Márkus (Horváth R.), Mayer (Falusi). Edző: Fördős József.

Gólszerzők:  Sadjo. Korpos.

Kiállítva: Makkos (51., Sümeg VSE).

A vendégek kezdték a játékot Gyulafirátóton. A hazaiak pedig azonnal igyekeztek nyomást gyakorolni az almádiakra. Így felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Már az első félidőben látni lehetett, ha valaki véletlenül talál egy gólt, az meg is nyerte a mérkőzést. Idönként szikrázott a pálya, nem kímélték magukat a játékosok. Mind a két oldalon voltak olyan szituációk, hogy nehezebb volt mellé lőni a labdát, mint a kapuba találni. Elsősorban a hazaiak keménysége már néha súrolta a sportszerűség határait. E keménykedésnek lett áldozata az almádiak középpályása, Burcsik Martin, akit a 79. percben a hazai játékos úgy találta el a lábát, hogy le is kellett cserélni. (Legfrissebb hírek szerint elképzelhető, hogy egyhónapos kényszerpihenő vár a játékosra.) Végül a pontosztozkodás reálisnak mondható.

Gyulafirátót-B.almádi 0-0

Gyulafirátót. 100 néző. Jv.: Szalai L. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Ring (Balta Z.), Végh, Kálmán, Veinperl, Zágor (Rácz), Balta G., Szabó G., Olasz, Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Balatonalmádi SE: Borda – Blaski, Stiger Ád., Stiger Ák., Jakab, Zömbik, Nácsa, Újvári, Mogyorósi, Felföldi, Burcsik (Varga P.). Edző: Kozma Csaba.

A bajnokaspiráns csetényi vendégjátékán csak a gólarány volt kétséges. Nos, a fürediek nem kímélték a vendéglátókat.

Csetény-Balatonfüredi FC 1-8 (0-5)

Csetény, 180 néző. Jv.: Holczbauer F. Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Kiss S., Szenft (Pucsek), Ganzler (Komenda), Nagy R., Hornyacsek E. (Peng), Vincze, Jakab, Fenyvesi (Simon), Bíró. Edző: Molnár János.

Balatonfüredi FC: Hegedüs – Reznyák, Imre, Rápó (Szurok), Sowunmi Babatunde (Szabó P.), Tóth G., Mátyás (Kós), Grecsó (Krén), Udvardi M. (Mátó), Lattenstein, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Lattenstein (2), Tóth G. (2), Rápó, Sowunmi Babatunde, Udvardi M., Imre. ill.,Pálfi (öngól),

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!