Kialakult az országos fő táblára jutott megyei csapatok mezőnye a Magyar Kupában

68

Ebben az esztendőben megyénkből a sorsolás jóvoltából három csapat kerülhetett az MLSZ által kiírt Magyar Kupa 128 csapatos országos fő táblájára. Az előző forduló két vesztesének így meg kellett mérkőznie a harmadik, feljutás jelentő helyért.

Miután a sokszoros bajnokcsapat, az Úrkút Csetényben 1:0-ra kikapott, a Balatonfüred ellen vesztes FC Zirc-Dudarral mérkőzött meg Úrkúton.

Úrkút SK-Zirc-Dudar 3-1 (2-1)

Úrkút, 150 néző. Jv.: Hegedűs I. Úrkút SK: Zsigmond – Kuti A., Új, Márton, Sáringer (Pilka), Haman, Imre (Keller), Kádár, Kuti D., Lang, Ódor (Freili). Edző: Garai Péter.

Zirc-Dudar SE: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Papp B., Nagy K. (Horváth L.), Papp S., Dávid, Nagy M., Takács, Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Új T., Márton G., Keller., ill. Takács.

Kiállítva: Takács (45., Zirc-Dudar SE).

A zirciek indították a mérkőzést, ám a hazaiak hamar átvették a játék irányítását. Az 5. percben egy úrkúti támadást szabálytalanul akasztott meg a zirci védelem, jöhetett a büntető. A labdának Márton Gábor futott neki és a jobb kapufa mellett csúnyán mellé lőtte! A kihagyott ziccer felhozta a zircieket. sorra vezették a támadásaikat. A 9. percben egy balról beívelt labdára leggyorsabban Takács Dávid reagált. A lövése a vetődő Zsigmond Gyula mellett a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. Jó tízperc zirci támadás után a vendégek alább hagytak a rohamokból, visszaálltak védekezni. Ezzel teret adva az úrkútiaknak. A 23. percben a tehetetlen hazai támadók totojázását megunva, saját térfeléről indult Új Tamás. A hazai védő szó szerint végig szlalomozott a zircieken, és kissé jobbra kisodródva Sipos Martin mellett hálóba helyezte a hazaiak egyenlítő gólját. A félidő lefújása előtti percig rengeteg hibával játszott mind a két csapat. A 45. percben középen kapott egy jó átadást Márton Gábor, lerázott két védőt, majd jó 20 méterről belőtte a csapata vezető gólját. A gól után Takács Dávid addig reklamált, ameddig a játékvezető le nem küldte a pályáról piros lappal. Így emberelőnnyel vonult az úrkúti gárda pihenőre.

A második részben megint enyhe úrkúti fölénnyel indult. Mártonnak kétszer is sikerült kapu mellé lőnie, Haman Sadjo is kihagyott helyzeteket. A kihagyott helyzetek után ismét igyekezett a zirci csapat. De a Petróczira játszott labdákat rendre a hazaiak szerezték meg. Már-már úgy nézett ki, marad az eredmény, amikor az 59. percben az Imre Pétert váltó Keller Tamás a 81. percben megiramodott a jobb szélen, lefutott minden védőt, befelé húzva, 14 méterről kilőtte a vendégkapu jobb alsó sarkát. Ez a gól hitehagyottá tette a zirci csapatot. A rossz játékfelfogás eredményezte ezt a gólt. A hátra lévő tíz percben a hazaiak sem villogtak. Összességében egy közepes iramú mérkőzést a gyenge csapatjátékot mutató Zirc úgy veszítette el, hogy lehetett volna esélye akár a győzelemre is.

Balatonalmádi-Balatonfüred MK. mérkőzés(0:3) Fogarasi ment.

És most lássuk hogyan kerültek a  fő táblára a csapatok:

Balatonfüred FC:

Balatonfüred FC – Községi SE Magyarpolány  12:0

Balatonalmádi SE – Balatonfüred FC 0:3

FC Zird-Dudar – Balatonfüred FC  1:4

Csetény SE:

Csetény SE – Péti MTE  3:1

Ugod SE – Csetény SE 1:2

Csetény SE – Úrkút SK 1:0

Úrkút SK:

PV 2000 Öskü FC – Úrkút SK 1:2

Devecser VSE – Úrkút SK 1:1 /büntetőkkel: 1:4/

Úrkút SK – Peremarton SC Berhida 5:1

Csetény SE – Úrkút SK 1:0

Úrkút SK – FC Zirc – Dudar 3:1

Gratulálunk a fő táblára jutott csapatoknak, sok sikert a további küzdelmekhez!

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!