Amikor  jó az „öreg” a háznál, és mester ötös Peremartonban (videókkal)

120

Véget ért a harmadik forduló a megye egyes bajnokságban. Volt itt minden, mint egy vásárban; kiütéses győzelem, majdnem unalomba fulladt mérkőzés, küzdelem, hajtás és az újonc Sümeg menetelése…

Haman Sadjo(piros mez) sokszor lehagyta a csetényi védőket

Szerdán a Magyar Kupában egy szép góllal kiverte az esélyesebb Úrkút csapatát a Csetény gárdája. Szombaton ismét találkoztak. Mint a mérkőzés végén kiderült, ha nem ilyen rossz felfogásban játszottak volna a csetényiek, lett volna esélyük ezt a találkozót is megnyerni! Hogy ez nem így történt, az elsősorban a veterán Korpos Tibornak köszönhető. A hosszú sérüléséből visszatérő csatár tudása semmit sem kopott. Kétszer kapott olyan labdát, amelyeket más talán kihagyott volna, de ő nem tette meg ezt a szívességet, inkább berúgta a kínálkozó helyzeteit. A mérkőzés többi része, – elsősorban a csetényieknek köszönhetően, – feledhető lett.

Úrkút SK – Csetény SE 2:0 (2:0)

Úrkút, 100 néző. Jv.: Nedvesi R. Úrkút SK: Kádár – Új, Imre (Pilka), Szabó L., Korpos (Sáringer), Tróbert (Freili), Kuti, Lang, Ódor (Keller), Varga M., Haman (Buchwald). Edző: Garai Péter.

Csetény SE: Rummel – Hornyacsek R., Kiss S., Szenft, Ganzler, Nagy R., Hornyacsek E., Vincze G., Jakab, Fenyvesi, Bíró. Edző: Molnár János.

Gólszerző: Korpos (2).

Még a megye II-ben is kevés lett volna az a játék, amit a peremarton játékosai nyújtottak az ajkai pályán. Így a vendégek kedvükre lőhették a góljaikat, a sokszor lélektelen játékot mutató vendégek ellen. Így teret adtak Szedlacsek Balázsnak, hogy esélye legyen a gólkirályi címre, amelyet a mesterötösével bizonyított.

Peremarton SE – Ajka kristály SE 1:9 (1:1)

Berhida, 80 néző. Jv.: Magyar Á. Peremarton SC Berhida: Sztankovics – Varga R., Kerekes, András N., András Sz., Szabó A., Szabó Z., Czipp, Szabó B. (András Zs.), Barthalos, Nagy Cs. (Ferencz). Edző: Saáry Zoltán.

Ajka Kristály SE: Szalai (Padi) – Bakos, Hauser R. (Móger), Primusz, Ménes (Kiszlinger), Hauser T. (Szarka), Szedlacsek, Szabó Z., Mészáros, Horváth L., Kungl (Sipos). Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Szabó Z., Szabó A., ill. Szedlacsek (5), Szarka, Ménes, Horváth L., Szabó Z. (öngól).

Meglepetésre már a 2. percben vezetett a Várpalota Balatonfüreden. A bekapott gól felrázta a hazaiakat, s bajnok aspiránshoz méltóan fokozatosan átvették a játék irányítását. Végül magabiztosan tartották otthon a három fontos bajnoki pontot.

 Balatonfüred FC – Várpalotai BSK 4:1 (2:1)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Takács G. Balatonfüredi FC: Hegedüs – Emperger, Imre, Mátó (Udvardi M.), Tóth G., Mátyás (Miskei), Szabó P. (Rápó), Kós, Grecsó, Lattenstein (Szurok), Pálfi (Szőllősi). Edző: Beszédes Sándor.

Várpalotai Bányász SK: Közép – Hulka (Csapó), Kalapács, Borbás, Bogdán, Borbély, Szabó G., Sallai (Zsupek D.), Lukács, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Lattenstein, Rápó, Pálfi, Szabó P., ill. Hulka.

Dr. Márki sarokrúgása után született az első tihanyi gól.

Vasárnap a Balatonalmádi pálya nézőterén két szombati győztes edző is kíváncsi volt a Balaton parti derbyre. Az Almádi csapat, igaz, büntetőkkel kiverte a Magyar Kupából a Tihanyi csapatot. Beszédes Sándor (BFC) és Sípos István, az Ajka Kristály edzője voltak kíváncsiak a leendő ellenfeleikre.

Maga a mérkőzés nem kis meglepetésre almádi rohamokkal indult, aminek következtében már az ötödik percben góllá is érett. Baloldali akció során Burcsik Martin átadása a jobb oldalon egyedül álló Straub Ádámhoz került, aki köszönte, és jobb belsővel a vetődő Sárdi Máté mellett a kapu jobb oldalába helyezte a hazaiak vezető gólját. Meglepő volt, de a hazaiak nem álltak be védekezni, igyekeztek fokozni a nyomást a vendégcsapatra. Így a 10. percben ismét Burcsik tört be a tihanyi büntetőterületre. A védők nem tudták tartani a kifelé cselező hazai középpályást. Majdnem az alapvonalnál Károlyi Zsombor szerelte szabálytalanul. A megítélt büntetőt maga a sértett, Burcsik Martin vágta védhetetlenül a kapu jobboldalába. (Sárdi jó irányba vetődött, de a jól helyezett és jó erővel meglőtt labdát nem védhette.)

Továbbra is a hazaiak irányították és tartották kézben a találkozót. A félidő utolsó percében sarokrúgáshoz jutott a Tihany.  dr. Márki Dávid beívelésére Gál Krisztián reagált a legjobban, az ide-oda pattogó labdát a kapu bal alsó sarkába helyezte, ezzel visszahozva csapatát a mérkőzésbe.

A fordulás után sem változott a játék képe. Igyekezett nyomás alatt tartani a vendégeket a hazai gárda. A tihanyiak láthatóan kontrákra rendezkedtek ekkor már be. Egy ilyen kontraakció futott a pályán az 53. percben.

Kovácsfi Barna a jobb oldalról szögletet ívelt be. A labda át szállt és Károlyihoz került, aki Pass Balázshoz passzolt. A csatár Gálhoz továbbított, aki ütközött a védőkkel. A kipattanó labda Kovács Ádám elé került, aki Stiger Ádámmal találta magát szemben. A védőről a labda tovább pördült a szabadon hagyott Kovácsfi Barna elé. A csatár körül 20 méteres körzetben egyetlen egy almádi játékos sem tartózkodott!  Stiger Ádám igyekezett a szöget zárni, de Kovácsfi ügyesen a hálóba helyezte a labdát a védő mellett. Ezzel kiegyenlített a Tihany.

Az almádiak, mintha semmi sem történt volna, továbbra is támadtak. Ennek eredményeként három perc múltán tihanyi akciót szerelt le Zömbik Dávid. Labdája Szalai Gáborhoz került, akit Károlyi Zsombor ügyesen szerelt. Az ő labdáját viszont Nácsa Bence szerezte meg. Majd ügyesen kipasszolta a labdát a jobb oldalon szabadon álló Burcsik elé. A középpályás befelé cselezett, amikor 24 méterre a tihanyi kaputól Hajnal Gábor és Károlyi Zsombor közösen felvágták az almádi játékost.

A letett labdának maga a sértett futott neki. Lövése a jobb kapufáról kifelé pattant, amelyre leggyorsabban Jakab Gerő reagált és jobb külsővel a hálóba helyezte csapata harmadik gólját. A mi feltűnő volt, hogy a vezetés tudatával sem álltak be védekezni a hazaiak. Így egy kimondottan élvezetes, küzdelmet láthattak a kilátogató nézők. Mert a vendégek sem adták fel, igyekeztek kiegyenlíteni, ám jól működött a hazai retesz. Bár a 88. percben, a csereként beállt Horváth Benjámin lábában volt az egyenlítés lehetősége, de a baloldalról élesen belőtt labdája elsuhant Mocher Dávid kapuja előtt. Így megérdemelten tartották otthon a három pontot a hazaiak.

Balatonalmádi SE – Tihany FC 3:2 (2:1)

Balatonalmádi, 200 néző. Jv.: Baranyai T. Balatonalmádi SE: Mocher – Stiger (Blaski), Jakab, Straub (Hencz), Zömbik, Horváth P., Nácsa, Mogyorósi, Benedek (Szalai), Felföldi (Kovács R.), Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Tihanyi FC: Sárdi – Kovács Á., Márki (Varga Gy.), Németh K. (Kovács K.), Nemes, Gál (Horváth B.), László, Kovácsfi, Károlyi (Hajnal), Klauz, Pass (Benedek). Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Jakab, Burcsik, Straub, ill. Kovácsfi, Gál.

További eredmények:

Folytatja menetelését a Sümeg gárdája. A gól nélküli első félidő után jobban használták ki a helyzeteiket a hazaiak a jól játszó pétiekkel szemben.

Sümeg VSE-Péti MTE

3-0 (0-0)

Sümeg, 150 néző. Jv.: Mátéffy R. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Makkos (Csordás), Révész, Schönberger (Bencze), Markó (Horváth R.), Rédei (Reicz), Márkus, Mayer (Falusi). Edző: Fördős József.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek (Schieder), Müller, Fazekas, Oláh, Szakáts, Nagy M., Kun (Dunavölgyi), Győry, Fenyvesi, Fréh. Edző: Győry Csaba.

Gólszerzők: Kiss L., Schönberger, Müller (öngól).

Polányban a hazaiak két gólos előnyüket adtál el a szívósan küzdő fűzfőiek ellen. Kis odafigyeléssel otthon tarthatták volna mind a három pontot a hazaiak.

Községi SE Magyarpolány-Fűzfői AK

2-2 (1-0)

Magyarpolány, 150 néző. Jv.: Ákos D. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Magyar, Molnár P. (Vöröskői), Gottfried, Polt (Benkő), Horváth L., Szállási, Kardos, Veisz (Bencsik), Döbrösi, Piri. Edző: Piri Ottó.

Fűzfői AK: Sánta – Kovács K., Vati, Kallós, Balatoni, Wellesz (László), Pál, Schneider (Heidinger), Varga T. (Stein), Auerbach, Szalai. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Horváth L. (2), ill. Auerbach, Kovács K.

A jól megszervezett hazai gárda két gólos előnyét egy perc alatt kiegyenlítette a vendég együttes. Végül a hajrában tudta megszerezni a győzelmét a zirci gárda.

Zirc/Dudar-Devecser

3:2 (2:0)

Zirc, 100 néző. Jv.: Nagy J. FC Zirc/Dudar: Vörösházi – Pavelka, Vachtler, Nagy K. (Papp B.), Papp S., Dávid (Szemmelveisz), Torkos (Horváth L.), Nagy M., Takács, Turner, Sipos. Edző: Nagy Krisztián.

Devecser SE: Csepregi – Rába, Orbán A., Burucs (Horváth G.), Németh P. (Németh A.), Szakonyi, Szélessy, Paksai (Illés N.), Orbán T., Illés M., Király. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Turner (2), Dávid, ill. Szakonyi (2).

Potyogtak a gólok Ugodon. Már a mérkőzés elején két gólos előnyt szerzett a gyulafirátóti csapat. A fordulás után igyekezett a hazai gárda, de csak szépítésre futotta az erejükből, így megérdemelt vendég siker született.

Ugod-Gyulafirátót

2-5 (0-2)

Ugod, 150 néző. Jv.: Pap E. Ugod SE: Porcelán – Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Györkös (Gödri D.), Pető (Mogyorósi), Szommer, Egyed, Czere, Hegyi (Fehérvári), Zsoldos. Edző: Szőke Zoltán.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Végh, Kálmán (Rácz), Veinperl, Zágor, Balta G. (Péteri), Szabó G., Olasz, Tímár (Balta Z.), Horváth M. (Ring). Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Hegyi, Zsirai, ill. Kálmán, Balta Z., Veinperl, Tímár, Szabó G.

Kiállítva: Balta N. (45., Gyulafirátót).

Pozsgai Miklós

Kiemelt kép Stiger Ádám felvétele.

 

 

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!