Bírócsere Ajkán, nyertek az esélyesek (videóval)

123

Az ünnep miatt minden bajnoki mérkőzést augusztus 19-én játszottak le a megyében. Nem kis gondot okozva ezzel a játékvezető küldőknek. Végül is, a fordulóban nem történt meglepetés.

A múlt heti bravúrját szerette volna hazai pályán megismételni az Ajka Kristály csapata a feljutást célul kitűző Balatonfüred ellen (1. fordulóban Úrkút-Ajka Kristály 1:4) Sajnálatos esemény zavarta meg a mérkőzést; – Pilinger Krisztián vezetőbíró a mérkőzés elején megsérült, így Szalai András, első számú asszisztens vette át a mérkőzés vezetését. Megkerestem a mérkőzés játékvezetőjét, aki így számolt be a sérüléséről:

A mérkőzés 19. percében egy sprintnél pattanó érzést éreztem a jobb vádlimnál, ez után történt meg a csere. A helyszínen lévő masszőr szerint, ha szerencsém van csak egy erős húzódás, vagy amit valószínűbbnek tart részleges szakadás. Természetesen még konzultálnom kell orvossal a pontos diagnózis miatt.”  Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk a sporinak!

A helyszíni tudósítás szerint „a fürediek egy szerencsés góllal szereztek vezetést. Ezt követően a játékvezetőt le kellett váltani, megsérült. A helyére beálló asszisztens azonnal ítélt egy 11-est a vendégek javára, ami tulajdonképpen döntő is volt.” (Veol.hu)  Végül a bajnokaspiráns simán vitte el a három pontot.

Ajka Kristály SE-BFC 0-3 (0-2)

Ajka, 200 néző. Jv.: Pilinger K. Ajka Kristály SE: Szalai – Bakos, Hauser R., Ménes (Primusz), Hauser T., Szedlacsek, Horváth L. (Kiszlinger), Szabó Z., Mészáros, Vizkelety (Sipos), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Balatonfüredi FC: Hegedüs – Emperger, Imre, Mátó (Udvardi M.), Tóth G., Szabó P. (Miskei), Kós (Szurok), Krén (Rápó), Grecsó, Lattenstein (Reznyák), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Imre, Lattenstein, Tóth G.

Várpalotán igyekezett a múlt heti csorbát kiküszöbölni az Úrkút. Jobban is kezdtek, s már a 12. percben megszerezték a vezetést. Közép bravúros védése kipattant, s az úrkútiak most igazolt játékosa, Haman  Sadjo eszmélt a leghamarabb, s vágta hálóba a kipattanó labdát. (0:1) Ez a gól kissé felrázta a hazaiakat, aminek eredményeként Roll kiharcolt egy büntetőt. Bogdán lövését azonban Kádár gyönyörűen kivédte! A fordulás után igyekezett a VBSK, de az Úrkút támadásai veszélyesebbek voltak. A hajrában egy hazai védelmi hibát ragyogóan használt ki a hosszú sérüléséből visszatért Korpos Tibor, beállítva ezzel a végeredményt.

VBSK-Úrkút 0-2 (0-1)

Várpalota, 60 néző. Jv.: Ákos D. Várpalotai BSK: Közép – Horváth R. (Borbély), Hulka (Sallai), Kalapács, Borbás, Bogdán, Roll (Balogh), Szabó G., Lukács, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Úrkút SK: Kádár – Új, Imre (Sáringer), Szabó L., Korpos, Garai (Pilka, Keller), Kuti, Lang, Ódor, Varga M., Haman (Freili). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők:  Haman Sadjo, Korpos Tibor.

Szívósan védekezett Fűzfőn a Peremarton csapata egy eléggé alacsony színvonalú találkozón. Végig támadott a hazai gárda, de masszívan védekezett a peremartoni csapat. A lelkesedés kevés volt a megérdemelt hazai győzelem megakadályozásához.

Fűzfői AK-Peremarton 2-0 (1-0)

Balatonfűzfő, 100 néző. Jv.: Pap E. Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós (Pál), Balatoni, Humli (Dudás), Wellesz P. (Schneider), Solymosi (Stein), Nyári, Szabó P., Auerbach, Szalai. Edző: Horváth Ferenc.

Peremarton SC Berhida: Sztankovics – Varga R., Szabó Z., Nagy Cs. (Fülöp D.), Czipp, Barthalos (András Zs.), Szabó A., András N., Csejtei, Ferencz, Kerekes (Fülöp T.). Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Kovács K., Humli.

Mint egy zsákot, úgy tette földre Müller(fehér mez) Mogyorósit (22).

A meglepő első fordulóbeli  vereségét szerette volna feledtetni a Balatonalmádi gárdája a Péti MTE ellen. Azonnal igyekeztek élni a letámadás eszközeivel, amit a vendégek sokszor csak szabálytalanság árán tudtak megakadályozni. Így történt a 12. percben is, amikor szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a péti kapu baloldalától jó 20 méterre. A labdának Újvári Gábor futott neki, aki mesterien és védhetetlenül csavarta a péti kapu bal felső sarkába. A gól felrázta a pétieket olyannyira, hogy a 22. percben a hazaiak kapusának Mocher Dávidnak bravúrral kellett védenie egy péti lövést. Az első félóra elteltével visszavette az irányítást a hazai gárda. Sorra vezették a támadásokat, de rendre el is puskázták azokat. A 43. percben baloldalon elfutó Zömbik hajszál pontosan passzolt a befutó Burcsik elé, akit két péti játékos kisért, nem tudták szerelni, s a középpályás megtartva egyensúlyát 9 méterről a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát. A fordulás után próbálkoztak a pétiek, aminek az eredményeként egy kontratámadásból a 63. percben Felföldi ügyesen lőtt a hálóba. Így már hárommal vezettek a hazaiak.  Továbbra is a hazaiak voltak fölényben, a vendégek pedig kontrákkal próbálkoztak. A 86. percben a hazai kapu előtti kavarodásnál csak annyit lehetett látni, hogy a hazaiak kapusa fekszik a labdán. Az asszisztens középvonal felé indult, a játékvezető pedig középre mutatott. Nagy Martin lövése ezek szerint átgurulhatott a gólvonalon. (A mérkőzés után rákérdeztem az esetre, s Mocher Dávid elismerte, hogy a labda a gólvonalon túlról került hozzá. Így szabályos és jogos volt a pétiek szépítő gólja.) Összességével a sok hibával tarkított mérkőzést megérdemelten nyerték meg a hazaiak.

Balatonalmádi-Péti MTE 3-1 (2-0)

Balatonalmádi, 150 néző. Jv.: Nagy J. Balatonalmádi SE: Mocher – Stiger, Jakab, Zömbik, Horváth P., Nácsa, Újvári (Hideghéti), Mogyorósi (Lendvai), Szalai, Felföldi (Gondán), Burcsik (Benedek). Edző: Kozma Csaba.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek (Horváth Z.), Tordai (Szakáts), Müller, Oláh, Szakáts, Nagy M., Bálint, Dunavölgyi R. (Győry), Fenyvesi, Fréh. Edző: Győry Csaba.

Gólszerzők: Felföldi, Burcsik, Újvári, ill. Nagy M.

Folytatta a győzelmeit a devecseri csapat. Igaz, az első félórában már 2:0-ra vezetett a vendég polányi gárda. Még az első félidőben sikerült a hazaiaknak kiegyenlíteni a kétgólos hátrányukat. A fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán a 75. percig, amikor is Szakonyi Stefán bevette a vendégek kapuját, ezzel otthon tartva a három pontot.

Devecser-Magyarpolány 3-2 (2-2)

Devecser. Jv.: Nedvesi R. Devecser SE: Csepregi – Rába (Illés N.), Tisonyai, Orbán A. (Csicsics), Burucs (Cserna), Szakonyi, Szélessy, Paksai (Németh A.), Orbán T., Illés M., Király. Edző: Cserna Róbert.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P. (Benkő), Gottfried, Polt, Horváth L., Kardos, Vöröskői, Szállási, Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Szakonyi, Csicsics, Tisonyai, ill. Horváth L., Piri.

Könnyedebb mérkőzésre számítottak a tihanyi pályára kilátogató hazai szurkolók. Az első félidő 30. percéig ügyesen szűrték a hazai támadásokat az ugodi védők, néha ígéretes akciókat is próbáltak indítani. A 30. percben Németh pazar kiugratását Gál Krisztián gólra váltotta. A fordulás után nem találta az ellenszerét a Tihany az Ugod védekezésének. Sőt, volt pár ígéretes vendégtámadás is. Egész a 88. percig állta a sarat az Ugod. Ekkor Gál megint betalált a kapuba. Majd a hosszabbításban, a 93. percben sikerült Kovácsfi Barnának a végeredményt beállítania.

Tihany FC-Ugod SE 3-0 (1-0)

Tihany, 200 néző. Jv.: Lovasi I. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi (Kovács K.), Kovács Á., Márki (Kovácsfi), Németh K., Nemes, Gál (Horváth B.), László, Károlyi, Klauz (Erőss), Pass (Benedek). Edző: Lukács István.

Ugod SE: Porcelán – Fodor, Vesztergom, Zsirai, Györkös (Sári), Pető, Szommer, Egyed (Töreki), Czere, Hegyi, Zsoldos. Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Gál (2), Kovácsfi.

A sümegiek akaraterejük és küzdeni tudásuk, veszélyes támadójátékuk alapján megérdemelt győzelmet értek el a jól játszó csetényiekkel szemben.

Sümeg VSE-Csetény 3-2 (1-1)

Sümeg, 200 néző. Jv.: Kozma T. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman (Bujtor), Hegedűs, Kiss L., Makkos (Horváth R.), Révész, Schönberger, Markó (Reicz), Rédei (Bencze), Márkus, Mayer (Falusi). Edző: Fördős József.

Csetény SE: Mentes – Kiss S., Szenft, Ganzler, Kakas (Peng), Hornyacsek, Vincze, Jakab, Fenyvesi, Tálos D., Bíró. Edző: Molnár János.

Gólszerzők: Kiss L., Márkus, Mayer, ill. Kakas, Szenft.

Igazságos döntetlen született Gyulafirátóton. A vendégcsapat szerzett vezetést, de még az első félidőben egalizáltak a hazaiak. A második félidőben ismét a zirciek szereztek vezetést kétszer is, de a hosszabbításban sikerült a hazaiaknak pontot menteniük.

Gyulafirátót SE-FC Zirc-Dudar 3-3 (1-1)

Gyulafirátót. Jv.: Holczbauer F. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Horváth T., Végh, Kálmán (Ring), Zágor M. (Horváth M.), Veinperl, Zágor Zs., Balta G., Szabó G., Olasz (Balta N.), Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

FC Zirc-Dudar: Szemmelveisz (Pavelka) – Vörösházi, Vachtler, Papp S. (Papp B.), Barcza, Dávid, Torkos, Petróczi, Takács, Turner, Sipos. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Horváth T., Szabó G., Veinperl, ill. Petróczi (2), Turner.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!