Csillogott az Ajka Kristály Úrkúton (videókkal)

115

Hosszúnak tűnő szünet után szeles időben szombaton elrajtolt az MTD-Napló-VMLSZ Hungária megye egyes bajnokság idei szezonja. Ha lehetett volna az első forduló meccseire tippmixelni, sokan buktak volna a tippeléseiken.

A forduló legnagyobb meglepetését az Ajka Kristály gárdája okozta Úrkúton. Kissé öregurasan és körülményesen szövögették a támadásaikat a hazaiak. Az első veszélyes akciót a vendégek vezették, de Hauser lövése elkerülte a kaput. Ez a lövés ébresztőleg hatott a hazaiakra, előbb Tróbert, majd Korpos veszélyeztette az ajkai kaput-sikertelenül. Már-már gól nélkülinek ígérkezett az első félidő, ám a Pápáról Ajkára került játékos, Szedlacsek szemfülességének köszönhetően megszerezték a vezetést a vendégek. A fordulás után a hazai védelem első megingását ismét Szedlacsek használta ki, így már kettővel mentek a vendégek. Cserékkel igyekeztek a hazaiak frissíteni, ám a vendégek kontra akciói állandó veszélyt jelentettek Kádár kapujára. Egy hazai akció során Pilkát felvágták az ajkai büntetőterületen belül. A megítélt – jogos -büntetőt a hosszú kihagyás után visszatérő Korpos Tibor védhetetlenül vágta a hálóba. Igyekezett az úrkúti gárda nyomást gyakorolni, ám, ahogy lenni szokott, egy ártatlannak tűnő bedobás után jött egy „levente” gól az ajkaiaktól az úrkúti kapuba. A nagyobb vereséget Kádár akadályozta meg, 11-est hárított. Megérdemelt vendég győzelem.

Úrkút SK – Ajka Kristály SE 1:4 (0:1) Góllövők: Korpos, ill. Szedlacsek(3), Vízkelethy

Az ezüst és bronzérmes csapott össze Balatonfüreden. Már az első percekben látható volt, hogy a fűzfőiek igyekeztek betonfalat húzni a kapujuk elé. Támadásaik még akadtak a mérkőzés elején, de inkább a füredi akciók, indítások megakadályozása volt a vendégek elsődleges célja. Főleg a 4. perctől kezdve, ahol Tóth Gergő lövése egy védő lábán megpattanva pihent meg a fűzfői kapuban. Nyomott a Füred, de jól állták a rohamokat vendégek. Néha látható volt a hazaiak fizikális fáradtsága a második félidő közepétől. Így a mester, Beszédes Sándor ügyesen cserélt. Így került be az ex-veszprémi Szabó Patrik is, aki frissességével és harcosságával, és egy jobboldali lövésével biztosította be a hazaiak győzelmét. (A nézőtérről nézve, amennyiben a vendégek jobban kihasználják a szélsőjátékot és az átlövéseket, akkor pontot tudtak volna rabolni. )

Balatonfüred FC – Fűzfői AK 2:0 (1:0) Góllövők: Tóth G., Szabó P.

Magabiztosan nyert Peremartonban a Devecser a gyengén játszó hazaik ellen. Sokat elárul a hazaiak teljesítményéről, hogy az első devecseri kapura tartó lövésük a mérkőzés 75. percében esett!

Kiállítva: Bereczky Z.(48.’ Peremarton)

Peremarton SE – Devecser SE 1:4 (0:1) Góllövők: Kerekes, ill., Cserna, Csepregi, Szélessy, Orbán T.

Az első félidőben kapufát lőttek, gólhelyzetben rosszul passzoltak Az almádi focisták az újonc Sümeg ellen. A gól nélküli első félidő után nagyon úgy nézett ki, nem születik majd gól a Balaton parti találkozón. A 87. percben Márkus futott el a jobboldalon, s az alapvonaltól két méterre, 14 méterről meglőtte a labdát. A labda Borda kapus sípcsontján irányt változtatva gurult a hálóba. (Ha a hazai kapus nem ér a labdába, akkor az elgurult volna a kapu előtt.) Ezzel a góllal nyert a vendég gárda, s vitte el a három pontot.

Kiállítva: Blaski G. (72.’ második sárga után BSE)

Balatonalmádi SE – Sümeg VSE 0:1 (0:0)  Góllövő: Márkus M.

Már a 11. percben Zsirai megszerezte az ugodiak vezető gólját a Pét ellen. Igaz, bő 10 perc múlva  Fréh egyenlített. A kissé álmos első félidő után az ugodiak elkezdtek focizni, de a jól záró pétiek nem engedték kibontakozni a hazaiakat. Így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Ugod SE –Péti MTE 1:1 (1:1) Góllövők: Zsirai,. ill., Fréh.

A szerdai kupakiesés felpaprikázhatta a Tihany FC csapatát. Kétséget nem hagyva, simán legyőzték az FC Zirc-Dudar gárdáját.

FC Zirc-Dudar – Tihany FC 0:4 (0:2) Góllövők: Gál K., Márki D., Pass B., Kovácsfi B.

Az első félidőben megnyerhette volna a mérkőzését a Polány csapat, de ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Így a Rátótiak a jobb helyzet kihasználásuknak köszönhetően megérdemelten vihették haza a három pontot.

Községi SE Magyarpolány – Gyulafirátót SE 1:2 (1:0) Góllövők: Horváth L. ill.,Horváth M., Zágor M.

A csetényi katlanban saját magának köszönheti a vereségét a hazai csapat. A helyzeteket be kell lőni, s nem kihagyni! A vendég palotaiak viszont Bogdán jóvoltából minden helyzetét kihasználta.

Csetény SE – Várpalotai BSK 1: 3 (0:1) Góllövők: Tálos G., Bogdán (3).

Reméljük, a színvonal emelkedni fog a helyzet kihasználásokkal együtt.

Közben zajlanak már az MLSZ magyar Kupa megyei selejtezői is. Augusztus 16-án már a legjobb nyolc csapat csap össze. A párosítások:

Balatonalmádi SE – Balatonfüred FC Jv: Takács Gábor (Szalai András, Fülöp Zoltán)

Úrkút SK – Peremarton SC Berhida   Jv: Horváth Patrik (Nedvesi Richárd, Mitók Patrik)

FC Zirc-Dudar –Sümeg VSE                 Jv: Lovasi istván ( Fekete László, Kozma Tamás)

Ugod SE – Csetény SE                          Jv:  Bódi Attila (Karsai Roland, Nagy József)

A mérkőzések egységesen 17,30 órakor kezdődnek. Az elől álló csapatok a pályaválasztók!

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!