Beszédes Sándor BFC): Nem lehet más a célunk, mint a bajnoki cím!!!

228

Nyár ide, kánikula oda, a megyei csapatok zöme már túl van egy-két előkészületi mérkőzésen. Mi a tavalyi szezonban sokáig bajnoki álmokat kergető Balatonfüred FC Balatonalmádi előkészületi mérkőzésre látogattunk ki. Ahol a következő panoráma várt minket:

A nagy meleg ellenére láthatóan komolyan vették a csapatok a felkészülési meccset. A hazaiaknál új szakvezető kezdte el a felkészítést. Nem más, mint Kozma Csaba, aki tavasszal az FC Zirc gárdáját segítette. A Balatonalmádinak majdnem új csapatot kell építeni, hiszen heten távoztak a tavaszi meghatározó játékosok közül. Így alacsonyabb osztályokból, valamint az utánpótlás csapatukból töltötték fel a szükséges játékoskeretet. (Márki dr., Benedek, Károlyi Zsombor, László és Dévényi Tihanyba távoztak, Mékli pedig A VLC-hez ment. Károlyi Attila, a volt almádi kapus pedig minden valószínűség szerint Gyulafirátótra teszi a székhelyét.)

Hasonló mozgás tapasztalható Balatonfüreden is. A legismertebb érkezett játékos a  VLS-től érkezett Szabó Patrik volt. Ő a második félidőben szállt be a játékba, s ő fejelte az új csapata harmadik gólját. Beszédes Sándor vezetőedző említette, hogy még hét játékost szeretne tesztelni, játék közben megtekinteni. (Az edzői nyilatkozatok a videóban.)

Maga a mérkőzés úgy indult, hogy a vendégek igyekeznek mihamarább tisztes előnyhöz jutni. A hazai védelem a 44 éves Blaski Gáborral az élen azonban sorra megakasztotta a füredi támadásokat. Oly annyira, hogy a 20. percben Zömbik a saját érfelén kapott a védőitől egy labdát. Megiramodott, s  a vele futó füredi játékos még szabálytalanul sem tudta szerelni.(A meccs után beszéltem Zömbik Dáviddal az esetről, s a játékos elmondta, eszébe jutott, hogy elesik egy szabadrúgásért, de szerencsére meggondolta magát.)Így lerázva a védőjét megiramodott, s 18 méterről védhetetlen bombagólt lőtt a fürediek kapujába. Nem kellett sok idő (csupán kettő perc) máris egyenlített a füredi csapat. Baloldalról, a 11-es magasságában egy nagy bedobásra jobban ugrottak Fürediek, s Ihász rossz helyezkedése miatt be tudták fejelni a labdát az almádi kapuba.

A hátralévő időben sok volt a pontatlan, eladott labda a füredieknél, s továbbra is jól zárt az almádi védelem. Olyan helyzetek maradtak ki a hazaiak részéről, mint amilyet Újvárinak sikerült megvalósítania. Gyönyörű elfutása után egy az egyben állt szemben a kapussal 10 méterre a gólvonaltól, s sikerült neki a kapusra rúgni a labdát.

 

A szünetben „sorcserék” voltak mind a két együttesnél. A hazaiaknál Borda Patrik helyére a kapuba Nagy Mihály Dávid (U-19-es) állt be, a vendégeknél is kapuscsere volt. Annyit változott a játék képe, hogy romlott a hazaiak védekezése, javult a vendégek támadójátéka.

Ennek következtében negyedóra alatt lőttek is három gólt az almádiaknak. Már-már úgy látszott ez marad a végeredmény, amikor a 89. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a jobboldalon, 18 méterre a kaputól. A labdának a csereként beállt Lendvai futott neki. A csavartan meglőtt labdája a cserekapus Laki kezeiről vágódott a hálóba. Okos és szép gól volt.

Összességében jól szolgálta a felkészülést ez a mérkőzés. Mind a két edző láthatta, hogy mennyi munkát kell még elvégezniük a bajnoki rajtig.

Nos, segítünk nekik: – még nagyon sok munka vár mind a két csapat szakvezetőire és főleg a játékosaikra.

 

Pozsgai Miklós

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!