„Nehéz, lendületes bajnokságon vagyunk túl.” Beszélgetések a megyei foci vezetőivel (videókkal)

143

Igencsak sűrű napokon vannak túl az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetői, társadalmi munkásai és a dolgozói.
A múlt hét szerdáján zárult a megyei Magyar Kupa (Balatonederics SE – Várpalotai BSK 1:8), majd pénteken éremosztó évzáró, vasárnap megye válogatottak tornája.
De nem ülhetnek a babérjaikra, hiszen most kezdődik majd a „nagyüzem”; az új bajnokságra jelentkező csapatok regisztrálása, átigazolások, pályák újbóli ellenőrzése, ahol kisebb hiányosságokat találtak a versenybizottság tagjai.
Így videó riportokat készítettem a prominens vezetőkkel. Elsőként Csik Ferenc igazgató urat kérdeztem:

Ahhoz, hogy sikeres legyen egy bajnokság, elvitathatlanul a versenybizottságnak van a legnagyobb felelőssége. Erről a bizottság vezetőjével beszélgettem:

Amióta az angolok feltalálták a focit, azóta nem volt olyan mérkőzés, ahol mind a két csapat hibátlannak nevezze a játékvezetést. A pályákat járva, inkább „hideget” kapnak, mint „meleget”. A megyei bajnokságok játékvezetői ténykedéseiről, a feladataikról a játékvezetői bizottság elnöke beszélt.

Ne feledkezzünk meg a bajnokságok kiemelkedő sportolóiról sem, akik pénteken vehették át a megérdemelt díjaikat.

Ha pályázatot írnék ki, hogy tippeljék meg azt, hogy csak az MTD-Hungária-Napló bajnokságban (megye I-től U-14-ig bezárólag) mennyi volt a megyei szövetség szervezésében lejátszott mérkőzések száma, valószínűleg senki nem találná el. Én anyaggyűjtés során döbbentem meg, hogy hivatalosan a megyénkben 2513 mérkőzést rendeztek meg 2016 augusztusa és 2017 júniusa között!
Közben vasárnap Bakonycsernyén lezajlott a három megye (Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém) felkészülési tornája.


Eredmények:
Fejér – Veszprém 2:1 (0:0) Csapatunk gólját Osgyán Máté (Fejér- öngól) szerezte.
Veszprém – Komárom 2:2 (0:0) Büntetőkkel: 4:2. Csapatunk góljait Pávlicz Péter és Kaufmann Attila szerezték.
Fejér –Komárom-Esztergom 8:1 (2:0)
A torna végeredménye:
1. Fejér        2 2 – – 10:2       6 pont
2. Veszprém 2 – 1 1 3:4        1 pont
3. Komárom 2 – 1 1 3:10      1 pont

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!