Gólfesztivál a zárónapon a megye egyben (videóval)

93

Ragyogó időjárás, elszánt foci, (volt ahol az első félidőben antifoci) sok gól a zárónapon, ez jellemezte a 30. fordulót.

Több meglepő eredmény született. Ilyen volt például az ugodi győzelem, akik hetet vágtak a magyarpolányiaknak. Azért még izgulhatnak Pintér Csaba játékosai, mert  most már a Pápa csapatától függ a megye egyes tagságuk a jövő szezonban. Amennyiben a Pápa osztályozót játszik az NB III-ért, s nem jut tovább, akkor az ugodiak kiesnek a másodosztályba. Ha nyernek a pápaiak, akkor megmenekülnek az ugodiak, s maradnak ebben az osztályban.

A tartalékos vendégek nem késztették nagyobb erőfeszítésre a létükért harcoló hazaiakat. Zsirai vezérletével lehengerelték a vendégeket.

Ugod SE – Községi SE Magyarpolány 7:1 (  2:1) Góllövők: Zsirai (3), Hegyi(2), Budavári, Egyed, ill., Molnár P.

Márki dr. lövéséből jött a gól…

Ha valaki végig kísérte a megyei igazgatóság youtube csatornáján a Balatonalmádi élő közvetítését, az első félidőben igencsak sajnálhatták a mérkőzést kommentáló Donát Tamást. Ötlettelen, néha már az antifocit idéző megmozdulásokat tolmácsolni fogyasztható módon nem lehetett könnyű a szpíkernek. A fordulás után köszönhetően végre igazi játék alakult ki, hála a hazaiaknak. Ezzel komolyabb játékra késztetve a vendég ajkaiakat is. Feltűnő volt Márki dr. játékának javulása. Két gyönyörű góljának köszönhetően simán nyertek a hazaiak. Főleg az a gólja volt szép teljesítmény, amit a jobboldalról, az ötös magasságában bal lábbal elcsavart a vendég kapus mellet, s a lövése a kapufa belső éléről pattant a hálóba.

Balatonalmádi SE – Ajka Kristály SE 2:0 (0:0) Góllövő: Márki dr.(2)

A csetényi katlan „áldozata” lett a Gyulafirátót gárdája. A hazaiak Haman Sadjo vezérletével simán legyőzték a rátótiakat, megérdemelten.

Csetény SE – Gyulafirátót SE 4:2 (3:0) Góllövők: Haman Sadjo(2), Nagy R., Hornyacsek, ill., Ring, Balta G.

A visszavonuló Gáti Róbert (Pét) remek védéseinek köszönhetően „csak” 10 gólt tudott rúgni a bajnokság meglepetés csapata, az újonc Tihany a kiesett Pétnek. Így vált igazzá, hiába van ragyogó kapusod, ha a többiek nem tudnak felnőni hozzá.

Tihany FC – Péti MTE 10:1 (3:0) Góllövők: Pass(3),Gál(2)Nemes G., Nemes Á., Varga, ill., Horváth T.

Igazságos döntetlen született Devecserben, bár a hazaiak a szünetben már kettő góllal vezettek. A vendégek a második félidőre feljavultak, s sikerült kiegyenlíteni a hátrányukat.

Devecser SE – Várpalotai BSK 2:2 (2:0) Góllövők: Szélessy, Szakonyi, ill., Szurok, Kalapács.

Úrkúton is ketten „szegre” akasztják a focicsukát, Márton Gábor és Zsigmond Gyula. Így a bajnoki címtől már elbúcsúzott Balatonfüred vendégjátéka érdekes mérkőzést ígért. A vendégek azonnal támadólag léptek fel, ám a hazaiak ragyogóan tudták lassítani a játékot. Sőt, az első félidő legnagyobb helyzetét az úrkútiak hagyták ki. A második részben egy jól pattanó lövéssel a Füred megszerezte a vezetést. A hazaiak nem adták fel, s a mérkőzés végén ki tudtak egyenlíteni. Így egy színvonalas, jó mérkőzésen igazságos döntetlen született

Úrkút SK – Balatonfüred FC 1:1 (0:0) Góllövők: Pávlicz, Tóth G.

Örömfocival ünnepelte a záró mérkőzését a bajnok Perutz csapata, amelynek az „áldozata” a bronzérmes fűzfői csapat volt. A minden csapatrészében jobb hazaiak tetszés szerint érték el a góljaikat.

Pápai Perutz FC – Fűzfői AK 8:0(5:0) Góllövők: Szép(2), Bolla (2), Venczel, Baldauf, Szalai, Balatoni(öngól)

A nehéz helyzetben lévő Öskü minden erejét mozgósítva hengerelte le a Zirc-Dudar csapatát. Igaz, a vendégek igen csak tartalékosan álltak fel, de a hazaiak minden csapatrészükben sokkal jobbak voltak, így stabilizálták a helyüket a következő megye egyes bajnokságban.

PV Öskü FC – FC Zirc-Dudar 7:0(2:0) Góllövők: Talián(2), Szabó Zsolt Tamás(2), Sándor, Szabó G., Vaczula.

 

Ritkán fordul elő, hogy egy bajnoki fordulóban 48 gól essen, de ez most megtörtént. A bajnokságot megérdemelten nyerte a Pápa csapata, jogosan esik ki a Péti MTE, s izgulhat az Ugod SE, hogy a Pápa feljusson az NB III-ba.

A bajnokság részletes értékelése a későbbiek során történik meg itt.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!