Befutott a pápai gyors! Bajnok a Perutz…(videókkal)

89

(címkép forrása: Pápama.hu)

Eldőlt a megye egyben, hogy egyenletes, jó teljesítménnyel a Pápai Perutz nyerte meg a bajnokságot. Teljesítményükre jellemző, hogy eddig csak egy vereséget szenvedtek. Igaz, azt hazai pályán az üldöző Balatonfüredtől. A többi mérkőzésüket gyakran nagy fölénnyel nyerték meg. A csapat egységét mutatja az is, hogy csak 10 gólt kaptak a 29 mérkőzésen. Marton Miklósnak sikerült úgy összeszedni a pápai gárdát, hogy egységet csapatként verték végig a mezőnyt.

Most az a Gyulafirátót volt az „áldozat” amely képes volt többször is meglepetést okozni, s többször is érthetetlen vereséget szenvedett. A mérkőzés után nyilatkoztak az edzők Naplónak. A nyilatkozatok mindent elárulnak:

„Polonkai Csaba: – Gratulálok a Pápának! Mélységesen szégyellem magam, még edzőpartnernek sem voltunk ma jók. Nem volt tartásunk, puhányul játszottunk.

Marton Miklós: – Mindenképpen be akartuk ma biztosítani a bajnoki címet. Az elején több hiba volt a játékunkban, sok helyzetet kihagytunk, de a folytatásban megnyugodtunk és jó játékkal nyertünk. Az egész éves jó teljesítményünk meghozta a bajnoki címet.”

Gyulafirátót SE – Pápai Perutz FC 0:8 ( 0:3) Góllövők: Venczel (4), Szedlacsek(2), Baldauf, Böröczky.

Sokáig harcban volt a Balatonfüred is a bajnoki címért. Ám a füredi pályán visszavágott a Pápa a hazaiaknak, úgy, hogy Szedlacsek már a 4. percben bevette a füredi kaput. Majd jött a tihanyi iksz, így elszálltak a bajnoki remények.

Most egy tét nélküli eléggé unalmas első félidő után simán verték a rapszodikus teljesítményt nyújtó Devecsert. Nagyon kiütközött itt is az edzésmunka közötti különbség!

Balatonfüred FC – Devecser SE 5:0 (1:0) Góllövők: Imre(2), Rápó,Mátó, Miskei.

Szerdán büntetőkkel verte ki a megye Kupából a Várpalota a Tihany gárdáját. Látszott, hogy sokat kivett a hazai játékosokból a szerdai mérkőzés. Így a fizikailag jobb formában lévő félszigeti gárda megerőltetés nélkül vissza tudott vágni a palotaiaknak.

Várpalotai BSK – Tihany FC 1:3 (1:1) Góllövők: Pilka, ill., Nemes Á., Pass, Gál.

A Balatonpartján már az U – 19-es mérkőzésen megdöbbentek a nézők. A hazaiak harmadik gólja után, a középkezdésnél, a rúgó játékos észrevette, hogy Nagy Mihály, a hazaiak kapusa a 11-es pont tájékán koricál. Ügyesen megemelte a labdát, megfelelő erővel, amely a későn eszmélő kapus feje felett a hálóban kötött ki.

A felnőttek mérkőzésén a hazaiak igyekeztek mihamarabb eldönteni a mérkőzést. A péti védelem vagy jól rombolt, vagy pontatlanok voltak a lövéseik.  De a 25. percben a jobb oldalon elfutó Márki dr. lövése már a hálóban kötött ki. A 32. percben Kakas igyekezett a labdáért Dévényivel a nyakában. A 16-os előtt a felpattanó labdára felugrottak, majd az eleső Kakas magával rántotta Dévényit. Így a védő természetesen ráesett a csatárra. Legnagyobb megdöbbenésre Horváth játékvezető azonnal előrántotta a piros lapot, s felmutatta Dévényinek! (a videóból nyomon követhető az akció lassítva is.) Ez a kiállítás szerkezeti átalakításra késztette a hazaiakat. Már majdnem vége volt az első félidőnek, amikor a nagyon jól játszó Kakas kapott egy ragyogó indítást, amelyből hatalmas gólt lőtt. A fordulás után az emberhátrányban játszó hazai csapat kontrákra rendezkedett be. Széleken igyekeztek előre, volt is pár ígéretes akciójuk-sikertelenül. A ragyogó napot kifogó hazai csatár, Straub sokadik elfutása a 85. percben gólt eredményezett. Ekkor megismétlődött a U-19-es mérkőzés egyik pillanata. A gól után a középkezdésnél Kakas észrevette, hogy lyuk van a „résen”, a hazai kapus eléggé baloldalon áll a kapujánál. Kakas csőrrel hatalmas lövést eresztett el, ami a meglepett Borda mellett a kapuja jobb alsó sarkában kötött ki!

Már-már döntetlen eredmény volt várható, de a mezőny legjobbjának mutatkozó Straub nem így gondolta. A 89. percben belőtte a második gólját, ezzel otthon tartva a hazaiaknak a három bajnoki pontot.

Balatonalmádi SE – Péti MTE 3:2 (1:1) Góllövők: Staub (2), Márki dr., ill. Kakas (2)

Fűzfőre látogatott a kieső-jelölt Ugod. Az unalmasnak induló mérkőzés végül is néző szórakoztatóvá vált, köszönhetően a hazai csapat játékosainak. A fűzfői játékosok ezt a győzelmüket a héten elhunyt szertárosuk László Géza emlékének ajánlották fel.

Fűzfői AK –Ugod SE 3:0 (2:0) Góllövők: Humli(2) Auerbach.

Már a fűzfői eredmény ismeretében lépett pályára Zircen az Úrkút csapata. Világos volt már ekkor, hogy hiába nyernek, már matematikai esélyük sincs a a dobogóra, mert ha ki is kap a Fűzfő az utolsó fordulóban, s nyernek az úrkútiak, a több győzelmükkel a fűzfőiek lesznek a bronzérmesek.

A hazaiak mezőnyben egyenrangú partnerei voltak az Úrkútnak, csak a védelmük megingásainak köszönhetik a vereségüket.

FC –Zirc-Dudar – Úrkút SK 3:5 (2:3) Góllövők: Csordás, Petróczi, Vachtler, ill., Tróbert(2), Imre, Sáringer, Kádár.

Nagy melegben játszottak Magyarpolányban. Nagyon döntetlenszagúnak tűnt a mérkőzés, de a hazaiak egy szerencsés góllal meg tudták menteni a hárompontot, így stabilizálták a megye egyes tagságukat a jövő szezonra.

Községi SE Magyarpolány – Öskü FC 1:0 ( 0:0) Góllövő: Polt.

Kihagyott helyzet sora jellemezte az ajkai pályán a Kristály csapatának teljesítményét. A sokadik helyzetből a 34. percben Horváth László vezetést tudott szerezni az ajkaiaknak. A második félidő sem hozott sok változást. Támadott az Ajka, védekezett a Csetény. Már mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, kivéve a „veterán” Gersics József. A 89. percben sikerült a góljával kiegyenlíteni a mérkőzést a Cseténynek. Igazságos pontosztozkodás.

Ajka Kristály SE – Csetény SE 1:1 (1:0) Góllövők: Horváth L., ill. Gersics.

Elmondható, hogy meg vannak a dobogósok, ami még kérdéses, hogy a Pét, Ugod mellett ki, vagy kik lesznek a kiesők.

A záróforduló (minden mérkőzés június 3-án 17, 00 órai kezdettel kerül megrendezésre):

Ugod SE – Községi SE Magyarpolány

Csetény SE – Gyulafirátót SE

Tihany FC – Péti MTE

Devecser SE – Várpalotai BSK

Úrkút SK – Balatonfüred FC

Pápai Perutz FC – Fűzfői AK

Öskü FC – FC Zirc Dudar

Balatonalmádi SE – Ajka Kristály SE

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!