A legjobbak között a Balatonalmádi U 11-es futsal csapata (videóval)

118

Az MLSZ által kiírt országos U-11-es futsal bajnokság záróakkordja tegnap, a gyermeknapon, Üllőn került megrendezésre. Veszprém megye is érdekelt volt, mivel a Balatonalmádi palánták a területi, megyei, regionális tornákon sikeres vették az akadályokat, s bekerültek az ország legjobb négy együttese közé.

Az üllői sportcsarnok nézőterét majdnem megtöltötték a csapatokat elkísérő szülők. Végig nézve, az almádi szülők voltak a legtöbben és a legaktívabb. Horváth Milán nagypapája még egy nagydobot is hozott magával, hogy ütemesen tudjon szurkolni.

A mérkőzés előtti eligazításon Ács Attila edző azt kérte a játékosaitól, hogy a tudásuk legjavát adva, ne az eredmény erőltetve játszanak, hanem felszabadultan, tudásuk legjavát adva. Mert azzal, hogy bekerültek a  345 csapatból a legjobb négy közé, már dicsőséget szereztek Balatonalmádinak és Veszprém megyének.

Az első mérkőzés a kiskunhalasi Szilády RFC ellen zajlott. A mérkőzés elején még mind a két csapat óvatosan igyekezett felmérni a másik gyengeségét. Egy jó passz után a halasiaknak sikerült az első gólt belőni. Az almádiak is lőttek, de hol mellé mentek a lövések, hol jól blokkolt a védelem. Sajnos gyorsan jöttek a gólok, a 11. percben már 3:0-ra vezettek a halasiak. Jó passzok után, egyre többször sikerült eladni a labdákat, így sikerült felhozni még jobban az ellenfelet. A fordulás után valamit javult az összjáték, pontosabbak lettek a játékosaink, de tovább tartott a pontatlan lövések száma. Így megérdemelten nyert a Szilády RFC.

A másik mérkőzésen az Újpest csapata a Debreceni Honvéddal csapott össze. Izgalmas, és a korosztályhoz képest magas színvonalú mérkőzést végül is az Újpest nyerte meg.

Szilády RFC – Balatonalmádi SE 5:0 (3:0)

Újpesti TE – Debreceni SE 3:2 (1:0)

Ezután a két vesztes csapott össze a harmadik helyért. Az almádiak jól támadtak, bár az első percben védelmi hibából már gólt kaptak. A középkezdés után azonban Ács Gergő sikerrel vette be a debreceni kaput. Ám a debreceniek egy percen belül visszavették a vezetést. Jó tíz percig mezőnyjáték folyt, s egy újabb figyelmetlenség miatt tovább tudta növelni a debreceni gárda. Újabb rövidzárlat, s máris hárommal vezettek a debreceniek. Fordulás után a második almádi akció végén ismét Ács Gergő volt eredményes. Az almádi nézők ekkor még bizakodtak abban, hogy talán sikerül megfordítani az eredményt. Ám a 25. percben a debreceni Balogh lövése utat talált a kapuba. Ez a gól kissé visszavetette a csapatot, inkább a védekezésre kezdtek el koncentrálni. Az utolsó perc elején egy szép akció után újból a debreceniek  találtak a hálónkba. Ezzel kiderült, hogy Balatonalmádi a negyedik, a Debrecen pedig a bronzérmes.

A döntő első fél ideje hatalmas küzdelmet hozott, gólok nélkül. Mind a két csapat óvatos volt, csak biztosra igyekeztek menni, itt is a védekezés volt előtérben. Fordulás után három perccel a halasiak egy szép akció után sikerrel vették be az újpesti kaput. Majd három perc múlva ismét mattolták az újpestieket. Innen kezdve felszabadultan játszott halasi gárda, az újpestiek pedig igyekeztek volna legalább az egyenlítésre hajtani. Ám a halasiak ügyesen tartották a labdát. Az utolsó percben a halasi szülők állva skandálták, hogy „bajnokcsapat”.

Szilády RFC – Újpesti TE 2:0 (0:0)

Nagyon jól sikerült a rendezvény, hiszen négy csapat, négyfajta stílus, játékfelfogás, így volt mit tanulni egymástól.

Zárójelben csak annyi megjegyzésem lenne;- kár, hogy az MLSZ-nek legalább egy oklevélre nem tellett, mert – számomra szomorú volt,-hogy Balatonalmádit  csak megemlítették mint negyedik helyezettet.

Ennek ellenére büszkék vagyunk Balatonalmádira, aki méltóan képviselte Veszprém megyét.

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!