Orbán Tamás: „Sorsunk már a mi kezünkben van!” Marad a VLS az NB III-ban…

84

Rendhagyó módon, ma egy órakor játszotta le a soros bajnoki mérkőzését a VLS csapata. Helyszín a toronydarukkal, földkupacokkal övezett székesfehérvári Videoton edzőpályája volt. Ráadásul a  másik pikantériája a mérkőzésnek, hogy a veszprémi edző legjobb barátja, Pető Tamás vezette az ellenfél, a Videoton II. csapatát.  De még jobban árnyalta a mérkőzés előtt a helyzet abszurditását az, hogy amelyik csapat nyer, az eltávolodik a kiesési zónától.

Tavalyi osztályozón Gunther szerelni próbál.(Archív fotó)

Az egy órai kezdés ellenére meglepően sok néző látogatott ki a mérkőzésre, közöttük sok veszprémi drukker.(250 néző) Ideális időben Sipos Tamás (segítői: Imrő János és Molnár István) síp szavára indult a mérkőzés.

Az első percekben a hazaiak igyekeztek nyomást gyakorolni, nem sok sikerrel. Ám jól kontráztak a vendégek. Így az 5. percben már két helyzet is adódott a veszprémiek előtt; előbb Bene, majd Kókány került ziccerbe, de a hazaiak kapusa jól védett. Lassan a vendégek tudatos, láthatóan jól felépített akcióik során átvették a játék irányítását.

A Veszprém csapatában több olyan játékos is pályára lépett, akik Fehérváron nevelkedtek. Ez bizony bizonyítás jelleget is öltött, amitől időnként igencsak „paprikássá” vált több akció. Így a 21. percben Kókány olyan sérülést szenvedett, hogy le kellett cserélni.

A 39. percben egy ilyen támadás során Büki egy ragyogó csel után hajszálpontosan adott be középre, amit Bognár higgadtan helyezett a hazai kapuba. (0:1) A gól kissé megfogta a hazaiakat, de a vendégek nem tudtak több gólt szerezni.

A fordulás után a bakonyiak tovább űzték a vendéglátókat, érezvén, az egy gól nem biztos, hogy elég lesz a végén. Sorra vezették az akcióikat, a védelmük meg stabilan tudták semlegesíteni a fehérvári kontrákat.

A 60. percben Krebsz a félpályától indulva két védőt kicselezett, Benéhez passzolt, aki észrevette a jó helyzetben lévő Bognárt, hozzá ívelte a labdát. Bognár kapura fejelte a labdát, amit Zöldesi kiütött. A kipattanóra ismét Bognár rajtolt a legjobban, s a kapuba továbbította a labdát. (0:2)

A gól után kissé visszahúzódott a Veszprém, ezzel nagyobb teret adva a fehérváriaknak. A sorozatos támadások után a 68. percben a jobboldalon Lassú betőrt a 16-oson belülre. Ütközött Dobsa Gergővel, majd hangos jaj kiáltással földre rogyott. A játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott, majd második sárga után kiállította Dobsát. (A nézőtérről igencsak véleményesnek mondható az ítélet, de a játékvezető lelke rajta!) A letett labdának Bévárdi állt neki, s jól helyezett lövését Hársfalvi nem tudta védeni. (1:2)

Ez a gól felhozta a hazai gárdát. Viszont a Veszprém csapata betonfalat húzott a saját térfelén. Már a labda átvételeknél igyekeztek zavarni, a védelem pedig Gunterral az élen ragyogóan rombolt. Megfogyatkozva is az utolsó percekben még két jó helyzetet el is puskáztak. A 93. perc végén a játékvezető lefújta a mérkőzést, így a veszprémi csapat játékosai vidáman ölelkeztek össze a pályán, hiszen ez a győzelem azt jelenti, elkerültek a kieső helyről.

Orbán Tamás a mérkőzés után úgy nyilatkozott a Naplónak, hogy élete legnehezebb utolsó tíz percét élte át a kispadon.

Amennyiben jövő vasárnap Veszprémben legyőzik a Komárom csapatát, akkor a középmezőny végén zárhatják a bajnoki szezont. Gratulálunk a szervezetten, jól játszó Veszprém LS játékosainak, szakmai stábjának!

Videoton FC II. – Veszprém LS 1:2. Góllövők: Bognár (2), ill., Bédvári.

Jók:Bélvári, Va rga, Réti.ill. VLS egész csapata.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!