Tavaszi gólparádé Devecserben és Gyulafirátóton (videókkal)

65

Majdnem ideális labdarúgóidő várta  a játékosokat és a nézőket a megye pályáin, csak az időnként felerősödő szél okozott néha zavart.Ennek ellenére azért akadt pár érdekes eredmény a 28. fordulóban a megye egyben.

A még mindig tartalékos Balatonalmádi fogadta az egyre jobb formát mutató Várpalotát. Már az első félidőben többet támadott a vendégcsapat, sikertelenül. Nem úgy a kontrákra építő hazaiak. A 33. percben a félpályától nem messze Stiger Ákos lecsapott egy labdára, a védők nem érték utól, s a kapujából kint álló Közép Gergely feje felett átemelve, „hulló falevél” módjára emelte a labdát a várpalotai kapuba. (1:0) Nagyon szép megoldás volt! A fordulás után fokozta a nyomást a vendég gárda. Ráadásul a hazai védelem is megingott. A 47. percben hagyták elfutni a jobb oldalon a várpalotai Szurok Viktort, aki 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1:1) Nem sokkal később az 51. percben a hazai védelem „díszkíséretével” Kalapács Roland máris megfordította az eredményt.(1:2) Továbbra is a vendégek uralták a pályát. Amikor a hazaiaknak sikerült a palotai kapu közelébe kerülni, sorra elhibázták a lehetőségeiket. A 75. percben Pilka Roland szintén a védők gyűrűjében akadálytalanul törhetett a kapura, s a tehetetlen Károlyi mellett lőtt a hálóba. (1:3) Ez a gól még jobban felhozta a vendégeket, s jobban elbizonytalanította a hazaiakat. Ráadásul a 90. percben teljesen feleslegesen vágták fel a palotai játékost a büntetőterületen belül a hazai védők. A megítélt büntetőt Kaufmann Attila  vágta a kapu jobb alsó sarkába.  Így elmondható, hogy megérdemelten nyert a vendégcsapat. A hazaiaknak nagyon össze kell szedni magukat az eredményesség szempontjából, mert szombaton a sereghajtó Pét látogat a Balaton partjára, s várható, hogy becsületből is nagyon akarnak majd győzni a Pétiek.

Balatonalmádi SE – Várpalotai BSK 1:4 (1:0) Góllövők: Stiger Ákos, Szurok, Kalapács, Pilka, Kaufmann.

Most a Tihany volt az a csapat, aki pontokat tudott szerezni a bajnokaspiráns Balatonfüredtől. Ezzel az eredménnyel a Pápa óriási lépéselőnybe került a bajnoki cím elérésében.  A hajtós, küzdelmes mérkőzésen a házi gólkirály Gál már a 15. percben megszerezte a vezetést a félszigetieknek. Igyekezett a Füred, de nem tudtak a félidőben egalizálni. Nem kellett sokat várni a fordulás után, mert a 48. percben Tóth Gergő kiegyenlítette az állást. Hét perc múlva egy ügyes akció végén Gál ismét vezetést szerzett a hazaiaknak. Már-már levegőben lógott az újabb veresége a Balatonfürednek. Támadtak, igyekeztek nyomást gyakorolni a Tihanyra, aminek eredményeként a 83. percben Rápó révén ki tudtak egyenlíteni. A játék összképe alapján elmondható igazságos eredmény született.

Tihany FC – Balatonfüred FC 2:2 (1:0) Góllövők: Gál(2), ill., Tóth, Rápó.

Nagyon sok helyzetét elpuskázta a Pápai Perutz hazai pályán az Ajka Kristály ellen, ennek ellenére kényelmes mérkőzésen tudtak nyerni a sportszerű ellenféllel szemben. A mérkőzésen kétszer kellett csak alkalmazni a sárga lapokat! (1-1)

Pápai Perutz FC – Ajkai Kristály SE 5:0 (4:0) Góllövők: Böröczky, Venczel, Szedlacsek, Kovács, Somogyi.

Kényelmes tempóban kezdett az Úrkút a Magyarpolány ellen. Az első igazi lövést az „ex” kapus, Kádár Balázs eresztette el a 19. percben. A beadás szerű lövése végül a kapuban kötött ki. Ezek után sorra hagyta ki a helyzeteit a hazai együttes. A támadások közben védelmi rövidzárlat következett be a hazaiaknál, amit a 43. percben Molnár ki is használt, kiegyenlítve a polányiak hátrányát. A fordulás után a szél a vendégeket segítette. Egy ilyen polányi akció végén a 63. percben az úrkútiak játékos-edzője, Garai szerencsétlenül nyúlt a labdához, amely a saját kapujában kötött ki. (öngól). Ez a gól felrázta az úrkúti gárdát, s a 65. percben Pávlicz lövésével sikerült is az egyenlítés. S innen kezdve őrült hajtás indult be, de rendre hibáztak a befejezéseknél. A 87. percben egy véleményes büntetőhöz jutottak a hazaiak. A labdát Márton védhetetlenül vágta a hálóba. A sportszerű mérkőzésen az első fél idei teljesítménye miatt – talán, – megérdemelten nyertek a hazaiak.

Úrkút SK – Községi SE Magyarpolány 3:2 (1:1) Góllövők: Kádár, Pávlicz, Márton, ill., Molnár, Garai(öngól)

Tekintélyes számú néző látogatott ki a rátóti pályára, ahol a bronzéremre hajtó Fűzfő volt az ellenfél. Sajnos, már a mérkőzés első percében súlyos sérülés miatt mentőt kellett hívni a hazaiaknak. Egy talpalás után Mogyorósi maradt a földön, mint kiderült a sérülése igen súlyos, így a mentők kórházba vitték. A vendégek már a 20. percben Pallaga góljával jelezték, komolyan hajtanak a dobogó harmadik helyéért. A hullámzó játék során a 33. percben Horváth Benjámin szép góllal egyenlítette ki az állást. A fordulás után a 47. percben Kövesi góljával már a hazaiaknál volt az előny. Még egy percig sem örülhettek a hazaiak, mert a vendégek beindították a hengert! A 48. percben Heidinger Renátó egyenlített, majd az 59. percben Humli lövése után megint a Fűzfőnél volt az előny. S innen kezdve nem kegyelmezett a Fűzfő. Jól zárt a védelme, jól szervezett a középpályás sor és a csatárai is felnőttek a feladathoz. Egyenletes időközökben lőtték a góljaikat. Így a második fél idei teljesítménye alapján megérdemelten nyert a Fűzfő gárdája.

Gyulafirátót SE – Fűzfői AK 2:6 (1:1) Góllövők: Horváth B., Kövesi,. ill., Pallaga (3), Heidinger, Humli, Kovács.

Kiesési rangadó volt Öskün, ahol az Ugod csapata lépett pályára. A mérkőzés első felében a hazaiak jó pár kihagyhatatlan ziccert hagytak ki! S ilyenkor, ahogy a fociban lenni szokott, jött a büntetés. A 45. percben egy előre ívelt labdára Róka Roland rajtolt a legjobban, s a kapujából kissé kintebb álló Porcelán feje fölött a hálóba ívelte a labdát. Ez a gól megzavarta a hazaiakat. A fordulás után kissé hitehagyottan játszott a hazai csapat, amíg a vendégek egyre jobban összeszedték magukat, s ügyes labdatartásokkal, jó passzokkal operáltak. Ráadásul az 59. percben egy jobb oldali felfutás után a 16-os jobb sarkáról a fiatal Zsoldos egy jó lövést eresztett el, amely, mintha zsinóron húzták volna a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. Ez a gól még nagyobb zavart okozott a hazaiaknál, s össze szedettebb játékot hozott a vendégeknél. Ezzel a vereségével nagyon nehéz helyzetbe került a hazai csapat.

PV Öskü FC – Ugod SE 0:2 (0:1) Góllövők: Róka, Zsoldos

Haman Sadjo napja volt Csetényben a 28. forduló. A szenvedő fél a Péti MTE volt. Az az igazság, hogy a csetényiek saját maguknak nehezítették meg az első félidőt. Hiába küzdött jól a vendégcsapat, a szervezetebben játszó csetényiek megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Csetény SE – Péti MTE 4:2 (1:0) Góllövők: Haman Sadjo (3) Szenft, ill., Kakas (2)

Akik Devecserben nézték a mérkőzést még álmukban sem gondolták volna, hogy egy tucat gólt láthatnak majd. A sok gól ellenére maga a mérkőzés roppant gyenge, kritikán aluli volt. A Zirc azzal érdemelte ki a három pontot, hogy többet tett a győzelemért. Sajnos nem csak a játékosok gyengélkedtek a pályán! (A többit tessék kitalálni…)

Devecser SE – FC Zirc – Dudar 5 : 7 (2:2) Góllövők: Szakonyi(3), Szélessy, Horváth, ill., Csordás (4) Vachtler, Turner, Tálos D.

A legjobb négy csapat játszik a Veszprém Megy Kupában szerdán(május 24-én) 17 órai kezdettel a döntőbe jutásért. A párosítás:

Balatonederics SE (megye III.) – Tihany FC.(megye I.) Balatonederics. Játékvezető: Molnár István (Pilinger Krisztián, Szalai András)

Várpalotai BSK (megye I.)- Balatonfüred FC. (megye I.) Várpalota. Játékvezető: Pap Ervin (Papp Bence, Braunstetter Zsolt)

A győztesek 2017. június 7-én, Pápán játszák le a döntőt.

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!