Kész Zoltán: 9 oldalnyi módosító a 2018-as költségvetéshez – Veszprém megye érdekében (videóval)

64

A Parlament előtt van a jövő évi költségvetési tervezet. A megyét és Veszprémet érintő, a miniszterelnök által támogatott Modern Városok Program költségvetéséhez kilencoldalnyi módosító indítványt nyújtott be a térség független képviselője.

Kész Zoltán ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót a képviselői irodájában. Képviselő a tájékoztatójában kiemelte, hogy elsősorban azokat a fejlesztéseket célozta meg, amelyeket a kormányfő személyesen ígért meg itt, Veszprémben. Ezek egy részét viszont a kormány már vissza is vonta, más részeihez nem rendelt pénzügyi forrásokat. Kész Zoltán a tájékoztatón kiemelte, amennyiben a parlament támogatja a javaslatait, akkor lesz pénz többek között a

  • 8-as és a 82-es út összekötő útjának megépítésére,
  • a veszprémi déli elkerülő négysávos úttá válásához,
  • végre elindulhatna az aranyosvölgyi hídberuházás, és
  • – végre elkészülne Hajmáskéren a sokszor megígért tornaterem is.

A független képviselő a projektek megvalósításának forrásaira egyszerű, könnyen előteremhető megoldásokat javasolt  a benyújtott módosítójában.

Szerinte némi önmérsékletre lenne szükség a Fidesz részérők. Radikálisan csökkenteni kellene a kormánypropagandát közvetítő MTVA költségvetését, meg kellene szüntetni a propagandaminisztériumot, nem kellene állami hirdetésekre költeni az adóforintokat, mert azok  csupán a Fidesz pártpolitikai céljait szolgálják csak. Ezekből a felszabaduló forrásokból a miniszterelnök által beígért fejlesztések megvalósíthatóvá válhatnak.

Kitért arra, hogy a veszprémi fejlesztések fontosságát nem csak akkor kell hangsúlyozni, amikor bizalmat kért és ígéretekkel halmozta el a választópolgárokat a Fidesz a választások előtt, hanem akkor is, amikor lehetőségük van az ígéreteik betartására. Felszólította a város fideszes vezetőit, hogy érezzék át, mit jelent az adott szó, és kérjenek támogatást pártjuk parlamenti frakciójától a javaslatok befogadásához, ezzel a veszprémi fejlesztések tényleges beindításához.

Pozsgai Miklós.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!