27. forduló: 41 gól, 36 sárga, 8 piros lap, súlyos sérülés Zircen… Izzik a megye I. hajrája.(videókkal)

69

Érződik a tavasz és a véghajrá a pályákon. Nem tudni még, hogy ki lesz a bajnok, hogyan alakul a kiesés. Szóval, lesznek még meleg pillanatok a hátralévő három fordulóban.

Az „ezer sebből” vérző Öskü Fűzfőre látogatott. A dobogó aspiráns hazaiaknak égetően szükségük lett volna a három pontra, hogy le tudjanak szakadni az üldözőiktől. Hiába támadtak a hazaiak az első félidőben, csupán egy gólos előnyt tudtak szerezni. Azt is már az első percben Balatoni szerezte. A második félidőben fordítani tudott a vendégcsapat, így náluk volt az előny Talián két góljával. Humli a 73. percben ki tudott egyenlíteni, de az Öskü tovább támadott, ami eredményként a 80. percben Lóczi lőtt egy szép gólt. A házi gólkirálynak, Kovácsnak a 89. percben ismét sikerült egalizálni az eredményt. Sőt! Az utolsó percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit kihagytak! Így a játék összképe alapján maradt az igazságos döntetlen.

Fűzfői AK – PV Öskü FC 3:3 (1:0) Góllövők: Balatoni, Humli, Kovács K. ill., Talián(2), Lóczi.

Három ifjúsági csapat kerettaggal, három sérültjét, valamint a „besárgult” Márkit nélkülöző Balatonalmádi Balatonfüreden lépett pályára. Ősszel a Balaton partján nagyon nehezen tudott győzni a Füred. Nos, már a mérkőzés első perceiben világossá vált, ezen a napon nem egy súlycsoportba tartozik a két csapat. Igyekeztek a vendégek, de a jól megszervezett, rutinosabb hazaiak a végére felőrölték a vendégeket.

Balatonfüredi FC –Balatonalmádi SE 6:0 (2:0) Góllövők: Tóth Levente, (3) Miskei(2),Ódor.

Hiába játszott óriási fölényben a Várpalota, a vendég Csetény hatékonyan megszervezte a védekezését. Ráadásul a félidőben még ők vezettek! A fordulás után erősített a VBSK és 10 perc alatt máris 3:1-re vezettek. Igyekeztek a vendégek, de csak szépíteni tudtak a 87. percben.

Várpalotai BSK –Csetény SE 3:2 (0:1) Góllövők: Kustán, Új, Borbély., ill. Hornyacsek, Szenft.

Kényelmes győzelmet aratott a listavezető Péten. A kiesőnek tekinthető pétiek becsülettel igyekeztek elkerülni a kiütéses vereséget – sikerrel,- végül kellemes partnernek bizonyultak a pápaiaknak.

Péti MTE – Pápai Perutz FC 0:4 (0:3) Góllövők: Szedlacsek(3), Kovács Sz.

A forduló meglepetését a rátótiak okozták Ajkán. Ráadásul úgy, hogy az ajkaiak gólját is rátóti játékos szerezte.  Igaz, tartalékosan álltak fel a hazaiak, de ezen a napon a Rátót minden tekintetben felül múlta a mérkőzés előtt még dobogóra is esélyes hazaiakat.

Ajka Kristály SE – Gyulafirátót SE 1:6 (0:2) Góllövők: Timár (öngól)ill., Kovács K.(4), Kövesi, Horváth M.

Magyarpolányban esett meg az a csoda, hogy nem kellett lapokat előhúznia a sporinak! A korrekt játékvezetésnek köszönhetően helyenként szép foci alakult ki a pályán. A hazaiak a vendégek fölé tudtak nőni, így a vendégeknek fejet kellett hajtani a hazaiak nagyszerű játéka előtt.

Községi SE Magyarpolány – Devecser SE 2:0 (1:0) Góllövők: Németh B., Vöröskői.

Az a fura helyzet állt elő Zircen, hogy a 90. percben még 2:1-re vezettek a hazaiak. Sőt, a hosszabbításban, a 93. percben is ennyi volt az eredmény. De menjünk sorba. Már a mérkőzés elején a zirciek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Látható volt, hogy a tihanyiak a széleken előrevágott labdákkal igyekeznek operálni. Ám jól zárt a zirci védelem. A 8. percben baloldalon szabadrúgáshoz jutott a Zirc. Hoffer ívelte kapu elé a labdát, úgy látszott, hogy Sárdi kapus fogja a labdát. De a labda kicsúszott a kezei közül és a legjobban reagáló Szemmelveisz Ignác egy lépésről bekotorta a hálóba a labdát.(1:0) Továbbra is támadásban maradt a hazai gárda. A 23. percben Csordás kapott egy előre ívelést a felezővonal tihanyi részén. Csordás kicselezte a rátámadó védőt, majd 17 méterről a vetődő Sárdi mellett hálóba helyezte a második hazai gólt. A tihanyiak a fordulás után igyekeztek nyomás alá helyezni a zircieket. Egy ilyen akció után az 56. percben a kifutó hazai kapus, Tálos ütközött, majd a földön maradt. Súlyos bokasérülése miatt nem is tudta folytatni a játékot. Percekig állt a játék, majd mentő vitte el a kapust.(Mielőbbi gyógyulást!) Kényszerből a hátvéd Kiss Sándor állt a kapuba. Ez a helyzet felpaprikázta mind a két csapatot. Fokozta a nyomását a Tihany, aminek következtében a 71. percben Pass a szükségkapus mellett belőtte a tihanyiak szépítőgólját. Kozma Csaba csapata igyekezett a labdát birtokolni, nem lemondva a támadások lehetőségekről. Már-már úgy nézett ki, marad az eredmény. A 90. percben a játékvezető 9 perc hosszabbítást jelzett. A félszigetiek felszívták magukat, és egy szép támadás után a 94. percben,   Nemes szép akció végén védhetetlenül lőtt a hazai hálóba.(2:2) A 97. percben a tihanyiak teljes csapattal letámadták a hazaiakat. A jobb szélen Stáhl kapott egy előre ívelést (hazai nézők szerint is) lesen, majd eleresztett egy lövést, ami a kapuban kötött ki. Máris a vendégek vezettek. Kintről csak annyit lehetett látni, hogy Hoffer kifelé beszél. Az asszisztens hevesen lengetni kezdett. Pár mondatos eszmecsere után a játékvezető felmutatta a piros lapot Hoffernak. A játékos alig indult lefelé, amikor a játékvezető – nem tudni miért, – a csereként beállt Szemmelveisz Mihálynak is felmutatta a piros lapot. Így eléggé parázs hangulatban ért véget a találkozó. (Csak azt nem értem, hogy egy ilyen mérkőzésen miért nem volt sem szövetségi, sem játékvezető ellenőr? – szerző.)

Szintén kemény mérkőzés volt Úrkúton. A kiesés elől menekülő Ugod volt a vendég. Az első félidő 11. percében az ugodi Tóth visszahúzta az ellenfelét, jött a piros lap. Ettől a hazai csapat zavarodott meg. Körülményesen, zavartan játszottak, a vendégek jól tudták szűrni a hazai akciókat. Ráadásul a 40. percben piros lapot kapott az úrkúti Varga Máté.  A létszám hiány ellenére a 44. percben Lang szép akció végén vette be az ugodi kaput. Használt a pihenő, mert már a második félidő első percében növelni tudta az előnyét a hazai csapat. Ezután teljesen szétesett az ugodi gárda. Annyira, hogy jöttek a következő kiállítások is: Zsirai(55.’),Molnár L.(79.’) részesült piros lapos büntetésben. Így a hazai gárda a létszámfölényt is kihasználva lőtte a góljait.

Úrkút SK. – Ugod SE 6:0 (1:0) Góllövők: Lang, Sáringer, Takács A., Keller, Buchwald, Kádár B.

Akiket a kiesés réme fenyeget: Gyulafirátót (24. pont), Öskü(20 p.) Ugod (16 p.) Pét (14 p.)

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!