Üldöz a Füred, menekül a Rátót. A 26. fordulóról videókkal

79

Érződik a véghajrá a megye egyben. Tisztulnak a körvonalak, erősödik a pápai arany (bár a Fürednek még van esélye, viszont a Pápa sorsolása „könnyebb”.) Három vereség után ismét nyert a Balatonalmádi.

Mind a két csapat erőteljesen tartalékosan lépet pályára Balatonalmádiban. Hoffer Levente eltiltása, László Gábor sérülése miatt nem léphetett pályára. Sőt, a vendégeknél maga az edző is (Kozma Csaba) pályára lépett, s a mérkőzésen nagyon jó teljesítményt nyújtott! A mérkőzés első fél idejében jól romboltak a zirci védők, és sorra célt tévesztettek a zirci csatárok. Bár volt egy szituáció, amikor a játékvezető 11-est ítélhetett volna a hazai javára egy kezezés gyanús esetben.(lásd a filmfotóját!)

A második félidőre elszántabban jöttek ki a hazaiak, aminek eredményeként a 16-os bal oldali sarkáról Straub Ádám eleresztett egy életerős lövést a 62. percben. Ez a lövés, mintha zsinóron húzták volna csapódott a bal alsó sarokba.(1:0) Ezután a hazaiak igyekeztek a nyomást fokozni, a vendégek pedig kontrákat igyekeztek kialakítani. Végül a 81. percben egy formás hazai akciónál a csereként beállt Lendvai önzetlenül tálalta a labdát a 16-os vonalán az előtte jobb pozícióban lévő Zömbikhez, aki egyet igazított a labdán, és a vetődő Tálos Gergő keze mellett a kapu jobb felső részébe vágta a labdát. (2:0) Ezzel megnyugtatva az almádi játékosokat és nézőket. Megérdemelten nyertek a hazaiak.

Balatonalmádi SE – FC Zirc-Dudar 2:0 (0:0) Góllövők: Straub, Zömbik.

A zirci (kék mez) játékos röplabdás mozdulattal ment.

Az újonc Tihany némi meglepetésre a dobogó harmadik helyéért harcol. Az ellenfele a másik újonc, a Községi SE Magyarpolány volt. Kényelmesen nyerték meg a mérkőzést a lelkesen játszó vendégek ellen a sportszerű mérkőzésen a hazaiak.

Tihany FC – Községi SE Magyarpolány 5:1(2:0) Góllövők: Pass Balázs(2) Csik, Gál, Klauz, ill. Molnár P.

Devecserben lépett pályára az jelenleg kieső Ugod. Meg is szerezték a vezetést az ugodiak a 17. percben.  A hazaiak a 40. percben tudtak egyenlíteni. A 75. percben megfogyatkozott az Ugod, Bakos Gábort kiállították. Így a vendégeknek a hátralévő időben a védekezés lett a fő céljuk. Már- már úgy nézett ki, hogy az egy pontot meg tudják menteni. Ám, Király Lajos a 84. percben egy szerencsés góllal megpecsételte az ugodiak pontszerző álmát.

Devecser SE – Ugod SE 2:1 (1:0) Góllövők: Paksai, Király, ill. Joó.

Pápán lépett pályára a Várpalota. A vendégek célja nem is lehetett más, mint megakadályozni a nagyarányú vereséget. Ezért az elejétől kezdve a játék tördelése volt a céljuk, néha a sportszerűség határát is súrolva. Ennek lett „áldozata” a várpalotai Kalapács is, akit már az 57. percben kiállított a játékvezető. Így „csak” három kapott góllal megúszta a pápai vendégszereplést a Várpalota.

Pápai Perutz FC – Várpalotai BSK 3:0 (2:0) Góllövők: Új(öngól), Szép (2)

Igazi kiesési rangadó zajlott le Gyulafirátóton, ahol a hazaiak már a mérkőzés elejétől a győzelemre hajtottak, hogy minél távolabb próbáljanak kerülni a kieső zónától. Már az első perctől látható volt a nyugodtabban játszó hazaiak nem fogják kiengedni a kezdeményezést a kezükből. A sportszerűen játszó pétiek ilyen arányban is megérdemelt vereséget szenvedtek.

Gyulafirátót SE – Péti MTE 4:0 (2:0) Góllövők: Kovács K.(3), Timár

A másik bajnok aspiráns, a Balatonfüred Cseténybe látogatott. Az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a hazai gárda a Fürednek. A fordulás után, némi játékvezetői segítséggel sikerült elkezdeni a gólgyártást a vendég gárda. A technikásabban játszó Füred jól sáfárkodott a helyzeteivel, még ilyen arányban is, megérdemelten nyertek. De dicséret illeti a Csetény csapatát is, hogy legalább egy félidőn keresztül meg tudták nehezíteni a vendégcsapat dolgát.

Csetény SE – Balatonfüred FC 0:5 (0:0) Góllövők: Lattenstein(2) Pálfi, Sergő, Imre.

A szintén nehéz helyzetben lévő Öskü látogatott Úrkútra. Már az első percekben feltűnt, hogy az ösküiek nagyon jól megszervezték a védelmüket, és igyekeztek kontrákra építeni a támadásaikat. Egy ilyen kontra után a 12. percben bal odalról kapott egy szép átadást Szabó Gergely, aki két lépés után Marics kezei mellett a hálóba vágta a labdát. (0:1) A bekapott gól jó pár percre megzavarta a hazaiakat. A 38. percig semmi sem jött össze a hazaiaknak, a vendégeknek pedig volt két-három ígéretes támadásuk. Ekkor Tróberthez került a labda úgy, hogy a 16-on belül Kutit felvágták, a labda visszapattant a 16-os vonalán álló Tróberthez, aki kissé balról „zsinóros” lövést eresztett meg, ami a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. (1:1) A fordulás után a csúszos talajon a 49. percben kipörgött a labda a vetődő Tálos Gergő kezéből. Az akciót jól követő Keller rácsapott a kipördülő labdára és 3 méterről a kapus mellett a hálóba pöckölt. (2:1) Innen kezdve a vezetés meghozta a hazaiak játék kedvét. S jött a 62. perc. Hazai támadás futott. Bal oldalról Lang- Kuti- Varga volt a labda útja.   Varga bal külsővel a labdát beívelte a 20 méterre, a kapunak háttal álló Tróbertnek. A hazai játékos mellel megszelídítette a labdát, majd mesteri ollózással a vendég kapu bal felső csücskét kilőtte. (3:1) Ez a gól megtörte a vendégek lendületét, innen kezdve a nagyobb arányú vereség elkerüléséért harcoltak. Ezután szikrázó napsütésben özönvíz szerű felhőszakadás zúdult a pályára. A jó tízperces zápor alatt is igyekezett a hazai gárda, de újabb gólt már nem tudott elérni. Ezzel a győzelmével –szerencsés esetben-még az Úrkút is elérheti a dobogót.

Úrkút SK – PV 2000 Öskü FC 3:1 (1:1) Góllövők: Tróbert(2) Keller, ill., Szabó G.

A tavaszi szezon első fordulója előtt Horváth Ferenc úgy nyilatkozott, nem tudja mi lesz a fűzfői gárdával, a lényeg elkerülni a kieső zónát. Ez annyira sikerült, hogy egyre masszívabban birtokolja a harmadik pozíciót a fűzfői gárda! A 26. fordulóban a konkurens Ajka Kristályhoz látogattak. Már a 4. percben egy szerencsés góllal Auerbach megszerezte a vezetést a vendégeknek. Innen kezdve hatalmas nyomást helyezett a fűzfői gárdára a hazai csapat, még az egy pontot sem tudták megszerezni az ajkaiak.

Ajka Kristály SE – Fűzfői AK 0:1 (0:1) Góllövő: Auerbach.

Látható, hogy tovább folytatódik a harc a bajnoki címért és a bronz helyezésért, valamint a kieső helyek elkerüléséért. Lehet majd izgulni még négy fordulón keresztül.

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!