Visszavágott a Pápa, megtáltosodik az alsóház? (videókkal)

74

Érződik már, hogy az MTD-Napló- MLSZ Veszprém megyei Igazgatóság által zajló megye egyes bajnokság lassan a vége felé közeledik. Erre utal a 25. fordulóban kiosztott 35 sárga és négy piros lap is.

A bajnokság meghatározó mérkőzésére Balatonfüreden került sor, ahol a Pápai Perutz csapata lépett pályára. Nagy volt a tét, hiszen a győztes pontokkal tudja előzni a riválisát. Külön kell szólni, hogy több NB-s klub is megirigyelhette volna a füredi pálya nézőszámát. A Napló tudósítása szerint 1200-an tekintették meg a találkozót. Már az elején a szervezetebben focizó pápai csapat letette a névjegyét. Az 5. percben Baldrauf a hazai 16-os közepéről jobbra gurított, és a berobbanó Szép jobb lábbal a tétovázó védők mellett a hazai kapu bal alsó sarkába lőtte a pápaiak vezető gólját.(0:1) A gól megnyugtatólag hatott a vendégekre, a hazaiak pedig kissé feszültebbé váltak. Ahogy a foci nagy könyvben megvan írva, a vendégeknek minden sikerült, a hazaiaknak pedig semmi sem jött össze. A fordulás után megint Szép Zoltán volt a főszereplő. a 46. percben balról, 20 méterről ismét bevette Fogarasi hálóját. (0:2) A gól után a pápaiak nagyon okosan és szervezetten játszottak. Nem engedték át a területet, igyekeztek már csirájában elfojtani a hazai kezdeményezéseket. Már úgy nézett ki, marad ez az eredmény. A győri játékvezető 4 perces hosszabbítást jelzett, amelynek a végén a csereként beálló Szedlacsek egy ügyes góllal tudta tovább növelni a vendégek előnyét.(0:3).

Beszédes Sándor(BFC): – Teljesen megérdemelt a Pápa győzelme, a csapatomat ilyen gyengén még soha, edzéseken sem láttam játszani. Talán egy jó tíz perc volt az amikor elfogadhatóan játszottunk.

Márton Miklós (Pápa): – Szerencsére jókor, a két félidő elején jöttek a góljaink. A Fürednek csak a pontrúgásai tűntek veszélyesnek. Ha jobban kontrázunk, akkor nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Így két ponttal megugrott a Pápa csapata. Természetesen most nem lehet bajnokot avatni, hiszen még öt forduló hátra van. A hátralévő mérkőzéseik: – Balatonfüred: Csetény (idegenben) Balatonalmádi(otthon), Tihany (i), Devecser(o), Úrkút(i). Pápai Perutz: Várpalota (otthon) Pét (idegenben), Ajka Kristály(o), Gyulafirátót (i), Fűzfői AK (o).

Balatonfüred FC – Pápai Perutz FC 0:3 (0:1) Góllövők: Szép (2), Szedlacsek

Nagy a harca dobogó harmadik helyéért is, ahol a Fűzfő csapata a szintén dobogóra hajtó Úrkút csapatát fogadta. A hazaiak a mezőnyjáték során egy gyors kontrából szerezték meg a góljukat. A fordulás után is volt egy kontraakciójuk, de abból nem sikerült gólt szerezni. Küzdelmes mérkőzést végül a hazaiak megérdemelten nyerték meg.

Fűzfői AK – Úrkút SK 1:0 (1:0) Góllövő: Auerbach

Létkérdés lett volna a Pétnek, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Ám, a Kristály csapata is aspirál a dobogó harmadik fokára. Így a szokásos Szabó Zoltán góllal magához ragadta a kezdeményezést az ajkai gárda a második félidő 48. percében. Majd Az 58. percben Varga bebiztosította a vendég győzelmet.

Péti MTE – Ajka Kristály SE 0:2 (0:0) Góllövők: Szabó Z., Varga.

A Ösküre látogatott a Devecser gárdája. A vendégeknek két vereségük után kellettek a pontok. Nos, meg is tettek ezért mindent, ami tőlük tellett. Az első félidőbeli mezőnyjátékot egy devecseri kontra fűszerezte, amelyből vezetést is megszerezték a „Cserna legények”. (0:1) Csupán két percig örülhettek a vezetésüknek, mert Hornyáknak sikerült kiegyenlíteni. Ezek után a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak. S ahogy ilyenkor lenni szokott, egy kontra akció végén Szakonyi belőtte a második gólját is. A hátra lévő időben a devecseriek „foggal – körömmel” tartották az eredményt. Az Öskü csapata ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát, s nagyon össze kell kapniuk magukat, hogy elkerüljék a kiesést.

Öskü FC – Devecser SE 1:2 (0:1) Góllövők: Hornyák, ill., Szakonyi (2)

Igazi „totógyilkos” eredmény született Ugodon. Ki gondolta volna, hogy az idáig jól menetelő Tihany vereséggel tér haza. Látszott, hogy mind a két csapat győzelemre hajt. A 26. percben Zsoldos egy szép centerezés után megszerezte a hazaiak vezető gólját. A fordulás után is felváltva támadtak. A 72. percben egy szöglet után Zsirai növelte a hazaiak előnyét. Ezzel a győzelmével az Ugod elmozdult az utolsó helyről.

Ugod SE – Tihany FC 2:0 (1:0) Góllövők: Zsoldos, Zsirai.

Az elmúlt hetekben gyengébben játszó Balatonalmádi Magyarpolányba látogatott. A kezdeti tapogatózás után egyre jobban magához ragadta mérkőzés irányítását a hazai gárda. A 25. percben Bencsik lövése utat talált a vendég kapuba. Ebben a játékrészben a hazaiak domináltak. A fordulás után a Balaton partiak vették át az irányítást, a hazaiak kimondottan a védekezésre koncentráltak, és kontrákra igyekeztek építkezni. Ezek a kontrák viszont veszélyesek voltak. Hiába birtokolta többet a labdát a vendégcsapat, – Dévényi gólját leszámítva,- kapura nem voltak veszélyesek. A hazaiak lelkesedése végül is megérdemelt három pontot eredményezett.

Községi SE Magyarpolány – Balatonalmádi SE 3:1 (1:0) Góllövők: Bencsik, Vöröskői, Molnár, ill., Dévényi.

Várpalotán már az első negyedóra után eldőlt a mérkőzés. Egyenletes ütemben lőtték a góljaikat a hazaiak. Főleg Bogdán volt elemében. A vendégeknek statisztaszerep jutott. Így a szépítőgóljukra 86 percet kellett várni. Ezzel a vereségével a rátóti csapat kiesési zónába zuhant, s a hátralévő ellenfelei,  – a Pét kivételével, – igencsak „fajsúlyos” csapatok.

Várpalotai BSK – Gyulafirátót SE 8:1 (6:0) Góllövők: Bogdán(3), Új T., Szeletczky,Szurok, Borbás, Kaufmann., ill. Kovács

Zircen lépett pályára a Csetény együttese. Az 59. percig egyenlő erők párharca zajlott a pályán. Ekkor a zirci játékost, Hoffer Leventét kiállította a játékvezető, majd Kozma Csaba, a hazaiak edzője Barczát lecserélte a játékhoz való hozzáállása miatt. Ezt megérezvén a csetényiek megkezdték a nyomást a hazaiakra. Miután két meghatározó játékos kiesett a Zircből, könnyebb lett a vendégek dolga. A 67. percben Haman Sadjo kezdte meg a gólgyártást, amit a 73. percben Nagy Richárd, a 78. percben pedig Dávid Ádám folytatott. Miután a csetényiek fejben jobban pályán voltak, mint a zirciek, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

FC Zirc-Dudar – Csetény SE 0:3 (0:0) Góllövők: Haman Sadjo, Nagy R., Dávid. 

Ha megnézzük a tabellát, akkor megállapítható, hogy három részre tagolódik a mezőny. Az első kettő adott (72, ill. 70 pont.) A harmadik helyezettől kezdődik a „középmezőny”. (48 pont) a 11. helyezettig (26 pont.) Az alsóház pedig a 12. helyezettől számítható (25 pont) a 16. helyig (14 pont.)

Bárki lehet még bajnok, bronzérmes, és kieső. Ezért is szép a foci!

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!