Szombaton előrehozott döntő Füreden? (videókkal)

82

Még hat forduló van hátra az MTD-Napló-MLSZ Veszprém megyei első osztályú bajnokságból  és nem tudni, hogy ki lesz a bajnok ebben a szezonban. Szoros a verseny.

A 24. fordulóban mind a két bajnokaspiráns hozta a „kötelezőt”. Így szombaton, Balatonfüreden igencsak egymásnak feszülhetnek. Igazság szerint, a hazaiak lehetnek páholyban, ősszel saját pályáján tudták le tudták győzni a pápaiakat. Így, aki szombaton nyer, egy kicsit meg tud lépni a konkurense előtt.

Vesztergom József(zöld 7.) fojtásfogással igyekszik megszerezni a labdát Benedektől.

Érdekessége volt ennek a fordulónak, hogy az utolsó Ugod gárdája, – minden mindegy – alapon futott ki a pályára a Balaton partján. Az összeszedett játékuk eredményeként már a 4. percben, a 16 éves Szőke Zalán szemfülessége révén megszerezték a vezetést. Nem sokáig tartott ez az előny, mert a 20. percben jó 23 méterről szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A labda mellett Benedek és Márki tüsténkedett, majd Márki nagyon ügyesen a baloldali kapufa melletti kis résbe lőtte a labdát, amely Porcelán keze mellett a kapufa segítségével vágódott a hálóba. Alig tíz perc múlva Benedek góljával már a hazaiak vezettek. A második félidőben felváltva támadtak a csapatok, s az látszott, marad ez az eredmény. Nem így gondolkodott a 87. percben csereként beállt Gödri. A 90. percben bal oldali szöglet után ő ugrott a legmagasabbra, és védhetetlenül fejelte a labdát a hálóba. A látottak alapján a vendégek megérdemelten vitték el az egyik pontot.

Balatonalmádi SE –Ugod SE 2:2 (2:1) Góllövők: Márki, Benedek, ill. Szőke, Gödri.

A tihanyi félszigeten lépett pályára a múlt héten meglepetésre nyerő Öskü csapata. 75. percig úgy nézett ki, hogy újabb meglepetés van születőben. De nem olyan fából faragták Lukács István fiait. A 76. percben a házi gólfelelős, Gál Krisztián, majd három perc múlva Nemes Árpád lőtt Kalapács Ádám kapujába. Ezzel stabilizálta a pozícióját a félszigeti gárda.

Tihany FC – PV 2000 Öskü FC  2:0 (0:0) Góllövők: Gál, Nemes

Nagy kérdés volt, hogy az Úrkút csapata mit kezd a szemre néha már tetszetősen játszó Devecserrel. A szünetben a hazai nézők tetszésüket fejezték ki. Hiszen Kuti gólját Szélessy  még ki tudta egyenlíteni. Csak jött a második félidő, és az úrkúti henger. Fél óra alatt egyenletesen elosztva a vendégek még öt gólt helyeztek el Csepregi kapujába. Így elmondható, hogy ezzel az Úrkút vissza állt a dobogó harmadik helyéért folyó harcba.

Devecser SE – Úrkút SK 1:6 (1:1) Góllövők: Szélessy, ill.  Pávlicz (2), Kuti, Horváth R., Imre P., Sáringer D.

Péten lépett pályára a tavaszi szezonban feltámadt Fűzfői AK. Ahogy a helyszíni tudósító írta: „Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek szép kontra támadás végén szerezték első találatukat. Ezt követően a péti gárda felszívta magát, de 0:1-es állásnál egy meg nem adott tizenegyes nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását. Ráadásul a hazaiak részéről a 65. percben Schneider, majd a 71. percben Sipos került a kiállításra. Ezzel 9 főre csökkent a hazai gárda, s ezt természetesen kihasználták a vendégek.

Péti MTE – Fűzfői AK:  0:3 (0:1) Góllövők: Kovács(2), Auerbach.

Pápán a szünetben többen döbbenten néztek. Az eredményjelzőn 0:0 állt. Ilyen nemigen szokott előfordulni a bajnoki címre hajtó pápapiak mérkőzésein. A szünetben, valószínűleg Márton Miklós rendet tehetett a fejekben a hazai öltözőben, mert Venczel és Szedlacsek beindította a gólgyártást. Egy félidei játékkal sima lett a győzelem.

Pápai Perutz FC – FC Zirc-Dudar 5:0 (0:0) Góllövők: Szedlacsek (2) Venczel(2), Kovács.

Ajkán lépett pályára a Csetény csapata a Magyarpolány ellen. A vendégek már a mérkőzés első részében „elintézték” a pályaválasztót. Egyértelműen jobban akarták a győzelmet a polányiak. Ennek a mérkőzésnek a hőse Molnár P. volt, aki egymaga három gólt lőtt.

Csetény SE – Községi SE Magyarpolány 1:5 (1:5) Góllövők: Szenft., ill., Molnár (3) Vöröskői, Bencsik.

Meg kellett kicsit izzadnia a másik bajnokaspiránsnak Rátóton. Ugyan, már a 13. percben Sergő meglőtte a maga gólját, de utána jó húsz percig nagyon nyomott a hazai csapat, de a pár helyzetüket rendre elpuskázták. A második félidő 51. percében Lattenstein megnyugtatta a vendégeket a góljával. Dicséret illeti a Gyulafirátót gárdáját, hajtottak, igyekeztek, de a végére látszott a kondició és a tudásbeli különbség a két csapat között. És a 87. percben egy szöglet után Vass szép góljával alakult ki a végeredmény.

Gyulafirátót SE –Balatonfüred FC 0:3 (0:1) Góllövők: Sergő, Lattenstein, Vass.

Ebből a fordulóból elhalasztott Ajkai Kristály – Várpalotai BSK mérkőzést 2017. május 3-án pótolják!

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!