Döntetlen az úrkúti derbyn

89

A 23. fordulóban valójában nem történtek meglepő eredmények. A vezető két csapat lassan már behozhatatlan előnyre tett szert, így már csak a dobogó legalsó fokáért zajlik a küzdelem.

Ebben a csatában, mint kiderült, a nevető harmadik, a Fűzfői AK csapata jött ki a legjobban. De menjünk sorjában.

Úrkútra látogatott a bajnokság meglepetés csapata, a Tihany. Nagy iramban kezdett a hazai gárda, sorra alakította ki az akcióit sikertelenül. Majd egy pontrúgás után vezetéshez jutott a Tihany. A vezetés után feladta a támadás lehetőségét a vendégcsapat, s többször Sárdi bravúros védéseinek köszönhették, hogy megúszták gól nélkül. Az utolsó negyedórában kétszer is a kapufa mentette meg a tihanyiakat. Annyira nyomott az úrkúti gárda, hogy a végén egymás után négy szögletet is rúghattak. A negyedik szöglet után végül Kuti nagy nehezen sikerrel kotorta be a labdát a hálóba.

Ezzel az ikszel a fűzfőiek pontelőnyre tettek szert a harmadik helyen.

Úrkút SK – Tihany FC 1:1 (0:1) Góllövők: Kuti, ill. Nemes Á.

Zöldben a Fűzfő, sokadik támadásuk.

A kiismerhetetlen játékot produkáló Devecser csapata Fűzfőre látogatott. A hazaiak már a mérkőzés elejétől egész pályás letámadásokra rendezkedtek be. A vendégek pedig igyekeztek megerősíteni a védelmüket. Ez egészen a 38. percig sikerült is, ekkor viszont az új szerzemény, Kovács megszerezte a vezetést a hazaiaknak egy ügyes góllal.(1:0) A 43. percben ismét Kovács volt a főszereplő, gyönyörű gólt helyezett el Csepregi kapujába. (2:0) A fordulás után sem lankadt a hazaiak tempója. Hajtottak, sokszor a szerencse segítette a vendégeket. Jött a 70. perc, amikor Humli kapott egy szép labdát, ügyesen, két csel után ragyogó gólt lőtt. (3:0) A harmadik gól után visszavett az iramból a hazai gárda. Nagyobb teret kapott a vendéggárda, így a 82. percben Orbánnak sikerült a szépítő gólt elhelyeznie Radnai kapujában.

Fűzfői AK – Devecser SE 3:1 (2:0) Góllövők: Kovács K.(2), Humli P. ill., Orbán

Szomszédvári mérkőzés volt Várpalotán, ahol a Péti MTE lépett pályára. Ezen a mérkőzésen Bogdán brillirozott, hiszen már a második percben már szabadrúgásból megszerezte csapata vezető gólját. A szünetre már három góllal vonultak pihenőre a palotaiak.  Az 52., és az 58. percben Bogdán már a negyedik gólját szerezte meg. A tudósítás szerint a hazai gárda ezután „leült”, ezzel kissé élvezhetetlenné téve a mérkőzés hátralévő részét.

Várpalotai BSK – Péti MTE 5:0 (3:0) Góllövők: Bogdán(4), Józan.

Ugodon kiesés ellen küzdő csapatok küzdöttek meg egymással. A gyenge színvonalú mérkőzésen az első játékrész a hazaiaké volt, a második pedig a vendégeké. Egy potyaízű gól pecsételte meg a hazaiak sorsát, a döntetlen igazságosabb lett volna.

Ugod SE – Csetény SE 1:2 (1:0) Góllövők: Vesztergom., ill.,Haman Sadjo, Porcelán.

Magyarpolányban lépett pályára a bajnokaspiráns Pápai Perutz csapata. Meglátszott a tudásbeli különbség, hiszen már az első harminc perc után hat góllal vezettek a vendégek. Ezek után is tetszés szerint lőtték a góljaikat a pápaiak.

Községi SE Magyarpolány – Pápai Perutz FC 0:11 (0:8) Góllövők: Venczel(3) Szép, Szalai, Horváth, Baldauf, Bukovics, Mészáros, Udvardy, Böröczky.

Lehet, hogy elkezdi a felzárkózását a rátóti gárda? Zircen léptek pályára, ahol meglepően magabiztosan játszottak. Mondhatni, nagyon jó „edzőpartnere” volt a hazai csapat a Gyulafirátót gárdájának. Feltűnő volt a vendégek küzdeni akarása.

FC Zirc-Dudar – Gyulafirátót SE 0:2 (0:1) Góllövők: Veinperl, Mogyorósi.

Ezt a szabadrúgást fogta Károlyi, a vendégkapus.

Az elmúlt hetekben hullámzó játékot mutató Balatonalmádi Öskün játszott. Már a mérkőzés elején kitűnt, hogy a hazaiak nyerni akarnak. A vendégek biztonsági játékra törekedtek, amíg a hazaiak hosszú felívelésekkel igyekeztek operálni. A hazaiak taktikája vált be jobban az indulatoktól sem mentes mérkőzésen. Két kiállítás is bizonyítja ezt: az 53. percben egy hazai kiugrásnál a vendégvédő, Blaski oldalról (test a test ellen) igyekezett a labdát megszerezni. A (szerintünk szabályos) szerelésnél a csatár elesett. A kissé távolabb álló játékvezető, a jobboldali asszisztens beintésére lefújta az akciót. Majd –érthetetlenül – egyből piros lapot mutatott a védőnek.  A 80. percben szabadúgáshoz jutottak a hazaiak  a kaputól 25 méterre a baloldalon. A labdának Szabó Zsolt futott neki, aki védhetetlenül vágta hálóba a labdát. Majd kifutott a vendég kispad elé, és térden állva hálálkodott a vendégek edzőjének. A játékvezető ezt a „produkciót” is piros lappal honorálta. Megérdemelten nyerték meg a meccset a hazaiak, jóval lelkesebben játszottak.

PV 2000 Öskü FC – Balatonalmádi SE 3:1 (1:0) Góllövők: Hornyák, Szabó Zs. ill., Benedek.

Nem bírt egymással az első félidőben Balatonfüreden a két pályára lépő együttes. Az Ajkai Kristály csapata ekkor még jól alkalmazta a játék lassítását, és brillirozott az ajkai kapuban Szalai is. A 81. percig úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz az eredmény és a Pápa csapata visszaveheti a vezető helyét. De nem így gondolta Krén, aki 14 méterről lapos lövése Szalai kapujában kötött ki. (1:0) Ez a gól megnyugtatta a hazai gárdát. Majd a 91. percben Lattenstein mesterien másolta le Kiss László norvégok elleni gólját: gyönyörűen átemelte a labdát az ötösön kint álló vendég kapus felett a labdát, ezzel biztosítva be a győzelmet.

Balatonfüred FC – Ajkai Kristály SE 2:0 (0:0) Góllövők: Krén, Lattenstein.

Reméljük, hogy a téliesre fordult időjárás megkegyelmez a hétvégi fordulóra, és nem lesz akadálya mérkőzések lejátszásának.

 

Pozsgai Miklós.

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!