Tavaszi gólszüret Péten és Pápán (videókkal)

66

Visszapillantás a 22. fordulóra a megye egyben.

32 gól, dupla kiállítás Csetényben, értelmetlen és felesleges kiállítás Almádiban. Szóval, igen csak zajlik az élet a megye egyben. Menjünk sorban.

A tavaszi szezonban a több sebből vérző ex-bajnok, az Úrkút csapata lépett pályára Balatonalmádiban. Már a mérkőzés elején látszott, hogy a több meghatározó játékosát nélkülöző úrkútiaknak nehéz dolga lesz. A szemmel láthatóan frissebb hazaiak Mékli Alex Miksa ügyes és szemfüles góljával már a 17. percben megszerezték a vezetést. A 26. percben újabb csapás érte a vendégeket; egy összecsapás a után Kuti Dániel is megsérült, le kellett cserélni őt.  A megszerzett vezetés tudatában nem állt be védekezésre a hazai gárda. Sőt, a “veterán” Benedek István jóvoltából a 34. percben már kettővel vezettek a hazaiak.   A fordulás után igyekezett az Úrkút, de nem volt átütőerő az akciókban. Ráadásul az 57. percben egy kirúgott labdáért a fiatal hazai játékos Dévényi ment. Visszatérve, ahogy az oldalvonalhoz ért, meglepetésre a „sípmester”, a zsebéhez nyúlt, előkapta a piros lapot, kiállította a hazai játékost. A nézőtéren a nézők, még az úrkútiak is elképedve nézték a játékvezető ténykedését. Egy biztos, a játékos nem beszélt, így a durva beszéd kizárva.Időhúzás is kizárva, hiszen alig ért vissza az oldalvonalhoz.Így több, mint félórát emberhátrányban kellett játszania a hazai csapatnak. A hazaiaknák  Mékli és a csereként beálló Újvári is kihagyott egy-egy „kihagyhatatlan” helyzetet. A kontrákra játszó vendégek végül a 79. percben Pávlicz révén tudtak szépíteni. Összességében a motiváltabban játszó hazaiak megérdemelten nyerték meg az mérkőzést.

Balatonalmádi SE – Úrkút SK 2:1 (2:0) Góllövők: Mékli, Benedek, ill., Pávlicz.

A bajnoki címért harcoló két csapat közül a listavezető Balatonfüred Péten lépett pályára. A hazaiak a 22. percig bírták a tempót. Innentől a Miskei-Mátó-Sergő trió elkezdte ontani a gólokat a második félidőre összeomló hazaiakkal szemben.

Péti MTE – Balatonfüred FC 0:10 (0:3) Góllövők: Miskei (3) Mátó(3) Sergő(2),Emperger, Rápó.

A dobogóra hajtó Tihany a Devecser csapatát fogadta. A hazaiak már a 8. percben előnybe kerültek, ám még a félidő vége előtt ki tudtak egyenlíteni. A szünet után jól védekezett a Devecser, láthatóan kontrákra rendezkedtek be. Egy ilyen kontraakció végén Szakonyi a 75. percben bevette Sárdi kapuját. Végül ezzel a góllal megérdemelten nyertek a vendégek.

Tihany FC – Devecser SE 1:2 (1:1) Góllövők: Pass, ill. Csicsics, Szakonyi.

Kemény küzdelem folyt Várpalotán, ahol a Fűzfő csapata volt a vendég. Az első félidőben kemény összecsapások voltak, de nem sikerült egyik kaput sem bevenni. A fordulás után az 55. percben a „friss” fűzfői” igazolás, Kovács Kálmánnak sikerül a palotai kapuba juttatni a labdát. A hazaiak még nagyobb sebességre kapcsolta, s a 78. percben Új Tamásnak sikerült egalizálnia az állást. Már úgy nézett ki marad az iksz, de Kovács újabb villanása a 88. percben előnyt jelentett a FAK-nak, amit meg tudtak tartani a meccs lefújásáig.

Várpalotai BSK – Fűzfői AK 1:2 (0:0) Góllővők: Új, ill., Kovács (2)

A feljövőben lévő Ajkai Kristályhoz látogatott a Zirc-Dudar gárdája. Küzdelmes volt az első félidő, gólok nélkül. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai gárda, aminek eredményeként a 69. percben Hauser, majd a 73. minutában Varga sikerrel vették be Tálos Gergő kapuját. Ezzel a győzelmével az Ajkai Kristály csapata feljött a dobogó alsó fokára.

Ajkai Kristály SE – Zirc-Dudar FC 2:0 (0:0) Góllövők: Hauser, Varga.

Pápára látogatott az Ugod gárdája. A bajnoki címre hajtó hazai együttes nem hagyott kétséget arról, hogy komolyan veszik a találkozót. A 6. percben beindították a gólgyártást. Az első félidőt még bírta a vendég védelem, de a második félidőre már tetszés szerint lőtték a góljaikat a hazaiak. Így továbbra is nagy a harc a bajnoki címért. Az április 29-i Balatonfüred – Pápa mérkőzés után talán már tisztulni fog a kép, hogy ki lehet a bajnok.

Pápai Perutz FC – Ugod SE 7:0 (3:0) Góllövők: Szedlacsek (3)Kovács, Mészáros, Somogyi, Bolla.

Elkezdi-e a felzárkózást a Gyulafirátót, vagy tovább marad fejük felett a kiesés réme? Ez volt a kérdés Rátóton, ahol az újonc Magyarpolány volt az ellenfél. Az első játékrészben felváltva kerültek a kapuk veszélybe, sikertelenül. A döntetlen talán a vendégeknek lett volna jó. A szünet után nagyobb sebességre kapcsolt hazai gárda. A 60. percig bírták a vendégek a fokozódó nyomást, ám ekkor Kovácsnak sikerült gólt lőnie a hazaiaknak. Ez megnyugtatta a rátótiakat, szemre ügyesebben szőtték a támadásaikat. A kedélyeket a 80. percben Balta Norbert gólja nyugtatta meg. Ezzel még nem múlt el a veszély a hazaiak feje fölül, de egyre távolabb kerülnek a kieséstől.

Gyulafirátót SE – Községi SE Magyarpolány 2:0 (0:0) Góllővők: Kovács, Balta N.

A forduló zárómérkőzése Csetényben zajlott le, ahol az Öskü csapata vendégszerepelt. A hazaiak a múltheti úrkúti vereségüket szerették volna feledtetni, a vendégek pedig a pápai vereségüket akarták kiköszörülni. Nos, a mérkőzést a hazaiak kezdték jobban. Igyekeztek mihamarabb vezetéshez jutni, de az ösküiek jól megszervezték a védelmüket. Az első félidő közepetáján Gáspár Roland rosszul csúszott be, ezzel elgázolta a hazaiak játékosát és jogosan villant a sárga. Majd egy nagyon szép hazai támadás végén a 39. percben Nagy Richárd okos és szép gólt lőtt. A fordulás után egyre feszültebb lett a meccs, a vendégek szerettek volna kiegyenlíteni. Egyre több volt az adok-kapok. Majd az 51. percben ismét  Nagy volt a főszereplő. Ragyogó indítást kapott a jobb oldalról, lefutotta a védőjét, majd a tehetetlen Hollósi bal lába mellett a kapuba lőtt. A 88. percben Gáspár Roland hátulról „elütötte” a labdát vezető hazai csatárt. Így a második sárga, majd a piros villant. Mehetett zuhanyozni. Nem tudni, hogy mit mondhatott ezek után Hollósi, a vendégek kapusa Gáspár András játékvezetőnek, a spori ezek után gondolkodás nélkül a vendég kapusnak is felmutatta a piros lapot. Kár volt, hogy ilyen feszült hangulatban ért véget a találkozó. Izgalmas találkozó eredményeként a csetényiek is elkezdték a felzárkózását a tabellán.

Csetény SE – PV 2000 Öskü FC  2:0 (1:0) Góllövő: Nagy R. (2)

Reméljük, hogy a javuló jó idő beköszöntével a mérkőzések színvonala is tovább emelkedik. Jöhet a húsvéti forduló, olyan mérkőzésekkel, mint FAK – Devecser, Balatonfüred – Ajka Kristály, Úrkút – Tihany.

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!