Szenvedtek a dobogósok a megye I. 21. fordulójában

65

Ragyogó idő várta a csapatokat és a nézőket a hétvégén. Alapjában több kérdés is tisztázásra várt. Az Öskü csapata, amennyiben pontot-pontokat rabol a Pápa csapatától, akkor meg tud ugrani a Balatonfüred. Az alsó ház kérdése a kiesési rangadó volt. Ha nyer az Ugod, helyet tud cserélni a Rátóttal, ha meg veszítenek, akkor majdnem biztos az ugodiak kiesése.

Mint kiderült, csak két csapat volt gólképtelen, a többiek legalább egy gólt tudtak szerezni. A forduló meglepetése Fűzfőn született, ahol a hazaiaknak sikerült megállítani az elmúlt négy fordulót győztesen elhagyó Tihany csapatát.

Fűzfőn a vendégek birtokolták többet a labdát, de Horváth Ferenc edző jól készítette fel a fiait a kontra játékra. Már a 8. percben Humli egy ilyen kontrából bevette a félszigetiek kapuját. A 16. percben a tihanyiak házi gólkirálya, l tudott egyenlíteni. Majd Auerbach a 23., és a 40. percekben szintén kontrákból már kettőre növelte a hazaiak előnyét. A fordulás után igyekezett a Tihany, de a 49. percben Kovács újabb kontrából háromra növelte a hazaiak előnyét. A megnyugtató előny birtokában a hazaiak kissé felelőtlen játékba kezdtek, ami majdnem megbosszulta magát. Keszei és Pass Balázs góljaival a 87. percben már csak egy gól volt a fűzfőiek előnye, amit végül megtudtak tartani.

Fűzfői AK – Tihany FC 4:3 (3:1) Góllövők: Humli, Auerbach(2) Kovács, ill., Gál, Keszei, Pass B.

Tavaly ősszel fordulatos 4:5-ös mérkőzést játszott Devecserben a Balatonalmádi csapata. Most is fordulatos mérkőzésre számítottak a kilátogató nézők. A mérkőzésen már a 10. percben 2:0-ra vezettek a hazaiak. A vendégek a mezőnyben tetszetősen játszottak, de a kapuk előtt határozatlanok voltak. Egy szép jobboldali vendégakció végén a 35. percben Újvári két védő lerázása után 17 méterről a hazai kapu jobboldalába lőtte a vendégek becsületgólját. A fordulás után veszélyesebb volt a devecseri gárda, ám jól áll a lábán a balatonalmádi védelem. Így ez maradt a végeredmény.

Devecser SE – Balatonalmádi SE 2:1 (2:1) Góllövők: Király(2) ill., Újvári.

Már a 4. percben vezetést szerzett Balatonfüreden a Várpalotai Bányász. A gyorsan bekapott gól megzavarta a füredieket, akik a 20. percig csak loholtak az eredmény után. Ezután 10 perc alatt megfordították az eredményt, ráadásul úgy, hogy három gólt is lőttek. A fordulás után rögtön szépített a palotai gárda, de a 63. percben a hazai csapat büntetőhöz jutott. Ezt Rápó értékesítette. Így a Balatonfüred továbbra is egy ponttal előzi az üldöző Pápát.

Balatonfüredi FC – Várpalotai BSK 4:2 (3:1) Góllövők: Miskei (2), Pálfi, Rápó, ill., Bogdán, Kustán.

Kétszáz néző kíváncsian várta Úrkúton, végre magára talál e a hatszoros volt bajnok hazai gárda. A mérkőzés elején nagyon úgy nézett ki, hogy továbbra is maradnak a hullámvölgyben. De milyen a foci? A hazaiak a félidő 7. percében Sáringer révén találtak egy gólt. A góllal kissé felélénkült a mérkőzés. Ráadásul a hazaiak több helyzetet el is puskáztak. A fordulás után a csupa szív csetényi játékos, Haman Sadjonak sikerült kiegyenlíteni a hátrányt. Ez az egyenlítőgól felrázta a hazaiakat, elkezdték a régi formájukban játszani. Élvezetesebbé vált a játék.

Úrkút SK – Csetény SE 4:1 (1:0) Góllövők: Sáringer, Takács, Keller, Márton, ill. Sadjo.

Kiegyenlített játékot hozott a Zirc- Dudar – Pét mérkőzés első félideje. Igyekeztek a csapatok, de nem sikerült gólt szerezni egyik csapatnak sem. A második félidőben magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, s végül megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Zirc-Dudar FC – Péti MTE 2:0 (0:0) Góllövők: Petróczi, Tálos D.

Szintén döntetlennel zárult az első félidő Magyarpolányban, ahol az Ajka Kristály lépett vendégként pályára.(1:1) Azután az ajkaiak beindították a hengert. Szabó Zoltán mesterhármasával simán lelépték a polányi gárdát.

Községi SE Magyarpolány – Ajka Kristály SE 1:5 (1:1) Góllövők: Vöröskői, ill. Szabó(3) Ménes, Móger.

Nagyon jól megszervezett védelemmel várta a másik bajnokaspiránst az Öskü csapata. A 75. percig képtelen volt a Pápa csapata feltörni a hazaiak védőfalát. Minden pápai akciót a gólkirály jelöltre, Venczelre építettek, aki olyan őrzőket kapott, hogy képtelen volt e minutáig szabadulni tőlük. Ez a 75. percben tört meg, amikor egy, a hazai kapu előtti kavarodásnál az ötös jobb sarkáról Venczel bepaszirozta a hálóba a labdát. A gól után az ösküiek bátrabbá váltak, többet támadtak ki, eredmény nélkül. Már úgy nézett ki, marad az egygólos vendégsiker, amikor a 90. percben kapott egy szép indítást Venczel, aki okosan a hálóba helyezte a labdát, eldöntve a mérkőzést.

PV 2000 Öskü FC – Pápai Perutz FC 0:2 (0:0) Góllövő: Venczel (2).

Kiesési derby zajlott le Ugodon. Inkább a Rátót volt a kezdeményezőbb, de támadóik sorra lesre futottak. A félidő derekára ébredt fel a hazai csapat.  A 30. percben Hegyi viharzott el a jobb oldalon, amire Zsirai érkezett jól, szép gólt fejelt. A vendégek hamar egyenlítettek, Kovács K.  ment el a baloldalon, Samu bravúrral védett, a kapusról kipattanó labdára Horváth B. csapott le, okosan emelt a hosszú felsőbe. Még az első félidő ráadásában újra előnyt szerzett az Ugod, Budavári szögletét, Molnár L. belsőzte a kapuba.

A második játékrészben a hazaiak domináltak, sorra vezették a támadásokat. A sokadik hazai akció góllá érett, Hegyi ugratta ki a 17 éves Zsoldost, aki higgadtan passzolta a hálóba a labdát. A vendégeket Kovács K. hozta vissza a sírból, a 20 méterről megítélt szabadrúgást elemi erővel lőtte a léc alá. A kedélyeket Joó Cs. hűtötte le a góljával.

Mindent összevetve az Ugod sikere teljesen megérdemelt, sokkal jobban akarták a hazaiak a győzelmet.

Ugod SE – Gyulafirátót SE 4:2 (2:1) Góllövők: Zsirai, Molnár, Zsoldos, Joó, ill. Horváth, Kovács.

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!