Stabilizálja magát a Tihany a dobogón (videókkal)

43

A 20. forduló annyira volt meglepő, hogy nem történt meglepetés. Visszapillantás az elmúlt fordulóra.

Péten lépett pályára az újonc Magyarpolány, amelynek nem volt sikeres a tavaszi rajtja. Az utolsó négy mérkőzését elveszítette a Polány.  A hazaiak is három meghatározó játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni sérülések miatt. A 3:1-es vendégvezetésnél a játékvezető egy hazai gólt nem adott meg, amely kissé megzavarta a Pétieket. Végül megérdemelten nyertek a vendégek.

Péti MTE – Községi SE Magyarpolány  1:4 (0:2) Góllövők: Kallós, ill.  Molnár P.(2) Gottfried, Magyar.

A másik újonc, a Tihany csapata Balatonalmádiban lépett pályára. A hazaiak ősszel simán kaptak ki Tihanyban 4:0-ra, így várható volt, hogy igyekeznek visszavágni. Maga a mérkőzés érdekes, hullámzó volt. Feltűnt, hogy a vendégeknél Gál igencsak aktív volt. Az első gólja egy kapu előtti kavarodás utáni szemfülességét dicsérte, amíg a második góljánál,- szintén egy kapu előtti kavarodásnál,- Borda kapus hibáját használta ki a szemfüles tihanyi csatár. A harmadik gólja egy szép egyéni akciója után született. A hazaiak csak magukat okolhatják, hiszen nem voltak igazán veszélyesek a tihanyiak kapujára.

Balatonalmádi SE – Tihany FC 0:3 (0:1) Góllövő: Gál (3)

Esélytelenek nyugalmával lépett pályára a Fűzfő csapata Füreden. Igyekeztek a játékot széttördelni, sokszor szabálytalanul. Néha ezek az akciók igencsak súrolták a sportszerűség határait, aminek következtében a fűzfői játékos, Farkas már a 66. percben a kiállítás sorsára jutott. Ezzel a győzelmével a fürediek továbbra is őrzik egypontos előnyüket a rivális Perutz-al szemben.

Balatonfüred FC – Fűzfői AK 5:0 (2:0) Góllövők: Tóth L., Rápó, Lattenstein, Fekete, Miskei.

Egy pocsék első fél idei mérkőzést nézhetett a gyér számú közönség Várpalotán. Az első félidőben mind a két csapat „gyengén muzsikált”, s úgy nézett ki, ez lesz a második fél idei teljesítmény is. A 60. percben azonban a rutinos Bogdán megrázta magát, s belőtte a hazaiak első gólját. Ez a gól jótékony hatással volt a hazaiakra, s a végére magabiztos győzelmet arattak.

Várpalotai BSK – Zirc-Dudar FC 4:0 (0:0) Góllövők: Bogdán, Ilyés, Kaufman, Kustán.

Félpályáról lőtt gólt az ajkai Szabó az ugodi kapuba. Ez az akció meghatározta az ugodiak sorsát. A fellelkesült hazaiak szebbnél szebb gólokat lőttek a mérkőzésen.  Hauser bombalövése a kapufa segítségével vágódott a hálóba. A vendégeknek sikerült legalább a becsületgóljukat megszerezni, ám ennek ellenére megérdemelten nyertek a hazaiak, akik ragyogó csapatjáték mellett szép egyéni akciókat is vezettek.

Ajkai Kristály SE – Ugod SE 4:1 (3:0) Góllövők: Szabó (3), Hauser, ill. Gödri.

Égetően szüksége van a Gyulafirátótnak a pontokra, hogy elkerülje a kieső zónát. A hétvégi ellenfele a szomszéd, Öskü volt, akik a tavasszal idáig hullámzó teljesítményt mutattak a bajnokságban.  Az ösküiek nem álltak hadilábon a szerencsével, mind a két góljukat a szerencsének köszönhetik. Küzdelmes volt a találkozó, a hazaiak kitudtak ugyan egyenlíteni, de a győztes gólt képtelenek voltak megszerezni.

Gyulafirátót SE – PV Öskü FC 2:2 (1:1) Góllövők: Szokodi, Veinperl, ill. Szabó Zs., Andrási.

A csetényi katlanban csapott össze a hazai gárda a devecseriekkel. A hazaiak eddig a tavaszi szezonban négy vereséget, amíg a vendégek csak két vereséget szedtek össze. Nem jól indult a mérkőzés a hazaiaknak, mert már a 8. percben Király szemfüles góljának köszönhetően vezettek a vendégek. Küzdelmes, hullámzó játék folyt az első részben. Ráadásul a 47. percben a hazai védő, Hornyacsek olyan szerencsétlenül nyúlt a labdához, hogy az védhetetlenül vágódott a saját kapujába. Öngól, s a Devecser máris két góllal vezetett.

Ez a gól nemhogy összetörte volna a hazaiakat, hanem feltüzelte őket. Kilenc perc múlva Nagy Richárd egy ügyes mozdulattal csökkentette a hazaiak hátrányát. Hat perc elteltével Kovács szemfüles góljával sikerült kiegyenlíteni a mérkőzés állását. Már – már elkönyvelte mindenki a döntetlent, amikor a csereként beállt Pass Dániel a 86. percben belőtte a hazaiak győztes gólját. Az egyre jobban fáradni látszó vendégek összeszedték a maradék erejüket, legalább az egyik pontért, de nem jött össze az egyenlítés. A cserejátékosok nélkül érkező Devecser igazság szerint megérdemelte volna a döntetlent, de fejet kellett hajtaniuk a győzelemre jobban motivált hazaiak előtt.

Csetény SE – Devecser SE 3:2 (0:1) Góllövők: Nagy R., Kovács, Pass D. ill., Király, Hornyacsek(öngól)

Érdekesnek ígérkezett az úrkútiak vendégjátéka Pápán. A bajnokaspiráns hazaiak viszont már a 10. percben jelezték, komolyan gondolják a bajnoki címet, megszerezték a vezetést Venczel révén.

Sajnálatos esemény zavarta meg a 15. percben a mérkőzést. Böröczky és Marics csapott össze, aminek nyomán a vendégvédő nem tudta folytatni a játékot. Ez a közjáték kibillentette a vendégeket a saját ritmusukból. A 35. percben büntetőhöz jutott a hazai gárda. Venczel lövését, amely a jobb alsó sarokba tartott, Kádár bravúrral kiütötte.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a Pápa, s végül meggyőző játékkal magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

Pápai Perutz FC – Úrkút SK 4:1 (1:0) Góllövők: Venczel(2) Baldauf, Szép, ill. Lang.

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!