Góliszony hat csapatnál a 19. fordulóban (videókkal)

110

Az időjárás nem éppen tavaszi jellegét mutatta. Mind a nyolc pályán hűvös, csapadékos és szeles idő várta a csapatokat és a lelkes nézőket. Egyre jobban elhúz a mezőnytől a két bajnoki címre aspiráló gárda. Visszapillantás a 19. fordulóra.

Kiélezett csatára lehetett számítani a Balaton parti összecsapáson Fűzfőn. Nos, a hazaiak már a mérkőzés kezdetén igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. Auerbach lövésével már 23. percben megszerezték a vezetést a fűzfőiek. A vendégek a hazai kapu előteréig néha ígéretes támadásokat vezettek, de ott rendre elpuskázták a helyzeteiket. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a fűzfőiek, ezzel védekezésre kényszerítve a vendég almádiakat. A 60. percben egy formás hazai akció végén Wellesz újabb gólt lőtt.  Ez a gól újból az almádiakat rázta fel, jobban kezdtek el játszani, de a befejezéseik rendre elbuktak. Lövés helyett passzoltak, s passzok helyett lőttek fölé, mellé. A kegyelemdöfést Kovács adta meg a 88. percben; szép elfutás után ügyesen helyezte a labdát a vendégkapu jobb alsó sarkába. Ezzel az eredménnyel a FAK megerősítette a helyét az élbolyt üldöző csapatok élén.

Fűzfői AK – Balatonalmádi SE 3:0 (1:0) Góllövők: Auerbach, Wellesz, Kovács.

Az első félidő alapján úgy nézett ki, hogy a Tihany nagyon kitömi a Csetény gárdáját. Már 5:1-re vezettek a kissé hitehagyottnak tűnő vendégek ellen. Jókor jött a szünet, s nem tudni mit mondhatott a vendégek edzője a szünetben, de egy teljesen másfelfogásban játszó Csetényt lehetett látni a pályán. Oly annyira feljavultak, ha csak a második félidő számítana, akkor ezt a csetényiek nyerték meg 2:1 arányban.

Tihany FC – Csetény SE 6:3 (5:1) Góllövők: Nemes (2)Keszei, Somosi, Varga Gy, Burgyán, ill. Kottyán, Dávid, Szenft.

Nem kímélte a „szomszédot” a Perutz gárdája. Szegény devecseriek csak asszisztáltak a mérkőzésen, így gólarányt tudott javítani a pápai csapat.

Devecser SE – Pápai Perutz FC 0:9 (0:3) Góllövők: Szép(2), Nagy (2), Szedlacsek, Szalai Baldauf, Böröczky, Venczel.

Nem megy a másik újoncnak, a Magyarpolánynak. Ebben a fordulóban Várpalotán a BSK ellen szenvedték el a tavaszi szezon negyedik vereségét. A hazaiak az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszottak, a második játékrészben viszont visszaestek, így teret adtak a polányiaknak.

Várpalotai BSK – Községi SE Magyarpolány 2:0 (1:0) Góllövők: Józan, Borbás.

Már a második mérkőzésén hullajotta a pontjait az Úrkút gárdája. Most Gyulafirátóton voltak képtelenek még gólt rúgni is. A téli szünetben ezek szerint nagyon jól sikerült az erősítése a hazaiaknak. Pontokat vettek el az Almáditól, legyőzték a Devecsert, s most a volt bajnokcsapat ellen is pontot tudtak menteni.

Gyulafirátót SE – Úrkút SK 0:0 (0:0)

Ugodon lépett pályára a Pét gárdája.  A mérkőzés előtt mind a két csapatnak égetően szüksége volt a három pontra, hiszen kieső helyen tanyázott mind a két csapat. A küzdelmes mérkőzésen ügyesen taktikázott a péti együttes, a félidők végein lőtte a góljait. Az Ugodnak csak a szépítésre futotta. Így stabilizálódni látszik a tabellán az utolsó helye.

Ugod SE – Péti MTE 1:2 (0:1) Góllövők: Budavári, ill. Kun, Orbán.

Győzelmi kényszerrel lépett Zircen pályára a Balatonfüred csapata, ismerve a Pápa előző napi eredményét. A zord idő ellenére a szépszámú közönség örömmel látta, hogy a hazaiak nem feltartott kézzel kezdték a mérkőzést. Igaz, a zirciek szükség kapussal, a középhátvéd Kissel a kapuban kezdtek. A hazaiak letámadásokkal indították a mérkőzést, ami jó is ment az első hat percben. Ennyi idő kellett, hogy rendezze sorait a füredi gárda. A 7. percben Miskei kapott egy jó labdát és 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtte azt.  A gyorsan bekapott gól kissé megzavarta a hazaiakat, aminek következtében a 12. percben Sergő kettőre növelte a vendégek előnyét. Mindenki azt hitte, hogy gyorsan lövik a góljaikat a fürediek, de rendezte sorait a Zirc. Így a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak a vendégek. Fordulás után egyre jobban kidomborodott a vendégek erőnléti főlénye. Ennek eredményként Sergő az 51., és az 55. percekben hálóba fejelt és lőtt újabb gólokat. Nem kellett sokat várni az újabb füredi gólokra. A 63. percben Lattenstein, majd a 69. percben Tóth L. volt eredményes. Közben a zirciek igyekeztek, hajtottak, de eredménytelenül. Már úgy nézett ki, hogy marad a 6:0-s eredmény, amikor a 90. percben a hazai büntetőterületen belül buktatták a vendégcsatárt. A megítélt büntetőt Lattenstein a bal alsó sarokba helyezte. Ezzel alakította ki a 7:0-s végeredményt. Az eredmény csalóka, mert a játék összképe azt mutatta, hogy a Zirc-Dudar nem adta fel egy pillanatra sem, csupán az eredményes befejezései hiányoztak.

FC Zirc-Dudar – Balatonfüred FC 0:7 (0:2) Góllövők: Sergő (3), Lattenstein (2), Miskei, Tóth L.

Ösküre látogatott a Kristály csapata. Ügyesen szervezte meg a játékát, amelyre bíztatólag hatott az előző forduló meglepetés győzelme. Jól megszervezett játékának köszönheti a győzelmét.

Öskü FC – Ajkai Kristály SE 1:2 (1:0) Góllövők: Óvári, ill. Hauser(2)

 

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!