Botlott az Úrkút, nyert az utolsó Rátót a 18. fordulóban(Két videóval!)

82

A simának mondható MTD Hungária megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulója nem ígért meglepetéseket. Ám, ezért szép a foci, mégis születtek meglepő eredmények. Kezdjük a legnagyobb meglepetéssel, Sipos Tamásék meglepő győzelmével. Az elmúlt három fordulóban csak vereséget szenvedő Ajkai Kristály meglepő magabiztossággal verte meg az eddig zsinórban hat bajnoki címet szerző  úrkúti gárdát. Persze, ehhez kellett a vendégek kissé nagyképű kezdése,valamint az azután következő  enervált játéka is.

Ajkai Kristály –Úrkút SK 2:0 (1:0) Góllövő: Hauser (2)

Ragyogó, de kissé csípős időben lépet a bajnokaspiráns pályájára a Magyarpolány gárdája. A vendégek a mérkőzés elején majdnem meglepték a füredieket, de elpuskázták ezt a lehetőséget. Innen kezdve „sündisznó”állásba vonultak a polányiak, védték a területüket. A 28. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A letett labdát Lattenstein mesteri mozdulattal csavarta a kapu jobb felső sarkába.(1:0) Ugyanúgy, mint Neymar szerdán! Innen kezdve szinte felbillent a pálya. A vendégek néha 8-10 fővel védték a területüket. A fordulás után nem változott semmi. A fürediek jóformán állandóan a vendégek térfelén játszottak, nem sok sikerrel. Már úgy nézett ki, hogy a Polány csapata megússza egy góllal, amikor a 88. percben a jobb szélen Tóth G. viharzott  el. Az ötös magasságában laposan belőtte a labdát, amelyre menetrendszerűen berobbanó Sergő beletette a lábát, így az a vetődő kapus mellett a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. (2:0) A Magyarpolány jól megszervezett védekezésének köszönhetően megúszta nagyobb arányú vereséget.

Balatonfüred FC – Községi SE Magyarpolány 2:0 (1:0) Góllövők: Lattenstein, Sergő.

Szomszédvári rangadót játszottak Öskün, ahol a Pét csapata vendégszerepelt. Hiába alakított ki mezőfölényt a hazai gárda, nem mentek vele semmire, mert nem voltak elképzelések az akcióikban. A fordulás után jól kontrázták le a vendégek a továbbra is elképzelés nélkül játszó hazaiakat. Megérdemelt volt a Pétiek győzelme.

Öskü FC – Péti MTE 0:4 (0:0) Góllövők: Kun (2) Orbán, Schneider.

A tabella utolsó helyezettje, a Gyulafirátót otthonában fogadta a nemrégen még szebb napokat megélt Devecser csapatát. A nagy elszántsággal kezdő hazaiak már az 5. percben vezetést szereztek Kovács Krisztián jóvoltából, amit hat perccel később Horváth Benjámin tovább növelt. A két korán bekapott gól megzavarta a mezőnyben amúgy tetszetősen játszó vendégeket. A hazaiak jól szervezték meg a védelmüket, így a vendégek támadásai elhaltak már a 16-os előtt. A kegyelemdöfést a 63. percben ismét Horváth Benjámin adta meg, kíméletlenül bevágta a hazaiak harmadik gólját. Megérdemelten nyertek a hazaiak, ezzel elmozdultak a tabella utolsó helyéről.

Gyulafirátót SE – Devecser SE 3:0 (2:0) Góllövők: Kovács, Horváth(2)

Küzdelmes mérkőzést vívott a FC Zirc-Dudar csapata a Balatonfűzfő csapatával. Az első félidőt teljesen uralták a hazaiak, ám a második góljuk után kiengedtek, így a vendégek szépíteni tudtak. A fordulás után már csak a küzdelem dominált.

FC Zirc-Dudar – Fűzfői AK 2:1 (2:1) Góllövők: Hoffer, Csordás, ill. Auerbach.

A fordulóban azok a nézők jártak jól, akik a csetényi  mérkőzésre látogattak ki. Igazi megye egyes rangadónak lehettek tanúi. Az almádiak már a 4. percben egy öngólnak köszönhetően megszerezték a vezetést. A 9. percben egy beívelésre Bíró ugrott a legmagasabbra és védhetetlenül fejelt a hálóba (1:1) A 19. percben egy jobboldali támas után Dévényi (BSE) ütközött a Kottyánnal a 16-son belül. A hazai csatár elesett, s a játékvezető, kis késéssel a büntetőpontra mutatva sípolt.  A büntetőnek Haman Sadjo futott neki és a vetődő Károlyi mellett a kapu közepébe lőtte a labdát. (2:1) Nem kímélték magukat a csapatok. a Csetény az előny fokozására, az almádiak pedig az egyenlítésre hajtottak. A 31. percben a baloldalon futott egy vendég akció. A labda végül Lászlóhoz került aki a 16-os bal sarkától ügyesen a vetődő kapus mellett a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát(2:2) Néha egymás hibáiból éltek a játékosok a pályán. Jött a 36. perc. A hazai büntetőterületről a védők ki akartak vágni egy labdát, de a felszabadítás rövidre sikerült. A felfutó Zömbik elé került a hazai kaputól 27 méterre. Futott pár métert, majd a 22 méterről életerős lövést eresztett meg a kapura, amely védhetetlenül csapódott középen a léc alá. (2:3) Ismét fel lett adva a hazaiaknak a labda. A fordulás után hullámzott a játék, hol az egyik térfélen, hol a másik térfélen pattogott a labda. Már úgy nézett ki, hogy ez marad az eredmény, amikor a 88. percben baloldali támadás során a vendégek csatára a hazai 16-on belül ütközött az egyik védővel. A vendég csatár elesett és a játékvezető most is a büntetőpontra mutatott. A 11-esnek Károlyi futott neki és belőtte a labdát a vetődő kapus mellett. (2:4) Dicséretet érdemel mind a két csapat a küzdelemért, hajtásért.  megérdemelt a Balatonalmádi győzelme, többet tettek a sikerért a pályán.

Csetény SE – Balatonalmádi SE 2:4 (2:3)  Góllövők: Bíró, Haman, ill. Szenft(öngól), László, Zömbik, Károlyi.

A szezon meglepetéscsapat a Tihany Pápán lépett pályára.  A bajnoki címre aspiráló pápaiak már a 16. percben Venczel révén vezetést szereztek. Meglepetésre a 37. percben a tihanyiak Gál révén kiegyenlítették a hátrányukat. A szünet után felgyorsított a Pápa. Ennek eredményeként az 53. percben Venczel ügyesen pörgetett Udvardi elé, aki a jobb felső sarokba pördítette a labdát (2:1). A 67. percben a csereként beállt Szedlacsek egy szögletből érkező labdát védhetetlenül fejelt a felső sarokba. (3:1)

Pápai Perutz FC – Tihany FC 3:1 (1:1) Góllövők: V enczel, Udvardi,Szedlacsek, ill. Gál.

A nehéz helyzetben lévő Ugod Várpalotára látogatott. A mérkőzés nagy taktikai csatát hozott, főlényben játszott a hazai csapat. A fordulás után beálló cserék lendítettek a csapatok teljesítményét. Feljavult a Várpalota játéka, akár több gólt is lőhettek volna, de csak egyet sikerült a vendégek kapujába elhelyezni.

Várpalotai BSK –Ugod SE 1:0 (0:0) Góllövő: Kustán.

Reméljük, az időjárás javulásával a mérkőzések színvonala is javulni fog. S talán a játékvezetőké is.

Pozsgai Miklós

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!