Soha rosszabb kezdést! Öt csapat nem talált a hálóba, mégis 40 gól született

83

Szerencsére nem zavarta meg az időjárás a megye egyes bajnokság tavaszi nyitányát. Érezték ezt a nézők is, mert a mérkőzéseket – a Veol.hu tudósítói szerint,- ezer néző(930) tekintette meg.

A forduló egyik meglepetése Pétfürdőn született, ahol a házigazda ikszelt a dobogó harmadik helyén álló Úrkúttal. Maga a mérkőzés sok hibával tarkított, igazi egy gólos meccsnek tűnt. De a védelmeknek köszönhetően még ez az egy gól sem született meg.  Még úgy sem, hogy a 89.percben az úrkútiak 11-est is hibáztak!

Várpalotai BSK – Úrkút SK 0:0 (0:0)

A fűzfőiek a pályájuk nem megfelelő volta miatt Balatonfüredre vitték a mérkőzésüket az újonc Magyarpolány ellen. A mérkőzés előtt Horváth Ferenc azt nyilatkozta, hogy technikailag már nem, hanem mentálisan igyekezett a csapatát erősíteni. Ezen a mérkőzésen debütált a frissen igazolt ex-ajkai Kovács Kálmán. Nem is rosszul, mesterhármast ért el a találkozón. A tartalékos magyarpolányi gárda játékosai igyekeztek, hajtottak a mezőnyben, sokszor ügyesen is játszottak, de a befejezéseik nem sikerültek a fűzfői védelem hatékony munkája miatt.

Fűzfői AK – Községi SE Magyarpolány 6:0 (4:0)

Góllövők: Kovács K.(3), Polgár, Wellesz, Auerbach.

A másik újonc Tihany folytatja a menetelését. A mélyrepülésben lévő Ajka Kristály csapatát küldték haza egy sima hatossal. A hazai győzelem a csapat egységének és Gál kiváló formájának köszönhető. Ráadásul a hazaiak 10 emberrel fejezték be a mérkőzést, mert a kapusuk a 81. percben Sárdi a 16-oson kívül kézzel ért a labdához, így mehetett zuhanyozni.

Tihany FC –Ajka Kristály SE 6:0 (2:0)

Góllövők: Gál(4), Somosi, Varga Gy.

Pétfürdőn a második mérkőzésen a hazai csapat a Devecser SE csapatát látta vendégül. Mind a két csapat elég nehéz helyzetben van, így minden pontnak létfontossága lesz majd a végelszámolásnál. Ellentétes félidőt láthattak a nézők. Ziccerek sorát hagyták ki a pétiek, a vendégek pedig igyekeztek kontrákra építeni. A hazaiak szerint a játékvezető nem adott meg egy jogosnak(tűnő) 11-est. Így a vendégek 3 ponttal távozhattak Pétfürdőről.

Péti MTE – Devecser SE 1:2 (1:1)

Góllövők: Scneider, ill. Szakonyi, Szélessy.

A feljutásra hajtó Pápai Perutzhoz látogatott a csetényi gárda. Csak a gólkülönbség lehetett kérdéses ezen a mérkőzésen. Időnként voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, ahol a pápaiak szép, és hatásos akciókat vezettek. A Csetény pedig minden erejét a nagyarányú vereség elkerülésére fordította.

Pápai Perutz FC – Csetény SE 5:0 (2:0)

Góllövők: Somogyi(2), Venczel(2), Bolla.

A listavezető Balatonfüred Ösküre látogatott. A megújult hazaiaknak fejet kellett hajtaniuk a szintén bajnoki címre hajtó vendégek előtt. A mérkőzés fő jellemzője a sportszerűség volt.

Öskü FC – Balatonfüred FC 1:5 (1:2)

Góllövők: Szabó Zs., ill. Tótj G(2), Tóth L, Mátó, Lattenstein.

Ugodon lépett pályára az FC Zirc-Dudar csapata. A hazaiaknak égetően szüksége lett volna a pontra, pontokra. A vendégek pedig jól erősítettek a téli szünetben. Az első félidőben jobban játszott az Ugod,  egy kapufát is lőttek. Ám, egy  büntetővel a vendégek szereztek vezetést. Ezt még ki tudták egyenlíteni a hazaiak a szünet előtt, de a vendégek még ebben a szakaszban lőttek egy gólt, így előnnyel vonulhattak szünetre.. Azután érthetetlen módon a második játékrészre teljesen szétesett az ugodi csapat, így a vendégek tetszetősen lőhették a további góljaikat. Zsirai(Ugod) a 82. percben a kiállítás sorsára jutott.

Ugod SE – FC Zirc-Dudar 1:5 (1:2)

Góllövők: Budavári, ill.,Takács(2), Barcza(2)Petróczi.

Gyulafirátót SE – Balatonalmádi SE mérkőzés zárta a fordulót. Az őszi szezonban enerváltan, elképzelés nélkül játszó hazai gárdára rá sem lehetett ismerni. Igaz, az átigazolási szezonban hét új játékos érkezett Rátótra. Már az első percekben láthatóvá vált, hogy a hazai gárda igyekszik otthon tartani a három pontot. Lendületesen, néha ötletesen szőtték a támadásaikat. A 16. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. A jobboldalon,  22 méterről a labdának az ex-almádis Horváth Benjámin futott neki. Borda kapus kéttagú sorfalat kért. A laposan belőtt szabadrúgás a sorfal mellett és a vetődő Borda kezétől 2 centire szépen bepattogott a hálóba. Igazi potyagól volt! (1:0) A 25. percben balról beívelt labdára 6 hazai védő közül Márki dr. reagált a leggyorsabban és Szente kapus kezei mellett fejelt a hálóba. Ez is védelmi hiba volt. (1:1) A 41. percben középen futó hazai támadásnál Kovácshoz került a labda, kicselezett két vendégjátékost, majd 20 méterről eleresztett egy életerős lövést, amely védhetetlenül vágódott a léc alá. Szép csatár teljesítmény volt! (2:1) A második félidőben erősíteni próbált a vendég gárda, amelynek eredményeként   a 67. percben jobbról beívelt labdára leggyorsabban Zömbik reagált. Kissé felugorva fejelt a kapu baloldalába. (2:2) A 78. percben született még egy hazai gól, de a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. A 79. percben Károlyit szerelték szabálytalannak tűnő mozdulattal a hazai 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Majd a mérkőzés végén a 85. percben Lendvai kapott egy szép labdát 10 méterre a hazai kaputól, de estében a kapu fölé vágta a labdát. Nem volt szép a játék, de dicséretet érdemel mind a két csapat a hajtós, pörgő ritmusú mérkőzésért.

Gyulafirátót SE – Balatonalmádi SE 2:2 (2:1)

Góllövők: Horváth B., Kovács, ill., Márki dr., Zömbik

Elmondható, hogy soha rosszabb idény kezdés ne legyen a megyei bajnokságban!

Pozsgai Miklós

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!