Őszi számvetés II. rész. Bajnok aspiránsok, kieső-jelöltek, Téli Kupa

97

Folytatva az őszi szezon értékelését és böngészve a jegyzőkönyveket akad még néhány furcsaság. A megyei bajnokságokban ősszel a legidősebb pályára lépő játékos a megye III-as pápai Sóti Mihály volt, a maga 58 évével. Őt a Jásd-Csetény játékosa, Nagy Csaba követte a maga 56 évével. A megye I-ben a 48 éves Gersics József a legidősebb pályára lépett játékos volt.

Ennyi statisztika után tekintsünk előre is. A jelenlegi állás alapján nagy harc várható a bajnoki címért a Balatonfüred FC és a Pápai Perutz csapatai között. 12, illetve 11 pont az előnyük a harmadik Úrkút csapata előtt. Így várható, hogy ők küzdhetnek meg a bajnoki címért. Amennyiben Orbán Tamás csapata, a Veszprém LC az NB III-as bajnokság nyugati csoportjában sikerülne a 11-12. helyet megszerezni, akkor a feljutó megye I-es csapattal már három csapat is játszhatna a nyugati csoportban.(Ajka FC, Veszprém LC, Pápai Perutz vagy a Balatonfüred FC.) A bronzéremért is nagy harc fog folyni, miután az Úrkút előnye csupán négy pont a negyedik balatonalmádi, az ötödik (újonc)Tihany, öt pont a hatodik Ajkai Kristály előtt. Tehát, nagy harc lehet a bronzéremért is.

A kiesés. Ha a Veszprém csapata kiesik az NB III-ból, akkor nagy bajban lehet majd a megye I-es bajnokság utolsó három-négy csapata. Jelenleg a Csetény, Ugod, Pét és a Gyulafirátót csapatai vannak veszélyben. Persze, hátra van még 15 forduló, addig még nagyon sok minden lezajlik majd a bajnokságban.

Meglepően kevesen neveztek az idei Téli Kupára. (Valószínűleg a megemelt nevezési díj miatt.) Az első fordulóban a bajnokaspiráns Balatonfüred sima 10:0-ás győzelmet aratott a másodosztályú Tótvázsony ellen. Ami szomorú, Balatonalmádi csapata csupán egy edzést tartott Füreden, miután a Füred Utánpótlás csapata nem állt ki ellenük. A másik helyszínen, Ajkán nagy meglepetésre a másodosztályú Sümeg 2:2-es döntetlent ért el az NB-s FC Ajka ellen. A Pápai ELC csapata pedig 3:1-re nyert a Veszprém UFC csapata ellen.

Balatonfüred FC – Tótvázsony MTD Hungária Téli Kupa. Támad a Tótvázsony(sárga mez)Fotó: Pozsgai M.

Még egy jó hónap, s remélhetőleg az időjárás is kegyeibe fogadja majd a játékosokat, nézőket, és folytatódhat a bajnokság a megye I-ben a 16. fordulóval.

MTD Hungaria Megye I. osztályú bajnokság 16. forduló. 2017. február 25.

Fűzfői AK – Községi SE Magyarpolány

Várpalotai BSK – Úrkút SK

Péti MTE – Devecser SE

Tihany FC – Ajkai Kristály SE

Pápai Perutz FC – Csetény SE (kezdés: 15,00 óra)

2017. február 26. vasárnap:

Öskü FC – Balatonfüred FC

Gyulafirátót SE – Balatonalmádi SE

Ugod SE – FC Zirc-Dudar

A mérkőzések 13, 30 órai kezdődnek!

Pozsgai Miklós

 

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!