Emberi bőrből készül az okosórák vezérlése

51

Az okosórák érintőkijelzője túl apró az ujjainkhoz, és senki sem fog belemenni olyan kompromisszumba, amit a péklapát méretű mobilokkal többé-kevésbé elfogadtunk. Néhány gyártó már a kijelzőt sem tartja fontosnak: a Withings teljesen kijelzőmentes Activitéje után most a Garmin is bemutatott egy minimalista megoldást, a Vívomove nevű órájában csak két vékony sáv jelzi, hogy aznap eleget mozogtunk-e. Kijelző hiányában nincs mit nyomkodni, a probléma egy huszárvágással megoldódott.

A napokban bemutatott Vívomove a hagyományos órákra hasonlít. Egy teljes évet kibír akkuról és 50 méterig vízálló. Nincs benne pulzusmérő, csak a lépéseinket számolja és az almunkat figyeli.

A Carnegie Mellon Egyetem kutatói is kitaláltak egy módszert, és ők mégis inkább kiterjesztenék az érintésre érzékeny felületet, de az óra méretének abszurd megnövelése nélkül. A SkinTrack nevű rendszer a felhasználó bőrfelületét köti össze az órával, magyarán az alkarunkon zongorázva tudjuk vezérelni a digitális kütyüt.

Hogy ez működjön, elektródákat építettek az óraszíjba, és egy gyűrűt is viselni kell a másik kezünkön. A gyűrű által kibocsátott jeleket olyan pontosan érzékeli az óraszíj elektródája, hogy még az ujjunk mozgását is nyomon tudja követni. A SkinTrack még nem áll készen arra, hogy piacra dobják, csak a prototípusa készült el. A kutatóknak még ki kell találniuk, hogy miként kezeljék az izzadást, a mozgást, és az emberi test változatosságát.

Ha meg is lesz a végleges hardver, az ötlet még elbukhat, ha túl nehéz lesz hozzáigazítani az órára megírt appokat. Hasonló akadályba futott bele a Microsoft is a mobilos Kinect fejlesztésekor, pedig az is zseniális ötlet.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!